דיכאון אחרי הלידה

מצב
הנושא נעול.
דיכאון אחרי הלידה

דיכאון אחרי הלידה
שלום, אני ילדתי לפני 7.5 חודשים, ויצעתי לעבודה כבר לפני 4 חודשים. הבעיה שאני בדיכאון ולא מסוגלת לעבוד (עבודתי היא יצירתית במידה מה). המצב רע עד כדי כך שמאיימים לפטר אותי אם לא "אחזור לעצמי" תוך 3 שבועות של תקופת הסתכלות, שמתוכה שבוע כבר עבר. פניתי לפסיכיאטר וניתנה לי תרופה, אבל הבעיה שהיא תשפיע רק עם הזמן. מה עושים? האם אלי לספר במקום עבודה על המצב? האם הם חייבים להתחשב? או שמוטר לפטר גם בזמן המחלה, אם המחלה לא מאפשרת לעבוד כמו שצריך? אילו זכויות יש לי בביטוח לעומי? אני יכולה לצאת לתקופת מחלה? האם זו נכות מקצועית? האם יש איזו קיצבה שאוכל לקבל, אם אפסיק לעבוד?

תשובה

דיכאון אחרי הלידה
שלום, אני ילדתי לפני 7.5 חודשים, ויצעתי לעבודה כבר לפני 4 חודשים. הבעיה שאני בדיכאון ולא מסוגלת לעבוד (עבודתי היא יצירתית במידה מה). המצב רע עד כדי כך שמאיימים לפטר אותי אם לא "אחזור לעצמי" תוך 3 שבועות של תקופת הסתכלות, שמתוכה שבוע כבר עבר. פניתי לפסיכיאטר וניתנה לי תרופה, אבל הבעיה שהיא תשפיע רק עם הזמן. מה עושים? האם אלי לספר במקום עבודה על המצב? האם הם חייבים להתחשב? או שמוטר לפטר גם בזמן המחלה, אם המחלה לא מאפשרת לעבוד כמו שצריך? אילו זכויות יש לי בביטוח לעומי? אני יכולה לצאת לתקופת מחלה? האם זו נכות מקצועית? האם יש איזו קיצבה שאוכל לקבל, אם אפסיק לעבוד?
תשובה
צהרים טובים, לגבי זכויות בביטוח הלאומי, אני מפנה אותך לפורום דיני ביטוח לאומי בתפוז. אני לא עוסקת בתחום. אם יש ברשותך אישורי מחלה מהרופא המטפל (הפסיכיאטר), רצוי שתמסרי אותם לידי המעביד. את זכאית לתשלום בגין היעדרות בשל מחלה (אם לא ניצלת את המכסה בעבר), והמעביד מחוייב לאפשר לך את המנוחה הנדרשת לפי הוראות הרופא, ככל שהרופא המליץ על מנוחה כזו. באותה הזדמנות של מסירת האישור הרפואי, תוכלי לספר שאת מודעת לבעיה, ומטפלת בעצמך,וכן שמדובר בתהליך שייקח זמן. קשה לצפות את תגובת המעביד. ישנם מקומות עבודה שיתחשבו ויסייעו בתקופות קשות. ישנם מקומות עבודה שינצלו את ההזדמנות לצורך סיום העסקה. ממה שאת מתארת נראה כי המעביד נמנה על הקבוצה השניה, אולם כדאי לנסות בכל זאת. אם יחליט המעביד לפטר אותך, לא יהיה מדובר בפיטורים שלא כדין. בתי הדין לעבודה מתייחסים לפיטורים בזמן מחלה כאל פיטורים רגילים, שמזכים את העובד/ת בפיצויי פיטורים ובהודעה מוקדמת, אך לא מעבר לכך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה