דיוני סדרות לסוף שבוע

The killing עונה 1 פרקים 10 ו11

תכלס ממש הייתי צריך לכתוב על שני הפרקים האלו בנפרד כי מעולם לא היו שני פרקים יותר לא קשורים (אחד לשני) בסדרה הזאת. אבל לא כתבתי אחרי פרק 10, אז זה מה שנותר. ונראה לי עדיף כבר לכתוב מחשבות שאולי אני אשכח אחרי שני הפרקים האחרונים.
&nbsp
אז פרק 10 היה מאוד טוב. סטן אכול רגשות אשמה על מה שהוא עשה מסגיר את עצמו לרשויות. בנט באופן מפתיע בעצם שרד. בקושי. אם כי יכול להיות שהוא עוד ימות.
אני מאוד שמח שסטן מספיק ישר והגון כדי להסגיר את עצמו. אבל נורא עצוב בשביל הילדים שלו. לא רק שהם איבדו את אחותם, עכשיו אבא שלהם הולך לכלא לכמה שנים.
אני מאוד שמח שהשם של בנט טוהר ושריצ'מונד מרוויח מזה. לפעמים בעצם מעשים טובים מובילים לתוצאות טובות. מדהים.
&nbsp
מעצבן שהיה קל כל כך למצוא נהג מונית שהסיע את רוזי בלילה של שישי מהבית של בנט. אם זה כל כך קל למה לא ניסו לעשות את זה לפני כן. אני מבין שהייתה להם תיאוריה שהיא נלקחה מהבית של בנט או נרצחה שם, אבל הגיוני לבדוק את כל האופציות. אם היו בודקים את זה לא היו מבזבזים סתם כמה ימים של חקירה בכיוון לחלוטין לא נכון.
&nbsp
אמרתי כבר לפני איזה חמש פרקים שבשלב מסוים יחקרו את הבלקו הזה. חבל שהאידיוט הזה לא סיפר להם מראש מתי פעם אחרונה הוא באמת ראה את רוזי. אם כי אני מבין שאם הוא היה מספר את זה, זה היה גורם לו להיראות חשוד. בכל מקרה הוא לא ידע את פרטי החקירה ולכן לא ידע שזה שהוא ראה אותה די מנקה את בנט מחשד.
&nbsp
למרות שהם לא דיברו עליה כחשודה אני מתחיל לחשוד גם בדודה.
&nbsp
חוץ מזה ריק חזר לדקה... לא מעניין.
&nbsp
&nbsp
פרק 11: וואו לזה ממש לא ציפיתי. פרק מבריק.
פרק שלם שבו לא רואים בכלל לא את מסע הבחירות של ריצ'מונד ולא את משפחת לרסן. רק לינדן והולדר כל הזמן. ולא רק זה, אלא שחוץ ממש בהתחלה לא הייתה שום התפתחות בחקירה בפרק. ניתן הסבר שהם צריכים לחכות קרוב ל24 שעות כדי לקבל את הצילומים ממכונות הATM וזה נתן חלון לפרק מעניין מאוד.
הפרק סובב את ההעלמות של ג'ק* והחיפוש של לינדן והולדר אחריו.
תוך כדי לינדן והולדר מגלים דברים רבים אחד על השני וככה גם אנחנו.
ידוע עכשיו הרבה יותר על העבר של הולדר וראינו את המאמצים שלו להתקרב חזרה למשפחה של אחותו (שבאמת לא מתה).
אומנם הולדר בהחלט הרבה יותר מעניין אותי ומעורר אצלי הרבה יותר סימפטיה – אבל אני עדיין לא אוהב אותו במיוחד. הקטעים האלו שבהם הוא יורד על היכולת הורות של לינדן הם נורא מעצבנים ולחלוטין מוצדק לדעתי שהיא יצאה מהאוטו.
לא שהוא טועה. לינדן היא אמא די נוראית. למעשה במהלך פרק 10 חשבתי על כך שחוץ מזה שהיא לימדה את הבן שלה לירות היא לא עשתה שום דבר למענו במהלך כל הימים האלו. היא שמה אותו במצב נוראי שמיום ליום הוא לא יודע איפה הוא יהיה למחרת. הוא מסתבך בצרות ומתדרדר למעשים כמו עישון ובמקום לקחת את זה כסימן לדבר איתו יותר היא נעלמת כל היום לעבודה.
אבל אפילו שהיא אמא נוראית, זה ממש חוצפה מהולדר לבקר אותה ככה על זה. זה לא עניינו.
&nbsp
*מסתבר שג'ק באמת בן 13. בתחילת הסדרה הייתי בטוח שהוא בן 15 (למרות שהוא נראה צעיר יותר) כי נאמר שהוא בן 15 בפרק הראשון (בסצנה הראשונה של לינדן וריק כשהם מדברים על ג'ק). אז ראיתי את הסצנה הזאת שוב ומסתבר שפשוט היה כתוב בכתוביות 15. מאוד קשה להבין אם ריק אומר 13 או 15, אבל כנראה הוא באמת אמר 13.
&nbsp
ולגבי קצת עניין החקירה בפרק – זה נראה בסוך כאילו רוזי מוציא כסף מהכספומט. אני מקווה מאוד שזה לא עם הכרטיס אשראי של אבא שלה. כי אם זה כן אז מוזר מאוד שהם לא גילו את זה כבר מקודם (הגיוני שיעברו על פעילות בכרטיס האשראי שהיה איתה).
נראה שעברנו רשמית מסומלים לאינדיאנים. ונראה שהאינדיאנים גם שומרים על סודות. אני לא יודע אם ומתי מתגלה בעצם משהו. מצד אחד נותרו רק שני פרקים. מצד שני יש לי תחושה שגם האינדיאנים מסתירים דברים בלי קשר בעצם לרצח (מן הסתם פעילות לא חוקית בקזינו). מעניין זה שיש להם סוג של אוטונומיה שמונע מהמשטרה של העיר הקרובה להיכנס אליהם בלי צו פדרלי.
&nbsp

didalf

Well-known member
עד 10

נורא קשה לי לקרוא רק חצי תגובה

&nbsp
האמת שכל הסיפור של סטן בעיקר הרגיז אותי - רצח או לא, נקמה או לא, יש לך עוד שני ילדים קטנים שתלויים בך. הרי לא נראה שמיץ' עובדת והוא האחראי היחיד על העסק שמפרנס את המשפחה. גם אם בנט כן היה הרוצח, מכעיס אותי שהוא הורס ככה את החיים לילדים הקטנים שלו.
&nbsp
בסצנה של בנט בכיתה כשכל התלמידים יצאו והיה כתוב רוצח על הלוח, ממש קיוויתי בשבילו שהוא באמת הרוצח כי אחרת זה היה כ"כ נוראי כלפיו.
היה די ברור אגב שהם קשורים לנערה שנעלמה מהמסגד, אבל לא חשבתי שרוזי באמת רק שמה ספר והלכה.
&nbsp
בלקו הזה מטריד ביותר:| למרות שנראה שהוא סתם מטומטם ומוזר עם אמא שדפקה לו את החיים ולא באמת אשם.
אגב ניק גם אני חושדת בדודה משומה.
&nbsp
ולנקודה 10 של אייל בשרשור השני - אני חושבת שלינדן רצה שם כל בוקר, כי נדמה לי שראו אותה רצה גם בפרק הראשון, אבל רק עכשיו ה"אדלה" תפס לה את העיניים כי קודם היא לא ידעה לחפש את זה בכלל.
מעניין מה הקטע עם הקזינו

עכשיו יש לי תחושה שגוון קשורה לזה, עם איך שהיא הסתכלה על הפריים ההוא של רוזי לוחצת ידיים לריצ'מונד. כי בתור מועמד ברור שהוא לוחץ ידיים להרבה אנשים, אלא אם היא יודעת משהו מעבר.
&nbsp
בקשר לחסכונות יש לי חשד שרוזי לקחה אותם ושזה קשור לקזינו

&nbsp
באמת לא אכפת לי מהארוס שלה ומה יקרה איתו

LeRanch

New member

אתה הגעת אליה כי אתה צופה בה בזמן שבנט יושב בממשלה.
כשהעונה הראשונה שודרה במקור אף אחד מאיתנו לא שמע על נפתלי בנט

אבל אהבתי מאוד!
ממש הוכחה שימין ושמאל יכולים להתקיים ביחד

איל51

New member
The Killing פרק 11

עוד לא עיכלתי את הפרק הזה. מצד אחד נשארו רק עוד 3 פרקים (לפני הפרק) עד לסיום העונה, אז אתה מצפה שדברים יתקדמו, בנוסף לזה שזאת לא סידרה שציפיתי שיהיו בה פילרים. מהצד השני, זה היה פרק טוב מבחינת איך שהכרנו יותר את לינדן והולדר.
הפעם לא אכתוב בנקודות מספריות, כי לא היו הרבה נושאים בפרק, לפחות לא נושאים נפרדים.
אני מסכים חלקית עם מה שגם ברוטוס רשם לגביי הולדר וזה שהוא לא היה צריך להעביר ביקורת על כישורי האימהות של לינדן. למה רק חלקית? כי אני מבין שזה אולי לא העניין שלו, אבל הוא לא אחד ששותק. כזה הוא. וכשהוא רואה משהו שהוא חושב שלא נכון ושצריך להעיר לגביו, הוא מעיר. ההערה שלו שזה שאמא של לינדן עזבה בגיל 5 כנראה השפיעה על כישורי האימהות של שרה עצמה (מטאפורת החתולים) לא רק שאולי נכונה, אבל אולי גם מסבירה הרבה דברים לגביו, מה שאולי מתרץ את הביקורת שלו כלפיה. גם להולדר היו בעיות עם אמא שלו בילדות, "נתראה כשנתראה", ככה הוא תיאר את היחסים שלו איתה. מהעבר השני, יש את אחותו שגידלה אותו. ככה שלא הייתה לו דמות אם כמו שצריך, ולכן הוא יכול להבין את הצד של ג'ק בסיפור הזה. מידי פעם הוא גם זורק רפרנסים לילדות שלו ומשווה את עצמו לג'ק, כמו בקטע שהוא אמר שהוא הבריז מלימודים מידי פעם לא רק בשביל לעשן וכל זה, אלא כדי שיחפשו אותו. הביקורת שלו על לינדן היא בעצם גם ביקורת שלו על אמא שלו, ויכול להיות שזו הדרך שלו לעזור.
זה שהוא צריך להבין מתי להגיד מה, זה משהו אחר. אבל אני חושב שזאת לא הייתה סתם יציאה מטומטמת, אלא שהיה המון מאחוריה.
היה יפה לראות איך הוא מגיב לקול של האחיינים שלו במשיבון, וכמה שחשוב לו לחדש את הקשר איתם. והיה כואב להבין לאט לאט במהלך הפרק (אם כי חצי ניחשתי את זה מההתחלה) שהוא לא יילך לראות אותם במצעד כי הוא נשאר עם לינדן עד שג'ק יצוץ שוב. ההודעה שהוא השאיר בסוף הפרק לאחותו, בה הוא מנסה להסביר למה הוא יפספס את המצעד ושזה לא כמו פעם, הזכירה לי את ג'סי פינקמן. יכול להיות שזה גם בגלל סגנון הדיבור, או הלבוש, אבל זה בעיקר בגלל העניין הזה שהוא ידע שיש סיכוי טוב שהיא לא תאמין לתירוץ הזה שלו, למרות שהפעם הוא היה מוצדק. הכי מוצדק שיש. הוא פשוט כנראה איכזב אותה כל כך הרבה בעבר, שזה לא משנה יותר. לג'סי ב"שובר שורות" גם היו כמה קטעים כאלה.
במושב השני של האוטו, לינדן הייתה כולה מוכוונת מטרה אחת בפרק (ז"א, אחרי הסיפור עם הקזינו ומהרגע שהתברר שג'ק לא הופיע לבי"ס 3 ימים) - למצוא את ג'ק. נחמד לראות שגם היא נפתחה קצת כלפיי הולדר, ושיש לה חוש הומור מידי פעם. לא אהבתי את זה שהיא לפעמים חיפשה שהוא יילך. הוא מנסה לעזור לך! למרות שהוא זורק הערות טיפשיות פעם ב-2 דקות, המטרה שלו טובה. ואת אפילו לא שואלת על המתנות במושב האחורי של האוטו? כן...אני יודע שהיא שאלה, אבל היא לא באמת באמת שאלה עליהן, זה היה כדי להסיח את דעתה לכמה שניות. ברור לך שהוא לחוץ בגלל משהו (כל שנייה בודק את הטלפון), ויש איזה בלונים ודובי במושב האחורי, ואת קונה את זה שזה לדייט? באמת?

נ.ב.
הולדר צמחוני שאוכל בשר? ענק! הולדר צמחוני שאוכל בשר ומנסה להסביר את זה בעזרת ישו ובודהה? priceless!

נ.ב. 2
שיט, הצלצול של ג'ק נתקע לי בראש.

didalf

Well-known member
נשבעת שגם אני חשבתי

שהולדר מזכיר לי את ג'סי פינקמן
משהו בדיבור, בהליכה ובלבוש, ואז גם הוא אמר משהו על קריסטל מת'

גם הפרק קצת הזכיר לי את פרק הזבוב של שובר שורות, כביכול פרק שלא קורה בו כלום חוץ משיחות בין שתי הדמויות הראשיות וזה מה שהופך את שניהם לכ"כ טובים.
אני חושבת שבהחלט זה הפרק שאני אהבתי עד עכשיו.
והוא גם גרם לי לחבב הרבה יותר את שניהם.
&nbsp
באופן כללי -
על כל מה שאמרת. כי זה בערך גם דעתי ואני מתעצלת לכתוב גם

חוצמזה שכמה מהעקיצות של לינדן והולדר אחד לשניה ממש הצחיקו אותי. לא זוכרת איזה מהן.

twisted nerve1

New member
פרק 11 תגובה:

לגבי ההשוואה אל ג'סי פינקמן, עלה לי גם טיפה, אבל רק בגלל שהוא כל הזמן אומר "יו" (הוא רק היה צריך להוסיף ביצ' בסוף כל משפט וזה היה ג'סי
), אבל האמת שבסופו של דבר אני לא רואה המון דמיון בינהם, יש הרבה יותר שוני מדמיון, אז לא יודעת.
&nbsp
לגבי הדברים שאמרת- ברור שכל מה שהולדר אמר לגבי ג'ק ולגבי לינדן בפרק היה שיקוף של הילדות שלו ובא ממקום אישי. לא חושבת שיש ספק בזה. אבל עדיין השאלה אם זה במקום להגיד את הדברים. הקטע שלא הרגשתי בכלל שהוא מנסה לפגוע בה עם איך שהוא אמר את הדברים. באמת חשבתי שהוא מנסה לעודד אותה (נגיד ההערה על זה שזה מובן שהיא אמא לא טובה או משהו, אני באמת מאמינה שזה לא הייתה עקיצה מבחינתו אלא ניסיון לעודד אותה. מה לעשות שהוא פשוט קצת טמבל, וזה יוצא לו גרוע וזה אכן יצא לו מעליב, לא מתווכחת עם זה), אבל לא יודעת. זה אחד מהדברים שאני אוהבת בו, גם העובדה שיש בו משהו קצת פשוט כזה ולא הכי חכם. אבל שהכוונה שלו כן טובה. לא יודעת יש לו לב מזהב לדעתי, וזה ממש התבטא בפרק הזה במיוחד.
ההערה השניה שבעקבותיה היא יצאה מהאוטו (שהוא אמר שלפחות "הוא ענה" לטלפון)-כן נראה לי הייתה במטרה כדי לפגוע בה, אבל זה היה בעקבות איזה משפט שהיא אמרה שגם היה קצת מגעיל (משהו בסיגנון שהוא פריק צמחוני, לא זוכרת בדיוק). ובסדר. נו זה לא יפה משניהם, אבל היא במצב קשה, והוא נפגע, אז זה הגיוני בס"כ לדעתי. זה היה חמוד שהוא רדף אחריה עם האוטו

&nbsp
אני ממש לא מסכימה איתכם שהיא אמא נוראית. ממש לא. זה אמא נוראית? אפשר לחשוב שהיא מתעללת בו, או שהיא לא יודעת מה. רואים שאכפת לה ממנו מאוד. תזכרו שהיא פאקינג אמא יחידה שצריכה לפרנס את הילד שלה. וראבק כאילו הוא בן 13, הוא לא בן 8. הוא לא צריך שהיא תהיה איתו כל היום. הוא לא תינוק. אם כבר אני מרגישה הפוך, שהוא ילד קצת מפונק ומעצבן. אני בגיל הזה, גם ההורים שלי היו עובדים כל יום עד 7-8 בערב. והייתי לבד. אז מה? כאילו מה אני צריכה שההורים שלי יהיו איתי בבית כל היום בגיל הזה? ואפשר לחשוב "מטרטרת אותו". זה כולה שבוע שהם לא בבית יציב, והוא יודע למה. לא יודעת, אני מרגישה שאתם ממש קשים איתה. נכון שהיא יכולה להיות מעט יותר חמה אליו, במיוחד אם היא מבינה שעובר עליו משהו. ועדיין אני חושבת שהיא עושה עבודה דיי טובה יחסית למצב שבו היא נמצאת ויחסית לצרות שהוא עושה לה. אני ממש לא זוכרת שההורים שלי התייחסו אלי יותר מזה בגיל הזה, ואפילו היו תקופות שהייתי נעלמת לכמה ימים והם לא היו מתקשרים אפילו. זה פשוט האופי שלהם. אני לא חושבת שזה אומר שהם הורים נוראיים. יש להם מגרעות? כמובן. אבל מפה ועד איומים? לא קונה את זה. וממש לא לגביה.
&nbsp
לגבי הטענה שהיא לא בסדר כי היא לא הייתה נחמדה אליו, אני מודה שבאופן כללי חשבתי שהיא יורדת עליו יותר מדי (כאילו במסגרת העבודה שלה) ולא כזה נחמדה אליו, וגם ברור שביום הזה היא הייתה יכולה להיות יותר נחמדה, אבל תכלס נעלם לה הילד. היא יכולה מצידי להיות מפלצת ביום הזה והכל נסלח מבחינתי. במצב כזה קשה לי מאוד לשפוט אותה על שום דבר שתעשה. לגבי זה שאמרה לו ללכת כל הזמן- נראה לי שזה בעיקר כי היא לא רצתה להכביד עליו או להרגיש לו חייבת. היא מרגישה לי טיפוס שמאוד צריכה לעשות דברים בעצמה ולהיות עצמאית, וזה היה ממקום של לא להרגיש חובה אליו או לא להרגיש שהוא עושה לה טובה (מה שברור לי שהוא לא עשה את זה ממקום כזה, ועדיין היא ישר חושבת שעושים לה טובה והיא לא רגילה לקבל עזרה). כן, זה לא יפה, אבל כאמור לאור המצב יכולה להבין. כנ"ל לגבי זה שלא שאלה אותו. אם הבן שלי היה נעלם לא היה אכפת לי מכלום באמת. ותכלס, מה יעזור לה לדעת? היא מספיק דואגת לבן שלה ועכשיו היא פתאום צריכה להרגיש אשמה בגללו? יש גבול לכמה אפשר לסחוב על עצמך. (ואגב יפה מצידו שהוא לא סיפר לה איפה באמת הוא צריך להיות. הבנה יפה שממש לא במקום לספר לה).
אולי אפשר להאשים אותה שהיא לא התעניינה ביום שאחרי, היא יכלה לשאול אותו, וגם היה נחמד אם היא הייתה מראה יותר תודה על העזרה שלו ביום שאחרי. עם זה אני מסכימה. אבל באותו יום, ראבק, היא יכלה לרצוח מישהו והייתי חושבת שזה מובן.
&nbsp
(אגב- האבא של ג'ק פשוט אדיוט!! איך לעזאזל הוא לוקח אותו ליום שלם ולא מתקשר אליה. פאק! חתיכת אדיוט)

didalf

Well-known member

נראה לי שזה שאני מסכימה גם איתך גם עם אייל קצת סותר אחד את השני
אבל לא לגמרי.

לא ממש מסכים

כמובן שיכולים להיות הורים הרבה יותר גרועים מלינדן. הורים מכים, הורים שמכורים לסמים, הורים שמגרשים את הילדים מהבית ועוד דברים אפילו פחות חמורים, אבל עדיין יותר חמורים ממה שהיא עושה. ברור שבסך הכל היא אוהבת את הבן שלה ורוצה לטפל בו.
אבל יחד עם זה אני עדיין חושב שהיא אמא די חרא.
אני מסכים שאצא לילד בן 13 ממש לא צריכה לבלות כל יום עם הבן שלה. ואני מסכים גם שקצת חוסר יציבות זה לא סוף העולם.
אבל לא לדעת איפה הוא הולך לגור למשך עשרה ימים זה חוסר יציבות גדול מאוד. וזה לא שהיא הייתה במצב אין ברירה כמו נניח אם משפחה שאיבדה את הבית בגלל חובות. זה היה רק בגלל שהיא שמה את העבודה שלה (נכון שזה תיק רצח, אבל זה עדיין עבודה) מעבר למשפחה שלה. או אולי יותר נכון שהיא פשוט לא החליטה בעצמה מה היא רוצה. אבל מה לעשות בתור אמא היא הייתה צריכה לדאוג לבן שלה יותר בעניין הזה.
*אולי אני רגיש לזה במיוחד כי אני אדם כזה שמאוד קשה לו עם חוסר יציבות והייתי מאוד כזה בתור ילד. כשהייתי ילד המשפחה שלי הייתה נוסעת לטיולים בחו"ל ולא מזמינים מקומות מראש במלונות. היינו נוסעים עד שהיה מתקרב החושך ואז מחפשים מלון. וההורים שלי היו פוסלים מלונות (בגלל שהחדר לא מספיק גדול, בגלל שלא הכי נקי) כל הזמן עד שכבר היה נהיה נורא מאוחר. רק שנים מאוחר יותר הסברתי להם כמה הייתי נלחץ כל פעם במצב הזה. הדבר שהכי אהבתי היה כשנשארנו באותו מלון יומיים ברצף, וזה היה דבר מאוד מאוד נדיר.
&nbsp
אני מסכים גם כמובן שג'ק הוא ילד מאוד בעייתי. הדלפת התמונות של רוזי המתה היה מעל ומעבר לחלוטין. אבל במידה מסויימת אני מבין שהוא היה במצב קשה מאוד ולכן פחות מאשים אותו על מעשיו.
&nbsp
&nbsp
לגבי הולדר ולינדן אני יותר מסכים איתך. אני מבין לחלוטין את ההתנהגות של לינדן כשהיא לא מצאה את הבן שלה. במצב כזה אני חושב שההתנהגות הקשה שלה אל הולדר היא הגיונית מאוד.

אני חושבת שהיא כן אמא גרועה
תחשבי שאם לא היו מודעים לה מהבית ספר שהוא לא הגיע כבר כמה ימים . היא לא הייתה מודעת לכך שילד עם אבא שלו
כי היא כל זמן עסוקה עם חקירה . הולדר כבר התייחס לזה שהם כבר 50 שעות לא ישנו . אז רוב סיכויים שהיא הייתה חוזרת הבית מתישהו, וג'ק היה כבר בחזרה בבית .

שלא לדבר על זה שאחרי שרג'י אמרה לה שיש לו בעיות התנהגות .אומר להדליק ללינדן נורה אדומה שעכשיו היא צריכה יותר להתמקד בו
אבל לא מזיז לה

לגבי הרוב אני מסכים איתך

אבל היא כן הייתה יודעת בשלב מסוים שג'ק נעלם. הוא היה אמור להתקשר אליה ב3 וחצי (או משהו כזה) מהמלון. כלומר אפילו בלי לחזור הביתה בכלל היא כן הייתה אמורה לקבל ממנו סימן כלשהו. ובאמת ב3 וחצי הוא לא התקשר. (זה אפילו לא שהוא התקשר מאבא שלו ושיקר.
&nbsp
אבל בכל מקרה היא באמת אמא די גרועה.

איל51

New member
בקשר לאינדיאנים

זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה את זה בסדרת משטרה, זה לא נדיר. הפעם האחרונה שראיתי עלילה בסגנון (שוטרים ששטח אינדיאני מונע מהם לעצור מישהו או לעשות פעילות משטרתית אחרת שם) הייתה ב"באנשי".
ניסיתי לעשות חיפוש כדי להבין את החוקים קצת יותר, אבל לא מצאתי משהו יותר מידי מבוסס וברור.
זה נראה כאילו שקהילות של קהילות אינדיאנים שנשארו בארה"ב קיבלו מן אוטנומיה משלהן עם ראש שבט ומשטרה ששייכת לשמורה, בטח תחת כל מיני הסכמים שזה תלוי בסוג העבירה ואולי זה גם תלוי בראש העיר/המושל של האיזור שבא במגע עם השמורה ואיזה יחסים הוא שומר איתם, או איזה הסכם שנחתם לפני ככה וככה שנים שמעגן את הזכויות השונות שלהם בעניין.. מעניין שבכל הסדרות שאני זוכר שהעניין הזה עלה, זה תמיד היה קשור איכשהו לקזינו ששייך לשמורה או למישהו מהשבט. ריבוי הפעם הזה אולי מראה שזה קורה הרבה גם במציאות, ושאולי זאת דרך טובה בשביל החבר'ה שגרים שם להרוויח כסף, ליצור מקומות עבודה ולמשוך תיירים/לקוחות.

twisted nerve1

New member
ידוע לי שברוב שמורות האינדיאנים יש קזינואים.

אני לא ממש יודעת (או שאולי ידעתי אבל שכחתי) למה זה בעצם ככה. אבל זה משהו כזה שחוזר על עצמו בהרבה מקומות, כי באמת ברוב השמורות יש קזינואים

יש לזה הסבר חוקי

המדינות בארה"ב מנועות מלאכוף חוקים מסויימים בשמורות אינדיאניות. בין היתר מיסים רבים.
לכן חוקים נגד הימורים שקיימים ברוב המדינות בארה"ב לא קיימים בשמורות.
זה נחשב גם לשיטה לעזור למיעוט האינדיאני שנמצא כמעט קבוע במצב כלכלי מאוד רע.

התמכרתי ל- You're the Worst

כבר שישה פרקים שודרו, ואין ספק שמדובר בקומדיה החביבה עלי היום, חבל שיש לה רק 10 פרקים (טוב, ככה זה עם FX)..
תקציר הסידרה לא ממש מקורי - בחור ובחורה נפגשים, שניהם ציניים עם נטיות אנטי-חברתיות, שניהם נדלקים זה על זו, מתחילים להעביר את הזמן ביחד, ולאט לאט מבינים שהם נועדו זה לזו, בערך... אבל האופן בו מובא הקשר המתרקם ביניהם רחוק מלהיות משעמם, שניהם דמויות מורכבות יחסית לקומדיות מסוג זה ונוגעות ללב לעיתים. רואים שהם פשוט לא ממש מצליחים להשתלב בנורמה החברתית הכה שמרנית, גם במונחים של לוס אנג'לס, בה הם חיים.
הטריילר ממש לא מעביר את האווירה האמיתית של הסידרה, היא הרבה יותר נחמדה...
מה שכבש אותי בסידרה, הוא הלב הגדול שלה. רואים שליוצר הסידרה יש הרבה חמלה ואהבה לדמויות, גם אם הן כעקרון די סוציופטיות, וגם לדמויות המשנה - החבר הטוב של הגיבור שסובל מתסמונת פוסט טראומה אחרי שירות צבאי ממושך, והחברה הטובה של הגיבורה שנשואה לאדם המשעמם ביותר עלי אדמות - ותענוג לראות אותם על המסך.
אז למי שעוד לא הספיק, אני ממליצה בחום לראות את הפרקים שכבר שודרו.

איל51

New member
The Killing פרק 12

1. אז....אז....ריצ'מונד?
ההוא שהיה מיני חשוד בהתחלה, רק בגלל שהמכונית של הקמפיין הייתה קשורה לרצח של רוזי? או שאיכשהו זה יסתובב להיות דרקסלר? שיש לו חיבה לילדות קטנות כמו שראינו? או אולי שניהם?
ברור שלרי'צמונד היה קשר עם רוזי (מהתמונות שהיו אצל גוון, שכנראה הגיעו מראש העיר), אבל לא בטוח שהוא זה שרצח אותה, למרות שזה מסתמן ככה. האם אשתו, שנהרגה בתאונת דרכים, טבעה בתאונה הזו? אולי בגלל זה הוא שאל את אלינה (אלונה טל) לגביי ההרגשה שבטביעה?
למה ראש העיר לא חשף את התמונות האלה לפני כן? הרי זה לא בגלל שהוא נשמה טובה. האם זה בגלל שהוא קיבל אותן רק מעט לפני שהוא העביר אותן לגוון, או בגלל שהוא לא חשב שזה רוזי וסתם חשב שזאת מישהי שריצ'מונד שוכב איתה למרות שהוא יוצא עם גוון, ולכן לא ייחס לזה יותר מידי משמעות?
משהו פה לא מסתדר לי. אם ריצ'מונד הוא הרוצח, או לפחות קשור לרצח, למה שהוא לא ירצה שבנט ייתפס כחשוד המרכזי ולמה הוא לא הסיט את האש אליו? כבר ראינו שכשלינדן, הולדר ושאר המשטרה התרכזו בבנט, הם היו כל משוכנעים שזה הוא, שהם לא שמו לב לפרטים שסותרים את האופציה הזו. מצד אחד המהלך הזה של לא לפטר את בנט הציל לריצ'מונד את הקמפיין (יחד עם הגולגולת שהתגלתה באתר הבנייה של הפרוייקט של ראש העיר הנוכחי), אבל מצד שני אולי זה גם גרם בעקיפין לחשדות להגיע אליו.
2. יש משהו בין טרי לסטן? או היה משהו פעם? כי לי לא ברור למה היא זאת שמשחררת אותו בערבות. למרות הריבים של מיטש עם סטן ועם טרי, אני עדיין חושב שאם מיטש הייתה יכולה לעשות זאת כספית, היא הייתה משחררת אותו בעצמה.
3. אז תעודת הזהות של טרי היא זאת שרוזי פתחה בעזרתה חשבון. שזה נחמד. רק...אפשר לפתוח חשבון בלי להיפגש פנים מול פנים עם איזה פקיד? שיכול לראות שרוזי היא לא טרי?
טרי היא גם "נערת ליווי/אירוח/חברה/מה שתרצו" אחרי שעות העבודה. אז...היא לא ידעה שרוזי גם נכנסה לעסק? לבנות אין קשר בינהן?
זה גם גורם לי לא להבין מאיפה יש לה זמן לעזור לאחותה, עם 2 המשרות שלה :)
4. אולי הקטע עם "אדלה" לפני 2 פרקים היה פחות צירוף מקרים ממה שחשבתי, אבל הקטע עם המייל היה משהו קצת מוגזם. די נו...לינדן באה לבית של רי'צמונד לשאול שאלות עמומות על דרקסלר, במקרה הוא נעלם לרגע כשהשוטר מתקשר כדי שהיא תוכל להיכנס לחדר ההוא, במקרה ריצ'מונד השאיר את המייל פתוח (ועוד עם עוצמת סאונד ששומעים בכל הבית!)?
מה שכן, הקטע שבו ריצ'מונד בצללים, ולא רואים את תווי הפנים שלו היה מצוין. לא היה ברור אם הוא כועס, או מבולבל או הולך לנסות לעשות משהו ללינדן.
5. סטן נכנס קצת במיטש, ואני אהבתי את זה. נכון שבסוף הוא זה שאיבד שליטה וכמעט הרג את בנט, אבל מיטש היא זאת שדחפה אותו לזה. אבל הוא הביא אותם לבעיה כלכלית קשה מאוד, כנראה עם קניית הבית ההוא. עד מתי הוא חשב שהוא יוכל להסתיר את זה ממיטש? לפחות שיגיד לה שיש להם בית כרגע, ושאולי אפשר לנסות למכור אותו, גם אם במחיר הפסד, העיקר לקבל קצת כסף.

עוד פרק אחד לסיום העונה, ואני אראה אותו בקרוב. מעניין איך יסגרו את כל הסיפור.

למעלה