The killing עונה 1 פרקים 10 ו11
תכלס ממש הייתי צריך לכתוב על שני הפרקים האלו בנפרד כי מעולם לא היו שני פרקים יותר לא קשורים (אחד לשני) בסדרה הזאת. אבל לא כתבתי אחרי פרק 10, אז זה מה שנותר. ונראה לי עדיף כבר לכתוב מחשבות שאולי אני אשכח אחרי שני הפרקים האחרונים.

אז פרק 10 היה מאוד טוב. סטן אכול רגשות אשמה על מה שהוא עשה מסגיר את עצמו לרשויות. בנט באופן מפתיע בעצם שרד. בקושי. אם כי יכול להיות שהוא עוד ימות.
אני מאוד שמח שסטן מספיק ישר והגון כדי להסגיר את עצמו. אבל נורא עצוב בשביל הילדים שלו. לא רק שהם איבדו את אחותם, עכשיו אבא שלהם הולך לכלא לכמה שנים.
אני מאוד שמח שהשם של בנט טוהר ושריצ'מונד מרוויח מזה. לפעמים בעצם מעשים טובים מובילים לתוצאות טובות. מדהים.

מעצבן שהיה קל כל כך למצוא נהג מונית שהסיע את רוזי בלילה של שישי מהבית של בנט. אם זה כל כך קל למה לא ניסו לעשות את זה לפני כן. אני מבין שהייתה להם תיאוריה שהיא נלקחה מהבית של בנט או נרצחה שם, אבל הגיוני לבדוק את כל האופציות. אם היו בודקים את זה לא היו מבזבזים סתם כמה ימים של חקירה בכיוון לחלוטין לא נכון.

אמרתי כבר לפני איזה חמש פרקים שבשלב מסוים יחקרו את הבלקו הזה. חבל שהאידיוט הזה לא סיפר להם מראש מתי פעם אחרונה הוא באמת ראה את רוזי. אם כי אני מבין שאם הוא היה מספר את זה, זה היה גורם לו להיראות חשוד. בכל מקרה הוא לא ידע את פרטי החקירה ולכן לא ידע שזה שהוא ראה אותה די מנקה את בנט מחשד.

למרות שהם לא דיברו עליה כחשודה אני מתחיל לחשוד גם בדודה.

חוץ מזה ריק חזר לדקה... לא מעניין.

פרק 11: וואו לזה ממש לא ציפיתי. פרק מבריק.
פרק שלם שבו לא רואים בכלל לא את מסע הבחירות של ריצ'מונד ולא את משפחת לרסן. רק לינדן והולדר כל הזמן. ולא רק זה, אלא שחוץ ממש בהתחלה לא הייתה שום התפתחות בחקירה בפרק. ניתן הסבר שהם צריכים לחכות קרוב ל24 שעות כדי לקבל את הצילומים ממכונות הATM וזה נתן חלון לפרק מעניין מאוד.
הפרק סובב את ההעלמות של ג'ק* והחיפוש של לינדן והולדר אחריו.
תוך כדי לינדן והולדר מגלים דברים רבים אחד על השני וככה גם אנחנו.
ידוע עכשיו הרבה יותר על העבר של הולדר וראינו את המאמצים שלו להתקרב חזרה למשפחה של אחותו (שבאמת לא מתה).
אומנם הולדר בהחלט הרבה יותר מעניין אותי ומעורר אצלי הרבה יותר סימפטיה – אבל אני עדיין לא אוהב אותו במיוחד. הקטעים האלו שבהם הוא יורד על היכולת הורות של לינדן הם נורא מעצבנים ולחלוטין מוצדק לדעתי שהיא יצאה מהאוטו.
לא שהוא טועה. לינדן היא אמא די נוראית. למעשה במהלך פרק 10 חשבתי על כך שחוץ מזה שהיא לימדה את הבן שלה לירות היא לא עשתה שום דבר למענו במהלך כל הימים האלו. היא שמה אותו במצב נוראי שמיום ליום הוא לא יודע איפה הוא יהיה למחרת. הוא מסתבך בצרות ומתדרדר למעשים כמו עישון ובמקום לקחת את זה כסימן לדבר איתו יותר היא נעלמת כל היום לעבודה.
אבל אפילו שהיא אמא נוראית, זה ממש חוצפה מהולדר לבקר אותה ככה על זה. זה לא עניינו.

*מסתבר שג'ק באמת בן 13. בתחילת הסדרה הייתי בטוח שהוא בן 15 (למרות שהוא נראה צעיר יותר) כי נאמר שהוא בן 15 בפרק הראשון (בסצנה הראשונה של לינדן וריק כשהם מדברים על ג'ק). אז ראיתי את הסצנה הזאת שוב ומסתבר שפשוט היה כתוב בכתוביות 15. מאוד קשה להבין אם ריק אומר 13 או 15, אבל כנראה הוא באמת אמר 13.

ולגבי קצת עניין החקירה בפרק – זה נראה בסוך כאילו רוזי מוציא כסף מהכספומט. אני מקווה מאוד שזה לא עם הכרטיס אשראי של אבא שלה. כי אם זה כן אז מוזר מאוד שהם לא גילו את זה כבר מקודם (הגיוני שיעברו על פעילות בכרטיס האשראי שהיה איתה).
נראה שעברנו רשמית מסומלים לאינדיאנים. ונראה שהאינדיאנים גם שומרים על סודות. אני לא יודע אם ומתי מתגלה בעצם משהו. מצד אחד נותרו רק שני פרקים. מצד שני יש לי תחושה שגם האינדיאנים מסתירים דברים בלי קשר בעצם לרצח (מן הסתם פעילות לא חוקית בקזינו). מעניין זה שיש להם סוג של אוטונומיה שמונע מהמשטרה של העיר הקרובה להיכנס אליהם בלי צו פדרלי.