דיונה בכביש 10 ליד קדש ברנע

גיל ט

New member
דיונה בכביש 10 ליד קדש ברנע

חוויה מיוחדת לרכב בגבול ישראל-מצרים ובכל האזור המשיק לגדר בסביבות עזוז, ניצנה, קדש ברנע, חולות עגור. גן עדן לרוכבי כביש. עשרות קילומטרים רבים בלי אף כלי רכב. חלק מהכבישים ממש מדהימים באיכותם (צומת טללים-ניצנה מספר 211) גם הכבישים הסמוכים לגבול טובים ברובם. שעתיים וחצי רכבתי עד שהגיעה המכונית הראשונה. עוד 20 דקות והגיעה עוד אחת. בטח בימי חול עוברת מכונית כל 5 דקות.

tkatzir

New member
כבר רכבנו שם

חלקנו אפילו עם הפיקסי
היתה קצת רוח... כל הפרטים כאן. טל.

ItsikH

Member
נו, למה לא שוב? כבר רכבתי שם פעם נוספת מאז בפברואר לפני שנה וחצי. זו רכיבת חורף קלאסית.

tkatzir

New member
מה אתה רוצה?

אותו דבר בדיוק? או לגוון עם איזה עלייה קטנה שצריך לעשות עליה V?...
טל.

ItsikH

Member
איזה עוד כביש יש שם - או ש אתה מציע להביא דרכון../images/Emo8.gif

tkatzir

New member
שם שם, אל תדאג. הדרכון היה לסופ'ש האחרון ../images/Emo8.gif

מה, אתה לא מאמין לי שאני מנחש שיש שם עליה שלא עשיתי?... טל.

Daniel1970

New member
זה מצרים או סיני?

אזרחים ישראלים המבקשים לבקר במצרים יידרשו להצטייד באשרת כניסה טרם הגיעם למדינה. יש להקפיד להגיע למצרים עם אשרה המתאימה למטרת הביקור (תיירות, עבודה וכד'). לקבלת האשרה יש לפנות לפחות שבועיים לפני מועד היציאה, ועם דרכון תקף לחצי שנה, לשגרירות מצרים בישראל או לנציגויות מצרים בעולם . האשרות תקפות בדר"כ לתקופה של 90 יום אלא אם צוין אחרת. בכל מקרה הסמכות להענקת האשרה היא של הרשויות המצריות. בהתאם להסכם השלום בין המדינות אזרחים ישראלים המבקשים להגיע לחצי האי סיני (טאבה עד שארם אל – שיח) אינם נדרשים להצטייד מראש באשרת תיירות. האשרה ניתנת במעבר הגבול בטאבה לתקופה קצרה המוגבלת לשהות באיזור החוף המזרחי של סיני וסנטה קתרינה בלבד. חשוב להדגיש כי עם אשרה זו לא ניתן לטייל באזורים אחרים, וכי המצרים נוהגים לבדוק את הדרכונים במחסומי כבישים ובכל מלון. אזרח ישראלי שיצא מחצי האי סיני ללא אשרה צפוי להיעצר ולהישפט.

tkatzir

New member
מצרים? איזה אינטרס יש להם לבוא פה בחום הזה

והציטוט בהקשרו: המח"ט: "המצרים מתקרבים אל המוצב, איזו הודעה אתה מעביר בקשר?" סרג'יו: "בקשר למה?" המח"ט: "בקשר להתקרבות!" סרג'יו: "של מי?" המח"ט: "של המצרים!" סרג'יו: "המצרים? אהה... אני לא מבין איזה אינטרס יש להם לבוא פה בחום הזה..." המח"ט: "בוא נניח, בוא נניח שהם באים." סרג'יו: "אה נניח? אז בוא נניח שאני העברתי את ההודעה בקשר! מה דעתך המפקד, סיגריה המפקד?" המח"ט: "עזוב את הסיגריה, זרוק רימון." סרג'יו: "על מי?" המח"ט: "על המצרים! תפעיל רימון יא דגנרט!" סרג'יו: "אה... תחי מדינת ישראל! כל הכבוד לצה"ל!" [משליך את הרימון בלי להוציא נצרה, כורע על הקרקע ומתחיל לשיר "תחזקנה ידי כל אחינו המכוננים..."] ויקטור: "קום קום יא אהבל, תראה איך זורקים רימון... תראה טוב, קודם כל אתה מוציא את הנצרה לגמרי... בכוח, אתה משתמש בכוח, מוציא את הנצרה... עכשיו אתה לוקח... כמה סופרים?" המח"ט: "שלוש שניות! מהר!" [כולם בורחים וצועקים "ברח"] ויקטור: "ב־48 ספרו יותר... איפה נעלמתם כולכם?" [זורק את הרימון]

למעלה