דיון קליני -

sp qi xu

New member
דיון קליני -

מטופלת שהרפואה המערבית הרימה ידיים לגביה, היתה אצל נוירולוגים בעלי שם בארץ, אך הם נשענים על חרדה שססבלה ממנה לפני שנים. להלן הסימפטומים : אני בת 30 אמא לתינוקת קטנה (אחרי טיפולי הפריה) ואשה בריאה בדרך כלל. מזה כחודש וחצי אני סובלת מתחושות נאורולוגיות שהולכות ומחמירות כגון: "קפיצות" של שרירים תחושת כובד וחולשה בארבעת הגפים (בעיקר בזרועות ובירכיים) לחץ חזק בראש ובעורף מעט בלבול זרמים בגוף ובראש (בעיקר באצבעות הידיים והרגליים) אני נמצאת בברור נאורולוגי, במסגרתו ביצעתי כבר בדיקת EEG צילום של עמוד שדרה צוארי בדיקות עיניים ודם וכולן תקינות (לאחר התעקשות קיבלתי הפנייה גם לEMG אותו אני אמורה לבצע ביום א') מטפל, מטפל בתחומו הוא מה דעתכם ? מה לדעתכם הפתולוגיה, איברים מעורבים, חומרים וכו' ?

sp qi xu

New member
פחד לא מובן מהלא נודע

הסתגרות בבית, נוירוזה מסויימת, בגדול חרדה מדברים עתידיים, מה יהיה ? מתי זה יקרה ? וכו'.

freearth10

New member
טפלתי בבעיה דומה

באשה מבוגרת יותר שכל פעם כאשר יצאה מהבית התחילו לה התקפי חרדות. בעזרת תמציות קריסטלים וטיפולים קנסיולוגיים הצלחנו למתן מאוד את עוצמת החרדות ולשלוט בהן כאשר הן הופיעו. קצת קשה לי לאמר מהי הבעיה הפיזית אבל בהחלט ניתן לטפל בבעיה. מאיה

מקור החרדה

גם אני כמו הנוירולוגים חושבת שיש קשר בין החרדה ההיא וההתפרצות הנוכחית. הריון הוא גורם שמוציא החוצה עניינים לא סגורים מהעבר, לכן אין מנוס מלחטט בחרדה ההיא ולהבין את מקורותיה. מקוה שעזרתי קצת. עירית

מה עם טיפול בטראומה

האם החרדה היא תוצאה של טראומה? אם כן אז אני ממליצה לפנות לפסיכולוג שמטפל בשיטת EMDR שפותרת טראומות טיפול שאני הלכתי אליו ומאוד מאוד ממרוצה וממליצה אני הלכתי לפסיכולוג שמטפל הרבה בנפגעי טרור שסובלים מטראומה אני הלכתי לטיפול בטראומה אחרי שההומאופתית שלי ציינה שהמילה טראומה חוזרת אצלי הרבה ואמא שלי שהיא עובדת סוציאלית הפנתה אותי לפסיכולוג שמטפל בשיטה המומלצת האתר הישראלי http://www.emdr.org.il/index.htm

EMDR דומה לאלטרנטיבי

תראו כמה הטיפול בשיטת EMDR שמטופלים בו אצל רופאים פסיכולוגים הוא בעצם טיפול אלטרנטיבי / טיבעי הנה ציטוט ממאמר באתר : "המטפל ממעט להתערב בתהליך העיבוד כיוון שהוא מכיר ומוקיר את יכולת הריפוי הטבעי. הוא ימנע מלהתערב במהלך עיבוד הזיכרון, אלא אם התהליך נתקע. גם במצב כזה ההתערבות תהיה מזערית כדי לא להפריע ולעכב את התהליך הטבעי של עיבוד הטראומה." http://www.emdr.org.il/dls/emdr.doc

שמש א

New member
מה שגם לי עלה בסיום הקריאה....

האם יש לנו דופק ולשון או שיש להסתפק בתישאול?

sp qi xu

New member
אין לי נתוני דופק ולשון

הסמפטומים כפי שהם הופיעו באתר רפואי, הבחורה מיואשת ומתייעצת עם רופאים קונבנציונליים לגבי הסמפ'. הבאתי את הסמפ' כלשונם לכאן רק כדי לקרוא את אבחנתכם המלומדת לפי הנתונים היבשים שמופיעים. לדעתי ניתן יהיה לטפל בה ברפואה משלימה הרבה יותר בהצלחה. פשוט היה לי מעניין לקרוא אתכם. תודה.

SideKick

New member
אבחנה מלומדת...

כמו שאתה מבין, אף אחד כאן לא ניסה לאבחן, כיוון שאין מספיק נתונים ואף אחד לא ראה/בדק אותה. אני מציעה שבפעם הבאה, בשביל היושר, תגיד מהו הדבר שאתה מעלה. אנחנו לא כאן בשביל לבחון זה את זה, אלא בשביל ללמוד.

sp qi xu

New member
אם היית קוראת היטיב את

דברי היית מבינה שציינתי את מה שהעליתי ושמטרתי לא היתה לבחון זה את זה, להיפך, לראות איך מטפלים שונים, מתייחסים לבעיה כל אחד בתחומו הוא, והאמת ציפיתי די מהר להערה כזו ממך כאילו מישהו בוחן אותך, אך שוב לא זו היתה הכוונה אלא לבחון גישות שונות לבעיה ספציפית (גם אם אין נתונים מלאים). והקשר ליושר ?
אף אחד כאן לא בא לבחון אותך סיידקיק, ההיפך, באים ללמוד גם מנסיונך....

SideKick

New member
יש הבדל...

בין אם אתה מעלה מקרה שאתה נתקל בו ומבקש הארות מתחומים נוספים (וזה מה שהתפרש מהדרך שבה אתה היצגת את המקרה). לבין מצב שבו אתה מעלה מקרה היפותטי או כזה שקראת עליו באיזשהו מקום ומציג אותו כאילו הוא מקרה שאתה מכיר. אני באופן אישי מצאתי בדרך שבה עשית זאת התנשאות לא נעימה. אם בסך הכל רצית לראות כיצד אנשים שונים מגיבים לאותו מקרה, למה לא רשמת את התייחסותך שלך אליו? יכול להיות שזאת רק אני שחשתי כך. יכול להיות שאתה אפילו כל כך מוכשר שידעת מראש שכך אגיב. מכל מקום - אני בהחלט מזמינה אותך לא לעשות זאת שוב. אגב, מה בדיוק למדת מנסיוני העשיר, אם כל מה שתרמתי היה שאלה שאפילו לא נענתה בתשובה?

לדעתי, היה עדיף לציין שלא מדובר

במטופל שלך. היה עדיף גם להביא קישור לאתר בו הופיע המקרה.

למעלה