דיון חדש: סדרת "המורדים".

Moledet972

New member
דיון חדש: סדרת "המורדים".

תחילה, ברצוני לאמר שיותר מכמה דקות של הסדרה לא ראיתי, אך בכל זאת קראתי כל מיני "מאמרי ביקורת" על הסדרה. אחותי צופה בסדרה(אולי היא גם קוראת הודעה זו), ולא נראה לי שמוחה נשטף יותר מדי. לעומת זאת - בטוחני כי כל הילדים בין ה-5-12 שצופים בסדרה זו עוברים מעין "שטיפת מוח". במקום להתחנך לערכים, הם מתחנכים לשטחיות. ב"דורנו"(כלומר, עד לפני כמה שנים) עוד נהגו בני נוער לצפות מדי פעם גם בערוצי כמו ערוץ 8 וNational Geographic (וגם ערוץ ההסטוריה למי שיש). בילדותי, אני יכול להעיד, שהתוכניות שבהן צפו ילדים היו דרדסים, בולי איש השלג
, קטקטים צבי הנינג´ה, שלל סרטי דיסני וכו´. סרטי ילדים נהדרים. הסרטים הללו כפי שאני זוכר אותם העבירו לילדים מסרים חינוכיים, בסוף תקופת הילדות כבר הופיע הסדרה הנוראה ששמה פאוור רנג´רס(איך אפשר להיות כאלו רפי שכל ולצפות בו, אני שואל). כיום, ילדים בני 6 צופים בטלנובלות שעד לפני 20 שנים היו מגבילים לגילאי 16 ומעלה(או שבכלל היו אוסרים לשידור). נדמה לי, שבשנים האחרונות הילדים צופים בסדרות וסרטים שמיועדים לילדים בני 5 שנים יותר, לפחות. בכל מקרה - מה דעתכם? (אגב, השעה המאוחרת נובעת מכך שבית ספר אין לי מחר)

EverMan

New member
סידרה שיטחית

ובאמת אני לא מבין למה מישהו רואה אותה ...

iKilledKenny

New member
לא רק שזה סדרה שטחית

זה גם שילדים לוקחים לעצמם מודל חיקוי של דמויות שלא הייתי אומרת שהם מודל טוב לחיקוי. ראיתי פרק אחד והזדעזתי!

מילא אחותך הקטנה

החברות שלי רואות את זה!!!!!
והן עוד בנות 15... מה שכן גם אני בעד התכניות הישנות והטובות.... (יחי הדרדסים!!!)

Moledet972

New member
טוב, אחותי אינה כל כך קטנה, אבל -

התוכנית הזו לפי התכנים בה(לא לפי איכותה) היא מיועדת לבני 14 ומעלה לפחות, אם לא יותר.(כך לפחות התרשמתי מהכתבות על התוכנית).

אני נגד המורדים!!

קודם כל היא שוטפת את המוח ל-כ-ל מי שצופה בה. האם מישהו ראה אתמול בידיעות את התעללות נוסח המורדים?? זה קרה בכיתה י´א בתיכון!! חוץ מזה זוהי סדרה פורנוגרפית, לדעתי, והקהל שלה מושך "חרמנים" וצעירות שרוצות להיות כאלה... וגם אני בעד הדרדסים!!!

MoOsHoN17

New member
זה ממש מחדל

שנותנים לתוכנית כזאת זמן שידור ועוד בשעה 6 בערב.... אפילו חברים שלי (יא´) רואים אותה...ולא בגלל העלילה...-)

N a V e

New member
בוודאי שיש היסטריה סביב התוכנית

הסידרה הזו כל כך מצליחה בארץ,בשל הקלות שבהיתפסות לשטחיות. אני אישית ממש שונא את הסידרה ואת דומותיה ולא מוצא בהם שום תועלת ושום לקחים שהילדים(ובעיקר הילדות) יכולים/יכולות להפיק ממנה. כן,גם אחותי הקטנה(12) רואה את הסידרה הזו,וכך גם כל השיכבה בבית הספר שלה.

.המוסד

New member
מעניין באיזו מדינות

עוד משודרת תוכנית זו, ודרום אמריקאיות שונות, אם בעיקר בארצנו ובארגנטינה, אולי זה אומר משהו על הנוער...אחרי הכל, שתי חברות בקריסה, למישהו יש מידע?

צריך להוריד את הסדרה הזו ומהר.

ראשית, אני לא רואה בה שום יתרון. אף אחד לא אמר שסדרות או טלנובלות לנוער צריכות לחנך את הנוער לערכים ולמוסר, אבל לפחות שלא יעשו את ההיפך ויהרסו מה שמערכת החינוך מנסה לבנות. (ענבר, בלי התקפות על משרד החינוך, זה לא רלוונטי) הסדרה הזו מחנכת לאלימות, מין, סמים ושלל נגעים שהחברה מנסה להפטר מהם. הסדרה הזו יוצרת בקרב בני הנוער שצופים בה תחושה שכל הדברים מהם הזהירו אותם בעבר- אינם תקפים. זו סדרה שמדברת איתם בגובה העיניים ועל נושאים שמעניינים אותם- וזו בדיוק הסכנה! בצורה הזו הם יכולים להפוך לגמריי את סדר החשיבה התקין שלהם ולעוות אותו לחלוטין! אם למדינה הזו אכפת מהנוער שלה- מישהו חייב לעשות משהו כדי שהסדרה הזאת תרד מהמרקע במהירות האפשרית, אחרת, נהיה עדים לתופעות שהמדינה לא ידעה בכל שנות קיומה. צריך למרוד במורדים!

eviv

New member
האם אתה מציע לצנזר כי אתה לא מסכים?

עם התוכנית? האם אתה יכול לצנזר משהו שאתה לא מסכים איתו? מה דעתך שאני יצנזר את ערוץ הקניות בגלל שאני חושב שקניות זה דבר רע ומה דעתך שאני יצנזר את ערוצ האופנה בטענה שהוא שם נשים רזות בלבד ודבר זה יגרום לחינוך שלילי שבנות ירצו ליהות רזות בכל מחיר?

.המוסד

New member
כן לצנזר!

"משהו" שפוגע בנו צריך לצנזר, יש הבדל בין פוגע, לבין חולק הסדרה מן הסתם לא חולקת על אף ערך ומן הסתם לא מציגה איזו תפיסת עולם שונה, היא סדרה רדודה שזה בסדר, שפוגעת בנוער שמעת רק היום על ה"לכלוכון" שהתפרסם באיזשהו תיכון, זה ועוד נזקים שבוודאי גורמת הסדרה המינית מסוממת מתעללת הזו מספיקים לצנזר

eviv

New member
אולי מישהו אחר חולק עליך?

זו עדיין דעתך שזה פוגע אני יגיד לך שהתוכניות של שמש פוגעות בציבור השמן בישראל תצנזר אותו? אני יגיד לך שערוצ האופנה והפרסומות פוגעים לא פחות בכך שאנשים כיום "מודדים את אורך המרצדס ולא את רוחב הלב" תצנזר?

.המוסד

New member
ברור שזו דעתי

אחרת לא הייתי כותב אותה... הסדרה פוגעת בהתנהגות הנוער ומעודדת התנהגות בלתי חוקית כמו סמים ובלתי מוסריים כמו פגיעה בזולת, על כן יש לסלקה היא לא פוגעת ברגשותיי, היא פוגעת בלב, היא פוגעת בחברה, מרעה את התנהגות הנוער, גם הסרט ג´נין ג´נין של בן המוות בוכרי פוגע ברגשות, אבל אינו פוגע בחברה, אף אחד שרואה אותו(כל עוד איננו בן לעם הערבי המפגר) לא יצא לטבוח ביהודים

iKilledKenny

New member
זה כבר ממש לא עניין של דעה

במקרה הזה. הסדרה הזאת משפיעה לרעה על ילדים. בסדרה לפי מה שהבנתי ילדים עשירים ופופלריים מתעללים בילדים לא פופלריים במיוחד....יש קבוצה שנקראת המסדר או משהו כזה נדמה לי... אז בב"ס אחד בארץ חבורה של ילדים בכיתה ד החליטו גם הם לעשות מסדר משלהם והתעללו בכמה ילדים מסכנים, טבלו תיק של ילדה אחת בשירותים. מילא שזו סדרה שטוחה במיוחד ולא חינוכית אלא היא גם פוגעת

אני רוצה לצנזר את זה כי

אם לא, אתה עלול למצוא את הבת שלך מתלבשת כמו זונה בגיל 11, בגיל 12 זו כבר תהיה הפעם הראשונה שלה, ובגיל 13 עלולים למצוא את הגופה שלה זרוקה באיזה בור. תלוש מהמציאות? לא בהכרח, הסדרה הזו משדרת מסרים מיניים בוטים ומשדרת שסקס בגיל צעיר זה טוב ומקובל תחשוב על מה שאמרתי, קצת מזעזע, אבל אני דואג לאנשים במדינה הזאת

למעלה