דיון זה על פתקים

gadi7

New member
דיון זה על פתקים

מזכיר לי מדוע חודש אחרי שבחרתי לרכוש לאשתי טלפון אנדרואידי (LG Optimus Black), קניתי לעצמי אייפון 4S. השיקול שהכריע אצלי את הכף , הייתה התמיכה הבעייתית (לדעתי) של אנדרואיד ב Notes הכתובים בשפת הקודש, מול זו המוצלחת יותר של האייפון. סיבה זו לבדה היתה בעיניי מספיק חשובה על מנת להתעלם מחסרונות אחרים של האייפון (שעליהם מצביע לפעמים BravoMan).

סיבה נוספת, שגם הטרידה אותי היתה נושא העדכונים. אשתי עדיין משתמשת (בהצלחה מרובה יש לציין) ב אנדרואיד 2.2 FroYo, כאשר בחוץ, על מכשירים מתקדמים יותר, קיימת כבר 4.1 JB. אני התחלתי עם iOS 5.0, כעת אני על 5.1.1 ויש סבירות גבוהה שבסופו של דבר אקבל גם את 6.0. נכון, כנראה שאפשר לעדכן עצמאית את האנדרואיד , תוך נבירה בקרבי המכשיר. ומעט התעסקות. לצערי יש גם סיכוי סביר שתוך כדי, אהפוך את הטלפון ללבנה נוצצת ויקרה.

בזמנו היה לי טלפון חביב עם Palm OS. לפניו היו לי עוד מכשירי פאלם. היכרותי עם גרסאותיה השונות של מ"ה פאלם הפכתי לבעל נסיון בפתרון בעיות, תקלות, וביצוע Hard Reset. גם את הטלפון של אשתי נאלתי למסור למעבדת סלקום, ע"מ שיתקינו מחדש את הרום. האייפון שלי, בינתיים חף מבעיות מסוג זה.

binon

New member
לאייפון יש יתרונות וחסרונות

היתרון הגדול שלו לדעתי הוא יציבות מערכת ההפעלה שלו והממשק החלק שלו, עם קרוב לאפס תקלות.
החסרון הגדול שלו הוא חוסר הגמישות ומדיניות הגן הסגור של אפל.
אני בעצמי מאוד מתלבט. קניתי מכשיר אנדרואיד ראשון לפני שנה וחצי (מיילסטון). בהתחלה היה נחמד אבל כעת כל לחיצה חייבת להיות מתוכננת מראש, כלומר אם אני רוצה לצלם אני צריך לחשוב כמה דקות לפני ולהפעיל את המצלמה ולקוות שהמכשיר לא ייתקע. גם בהוצאת שיחה המכשיר לפעמים נתקע. הוא מריץ 2.3.7 של CM7 שהתקנתי לבד אחרי שחפרתי בקרביים שלו וחקרתי באינטרנט עד שמצאתי מדריך פשוט להבנה.
מעבר לכך, בשאר הדברים הוא בסדר גמור. ה GPS עובד מצויין עם waze ויישומי ניווט אחרים, גלישה באינטרנט דיי סבירה (חוץ מתפוז הזוועתי), וואטסאפ וכו' עובדים מצויין, כמה משחקים בודדים שהתקנתי גם עובדים יפה.
להחליף אותו כרגע לא בא בחשבון וכנראה שאני אשאר איתו עד הקיץ הבא אם הוא יחזיק מעמד
אבל אני מאוד מתלבט אם למכשיר הבא שלי לקחת אייפון או מכשיר כמו גלקסי 3. מצד אחד אני מאוד אוהב לחפור ולחקור מכשירים עד היסוד, להחליף רומים וכו' אבל מצד שני, אני רוצה פעם שקט...לדעת שאני מדליק את הנייד וזהו.. לא צריך יותר לעשות כלום. כי בסה"כ אחרי כמה חודשים של חפירה על המכשיר, התייצבתי על רום שאני כבר לא מחליף, מרבית האפליקציות לא משתנות יותר... וזהו. אז אולי עדיף כבר אייפון.

BravoMan

Active member
מסרת אותו כדי ש-"יתקינו מחדש את ה-ROM"???

משהו כאן נשמע לי לא סביר.
אני לא מכיר אישית מכשירי LG, אבל הסיבה שמערכת הפעלה בטלפונים עד היום נקראת "ROM" זה כי בד"כ היא נעולה לכתיבה ולא יכולה להתקלקל.

אלא אם מראש מכרו לך מכשיר עם גרסה בעייתית של המערכת, או שעשית עליו כל מיני ניסויים כמו פתיחה ל-root, אני לא יכול לחשוב על שום תקלה שתדרוש דווקא צריבה מחדש של אותו ROM בדיוק כפתרון...

ולעניין יישום פתקים: אם מה שאתה מחפש, הוא יישום פתקים שעובד טוב בעברית וגם מסתנכרן למשהו (Outlook?), או שלא, המלצה שלי היא שתפתח שאלה על זה ספציפית ותציין את כל הדרישות.

כי לשרשור הזה יש יותר סיכוי להפוך ל-"Android נגד iPhone" מאשר למשהו מועיל שדן בפתקים.

ולגבי iOS 6: זכור שאם תשדרג, תאבד כמה פיצ'רים מובנים, כמו המפות של Google ואפילו את נגן ה-Youtube.
את האחרון תוכל עדיין להתקין מהחנות, אבל לגבי מפות (אם זה כמובן מעניין אותך), לא בטוח שיש פתרון...

gadi7

New member
גם אני לא יכולתי לדמיין שום תקלה

עד שפתאום באחד הערבים היא הופיעה... מבלי שאני אעשה שום ניסויים. אין לי מושג כיצד מבצעים Root ואפילו לא איך ניגשים לפרויקט שכזה. פשוט ביום בהיר אחד הטלפון הודיע שהוא מנסה לשדרג (עוד באותו לילה כתבתי הודעה בפורום וכמובן שאף אחד לא התייחס ולא ענה). קיוויתי שבאיזושהי דרך נס הוא מנסה לשדרג מ 2.2 ל 2.3, אבל הנס לא קרה ולמחרת בבוקר המסך היה עדיין שחור, עם טקסט מוזר.

בבוקר כיביתי את הטלפון ושלחתי את אשתי אל סניף סלקום בר"ג, מול קניון איילון. כעבור יומיים או שלושה, חזרה עם טלפון תקין ועובד, עם מ"ה 2.2.2, בדיוק כפי שהיה מקודם. כל האפליקציות ואנשי הקשר היו מגובים בחשבון ה Gmail שלה, כך שלא דאגתי. עד היום אין לי מושג קלוש מה היתה התקלה או מה גרם לה. בין לבין חזרה לדבר בפושטיפון (ביטוי של Noa_f שמאוד מצא חן בעיני, שאפו) של נוקיה, שלעולם אינו מאכזב.

לגבי הפתקים : הם היו מאוד חשובים לי ועדיין אני משתמש כבד ביישום. אני כבר רכשתי אייפון, אבל אשמח לדעת לקראת השדרוג העתידי (לא מחר בבוקר) איזה יישום אנדרואידי מסנכרן באופן שוטף ופשוט עם ה Notes של Outlook, וכמובן תומך בעברית.

ולגבי iOS 6 : גוגל כבר צפתה את הנולד והכינה אפליקציית Youtube חדשה, במקום זה המובנה. כבר הורדתי אותה מהאפסטור. במקום יישום מפות גוגל, אפשר להכנס לGoogle Maps ישירות מהדפדפן http://maps.google.com/maps/ms?hl=iw&ie=UTF8&msa=2 בדיוק כמו מהמחשב השולחני. זה אפילו לא חייב להיות הספארי, מצאתי והורדתי דפדפן נוסף, לא פחות מוצלח, Mercury.

לא הייתה לי שום כוונה לפתוח מגה שרשור של -"Android נגד iPhone". ברור לי שלכל דבר בחיים יש יתרונות לצד חסרונות. שתי המערכות ממלאות את תפקידן בהצלחה. מי שיירצה יבחר ב"א" ואחר יבחר ב"ב". בסופו של דבר שתי הפלטפורמות מספקות את הסחורה, גם אם בדרכים שונות.

למעלה