דיון הוכחות בתביעת הלנת שכר

Itsik Cohen

New member
דיון הוכחות בתביעת הלנת שכר

אני בודק אפשרות לתבוע הלנת שכר, ולאחר התייעצות עם עו"ד (שאמר שהסיכויים לא ממש גדולים),
הוצע לי להיכנס לדיוני הוכחות במשפטים דומים.
איך ניתן לברר מתי מתקיימים דיונים כאלה?
האם ניתן לברר טלפונית/אינטרנט? או רק בהגעה אישית למקום? או שאולי זה בכלל עניין של מזל?

מדון

New member
ברורים יש לפנות או להמתין לזימונים של שלב

ההוכחות מבית הדין לעבודה השופט בדיון האחרון צריך לקבוע תאריך יש אפשרות לגשת לשם ולברר התי שלב ההוכחות
שאלה
כאשר אתה טוען כי לא קבלת שכר ויש עליו הלנה חובת ההוכחה היא על המעביד
זה שהוא הוציא תלוש שכר ונתן לך זה לא אומר שזה הכל יש פסיקה בנושא שיש לראות מצידו את התשלום או בצק או בהעברה בנקאית לחשבון העובד
ואת תאריך התשלום . ההוכחה על תשלום בזמן היא על מעביד
בפסק הדין המצורף בקובץ מדובר על תשלום שמעביד טען ששולם ופרעתי את התשלום כחוק
יש לדרוש לפי פסק דין זה את התאריכים שלדעתך לא שולם בזמן וכחוק ומתי שולם בפועל להוכחה שלך יש להכין דפי דף חשבון שלך אם תאיך התשלום של החודש שהיה צריך להיות ומתי שלום בפועל ואם יש צורך להביא כמה דפים יש לדרוש מבית הדין גם החזר הוצאות בגין התתפיסים של החודשים שברשתה מהבנק
בהצלחה

Itsik Cohen

New member
טענת ההלנה שלי

אני טוען כי אופן חישוב השכר שלי היה שגוי באופן עקבי, ובחוסר תום לב.
1. מקום העבודה שלי הוא מוקד הפעיל 24 שעות, 7 ימים בשבוע- עבודה במשמרות.
המנהלת הישירה שלי הורתה לי ולשאר העבדים בתפקידי, להקדים כ-10 דק' לפני תחילת משמרת, על מנת להתכונן למשמרת, עליי להגיע 10 דק' לפני תחילתה ולעזוב בסופה (כלומר 8 שעות ו-10 דק' עבודה ביום). ההקדמה נדרשה רק מעובדי המוקד, ולא מעובדי מחלקות אחרות במפעל.
לאחר כ-7 חודשי העסקה, החליטה ההנהלה להפסיק את התשלום עבור ההקדמה לעבודה ולשלם החל מתחילת המשמרת במדויק, וזאת מבלי להודיע לאף אחד מהעובדים.
כ-5 חודשים לאחר אותה החלטה, הבחינה אחת העובדות בעוולה, פנתה להנהלה, ונענתה כי הנושא "בבדיקה".
כעבור כחודשיים נוספים, שולמו הפרשים בגין אותה הקדמה, ללא הסבר לגבי אופן החישוב.
ההנהלה טוענת כי עם ההחלטה לבצע את השינוי, נדרסו הנתונים המעידים על תחילת עבודה בפועל, וכי על העובד חלה חובת שמירת המסמכים כי הם ניתנו לו בשעתו

מדון

New member
אני חושב שיש לכם בעיה

בדרך כלל כאשר יש חליופי מישמרות במוקד השרות לא רוצה ליהיו כל מיני מצבים שלא יהיה תשובה מהמוקד ולכן זה טיבעי שידרשו מכם להגיעה 10 דקות לפני המן כדאי שההחלפות יהיו מסודרות וללא כל הרגשה של הלקוחות שיש שנוי משמרת . נכון שהטעות של ההנהלה שהיא מודה הבו על ה10 דקות הנ"ל שהורידו לכם ולכן יש להגיעה לפשרה אם המעביד ואם התביעה שלך נגדו להגיעה לפשרה אתו שישליך על כול העובדים כי חובת המעביד על פי חוק לשמור את רישמוי שעות העבודה של העובדים באופן ממוחישב השאלה היא כמה עובדים יש לכם במקום ואם אין מספיק עובדים יש חובה לרישום ידני של כניסה לעבודה וסיום העבודה . הדבר מגובה בתקון לחוק ,חוק הגנת השכר תיקון 24
החלק שלך שאתה דורש קיים בחוק סעיף 36 תוספת 5 שבה חייב המעביד לרשום אצלו וגם בתלוש את השעות והשמנים שעובד עבד אצלו וחייב להיות גבוי אצל המעביד למקרה שיהיה תביעה כי הורידו לעובד זמן עבודה שלא מוצדק . ולכן כל סעיף 24 שח החוק מדבר על כל הזכיות של העובד וראה למעביד את החוק ושהוא יתרגם איך שהוא רוצה ואם לא מוכן למצוא פשרה יש להביא את התיקון לחוק לבית הדין ןלהראות לשןפט את החוק .
אנני יודע אם המעביד של עומד מולך אם עו"ד או לא אבל אם כן אז או שהוא טיפש או שהוא חושב שאתה לא תמצא את התשובה בחוק
ולכן יש שתי דרכים או למצוא דררך להתפשר איתו או ללכת לבית הדין ולקבל פסיק דין
להלן מצורף החוק ותקונו

Itsik Cohen

New member
חובת מעביד לשמירת נתונים

המעסיק שלי טוען כי רישום זמן ההגעה של העובדים בפועל "נדרס" ע"י תוכנת השכר, והזמן שונה לזמן תחילת המשמרת, ללא הקדמה, וכך גם שולם.
לטענתו, כיום לא ניתן לשחזר את הנתונים ואי שמירת המסמכים היא רשלנות העובד משום שהמסמכים ניתנו לו מידי חודש.
אני מתאר לעצמי שטעות בידו ושמירת הנתונים היא אחריותו הבלעדית של המעסיק, אך שאלתי היא מהו פרק הזמן המינימלי שבו עליו לשמור את המסמכים?

מדון

New member
אנני יודע כמה זמן היה המקרה

אבל בדרך כלל החוק מחייב חברות לשמור מסמכים 7 שנים . ותקרא את החוק ותמסור לו את החוק .וצרף מכתב לדרישתך לפני שאתה ממשיך לבית הדין הנושא

Itsik Cohen

New member
לאיזה צד יש בעיה?

מדבריך הבנתי כי את עיקר, אם לא כל הבעיות, יש למעסיק.
יחד עם זאת, כתבת יש לכם בעיה.
איזו בעיה יש לעובד? אגב, ישנו רישום נוכחות אלקטרוני מיום תחילת ההעסקה.

Itsik Cohen

New member
האסטרטגיה שלי

אני מתכוון לפנות בכתב למעסיק ולדרוש תוספת 10 דק' לפי 125% כפול מס' ימי העבודה של כל חודש (תיאורטית, עבור משמרת 7:00-15:00, למשל, הייתי נוכח 6:50-15:00), ובכל חודש כזה לחשב הלנת שכר.
הוא ודאי יטען שהשינוי הוא רק החל מחודש מסויים, ורק במשמרות מסויימות, ושלא בכל יום ויום הקדמתי במלוא 10 דק' ונותרתי בעבודה את מלוא המשמרת, אך חובת ההוכחה היא עליו.
לאחר דין ודברים ודאי יתבררו סכומים נמוכים יותר- ואותם אתבע כהלנת שכר.

למעלה