דיון בפרלמנט בקנדה על עב"מים

דיון בפרלמנט בקנדה על עב"מים

שר ההגנה של קנדה אמר שארצות הברית וקנדה יודעות שיש עב"מים ומתכוננות למלחמה. אתם חושבים שיכול להיות שיש יצורים חיים יותר בגלקסיות רחוקות והם ביקרו בכדור הארץ וחשבו שהם אלוהים? היתה כתבה שקראתי בשבת על שר ההגנה של קנדה שאמר באוניברסיטה בקנדה שמסתירים מכולם את האמת וכולם מחאו לו כפיים.

AlienSpirit

New member
שטויות!../images/Emo128.gif

אומנם סביר להניח שיש חיים מחוץ לכדור הארץ אבל הסבירות שהם מפותחים יותר מאיתנו היא קטנה מאוד ועל כן הם בוודאי נמצאים אי שם הרחק שנות אור רבים במעמקי היקום. לכן הסבירות שהם מבקרים כאן או ביקרו בעבר שואפת לאפס. אתה יכול להיות רגוע, שום "מלחמה בין גלקטית" לא תתרחש באלפי השנים הקרובות.

st454

New member
תיקון

אם סביר להניח שיש חיים מחוץ לכדור-הארץ,אז היקום כל כך גדול שגם סביר להניח שחלקם יהיו מפותחים פחות מאיתנו וחלקם יותר מאיתנו... אבל המרחקים,המרחקים...

YoungLion

New member
סביר להניח שהרוב מפותחים

יותר מאיתנו, כי כמה זמן אנחנו "מפותחים" באמת? כן, אנחנו קיימים כמה עשרות אלפי שנים.. אבל רק במאה השנה האחרונות הגענו ליכולות מדהימות ממש. ומה זה מאה שנים (או עשרות אלפי שנים) לעומת 14 מילארד שנים שבהם היקום קיים!??!?!? תאר לך שיש יצורים בני 7 או 11 מיליארד שנים שקיימים אי שם! הם.. הם דיי מפותחים זה בטוח..

AlienSpirit

New member
ההפך הוא הנכון (ככול הנראה)

והתשובה נמצאת במה שכתבת – לקח כ- 4 מיליארד שנים עד שחיידקים התפתחו לעיצורים חושבים על פני כדור הארץ, שים לב שמתוך הזמן העצום הזה רק בקצה שלו הופיע האינטליגנציה והטכנולוגיה. השמש לנו הוא כוכב מדור שני או שלישי כלומר הוא נוצר מחומרים שנפלטו בכוכבים אחרים שמתו מכבר. כל כוכבי הלכת הארציים כולל כדור הארץ וכל מה שיש עליו ובתוכו בנויים מיסודות כבדים (למשל פחמן, ברזל) שלא היו קיימים בראשית היקום אלא לאחר שנפלטו מכוכבים שסיימו את חייהם (סופרנובה) לאחר מליארדי שנים (להמחשה השמש שלנו נמצאת באמצה חייה והיא בת 4.5 מיליארד שנים). לכן לא סביר שהתקיימו חיים בכלל ובוודאי לא ציביליזציות טכנולוגיות במיליארדי השנים הראשונים של היקום.

HUhybrid

New member
כמה תיקונים קלים ותהיות

1. "חיידקים" הם כלל לא נחשבים ל"בעלי-חיים" אלא לממלכת חי שלמה ומיוחדת בפני עצמה. מכאן ברור שאנו הסתעפנו מתוך עץ ענק שאחד מענפיו הראשיים נפרד לחלוטין מזה שלהם (כמובן שהם עתיקים בהרבה יותר, בלי קשר לזה). 2. אני תוהה עד כמה מהמקרה הפרטי של כדוה"א אתה יכול להסיק על שאר היקום... להזכירך האבולוציה לא מדברת על "התקדמות" לאור זמן מפרט פשוט אל ורכב יותר - זוהי תפיסה שגויה של האבולוציה! אלא שהיא מדברת על "הסתעפויות", מימוש חלק זעיר מתוך אינספור התהוויות אפשריות מקבילות, שתלוי בשני העקרונות שהתווה דרויין ואומתו אמפירית ותיאורטית היטב.

קראתי שהאמריקאים שולחים איתותים

יש מקום עם טלסקופ ששולח איתותים לחלל וסוכנות החלל האמריקאית מחזיקה אותו. הם שולחים איתותים מיוחדים שידעו שיש יצורים חכמים אצלנו ומחכים שהם יענו. שקלטו את האותות של הקוואזרים חשבו שהם ענו ואז גילו שאלה היו קוואזרים.

YoungLion

New member
S E T I

חיפוש אחר חיים אנטלגנטים, פועל בטכנולוגיית רדיו. יש גם שמחפשים קרני לייזר ממוקדות... אתה מוזמן לאתר של סטי לעזור להם בחיפוש מהבית: http://setiweb.ssl.berkeley.edu/

בשנה הבאה אני הולך לכיתה מדעית

ויהיו לנו שיעורים בפלנטריום. יהיו לנו שיעורים על החלל ואני רוצה ללכת עם הכיתה.

מי יודע?!

אולי כבר מצאו דרך להתגבר על מכשול המהירות,אולי חורי תולעת, אולי משהו אחר שאנחנו עדיין לא הבנו. בכל מקרה איזה סיבה יש לחייזרים לבוא לפה? משאבים? לא נראה לי שהם צריכים אם הם הצליחו להגיע בכלל עד לכדה"א.

יכול להיות שהם לא כמו בני האדם

כי אנחנו תמיד רוצים לכבוש כל כוכב שאנחנו מכירים. אפילו על הירח שמו דגל של ארה"ב ודגל של ברה"מ והתחילו לתכנן תחנה על המאדים אבל לא נתנו להם כסף. אני חושב שבתקופה שלנו הם לא יבואו כי היינו רואים סימנים.

AlienSpirit

New member
תיקון לתיקון

הדעה הרווחת בקהילה המדעית כיום היא שהייתכן שהסבירות לחיים היא גבוהה יחסית בין השאר עקב גודלו העצום של היקום והאפשרויות הטמונות בו ועל סמך הנסיון כאן על כדור הארץ (מיקרובים מתגלים במקומות קיצוניים). אך אנו מדברים על חיים ברמה של חיידקים או מעט יותר אך בוודאי לא ברמה של חיים אינטליגנטיים. יש הבדל עצום. שים לב, כדור הארץ קיים כ- 4.5 מיליארד שנים והחיים ברמה של חיידקים כ- 3.5 מיליארד שנים! אבל עיצורים תבוניים קיימים כאן רק כמה אלפי שנים בלבד… זה ממחיש עד כמה הסבירות לחיים תבוניים קלושה. כמו כן צריך לקחת בחשבון שיקולים נוספים לדוגמה שבמליארדי השנים הראשונים של היקום כמות היסודות הכבדים המרכיבים את החיים כפי שאנו מכירים אותה (או מסוגלים לחשוב אליה) הייתה דלה מאוד ולכן סביר להניח שהחיים לא התפתחה אלא בתקופות מאוחרות יחסית. לכן לדעתי רוב העיצורים החיים החוץ ארציים הקיימים ביקום הנם ברמה של חיידקים, חלקם הקטן ברמה כלשהי בין חיידק לאדם ומיעוטם מעל הרמה הטכנולוגי של האדם (אותם מעניין לצורך הדיון). על כן הם נמצאים הרחק מאיתנו והסיכוי למפגש בעבר, כיום ובעתיד הסביר הנו קלוש.

אבל שלחו את וויאג'ר שלנו בהרבה כסף

לחפש חיים מחוץ למערכת השמש אז האמריקאים חושבים שיש חיים מחוץ למערכת השמש. ראיתי באתר החלל שכתבו בתוך וויאג'ר כתובת בציורים וצירו איש ואישה כדי שהיצורים יבינו. כתבו שהכל עלה לאמריקאים המון כסף אז יוצא שהאמריקאים חושבים שיש יצורים חכמים כי אחרת למה לבזבז הרבה כסף? ראו איתותים בטלסקופ בגרמניה שבהתחלה חשבו שהם מיצורים חכמים אבל בסוף יצא שהם קוואזרים וראיתי את האיתותים בפלנטריום. למה שאנחנו נהיה הכי חכמים ביקום מכל הכוכבים שהם מיליארדים של כוכבים ושמשות? לא יכול להיות שמחוץ לשביל החלב יצורים חכמים כבר שלחו חללית והיא נוסעת במהירות כמו האור ומנסה להגיע או שפעם הם ניסו להגיע וחשבו שהם אלוהים? אני באמת חושב שהכל לא יהיה בזמן שאני חי כמו שאמרת אבל יכול להיות שהם קיימים.

YoungLion

New member
מלחמת העולמות מתחילה!!

כולם לחזור בתשובה!!! המפלט האחרון!! אלי שבשמים, סלח לי כי חטאתי
אממאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

למעלה