דיון - בעקבות שיחה עם חברה על חברה שמתגרשת...

דיון - בעקבות שיחה עם חברה על חברה שמתגרשת...

באמצע השיחה החברה אומרת "אין מה לעשות, זה כנראה נכון "אישה בונה, אישה הורסת..." זה מאוד הרתיח אותי המשפט הזה איך בחורה אנטלגנטית כמוה שאני מאוד מעריכה, יכולה להגיד כזה דבר?! הרי הכול תלוי רק בנו - הנשים?! איפה התקשורת, ההבנה ושיתוף הפעולה של בני הזוג? הכמיהה לעשות אחד את השני מאושר, לא צודקת? אני יודעת שזה באה לה ממקום אחר שלאישה יש הרבה כוח, היא מנווטת, מכוונת את היחסים ובלה בלה....אתם מסכימות עם זה?

Deanna2688

New member
מוזר

הפעם היחידה שהבחור אומר לי את זה כשאני מרביצה לו מתוך שינה...אני בעד לקחת אחריות על טעויות במע היחסים אבל כשזה מגיע לזה שרק אחד הצדדים חושב שהבל בגגללו זה לא מערכת יחסים.היא שם לבד.

Gracei Kelly

New member
זו אמירה מאוד חלשה שמגיעה ממקום

של תפיסה לא נכונה באשר לתפקיד שלה במערכת זוגיות קיימת ובכלל. אני לא מאמינה במשפט הזה. לטנגו תמיד דרושים שנייים.

"פרדיגמה"../images/Emo203.gif

שלום לכם וסליחה שאני מתפרצת לדיון טרם הצגתי עצמי. שמי ריקי אני מאמנת אישית. אני בת 52 נשואה ואם לשני בוגרים. הוזמנתי על ידי פרפרית, מנהלת הפורם לקחת חלק ואשמח להיות כאן ולקחת חלק.
פרדיגמה היא תבנית חשיבה מקובעת שאנו נוהגים להאמין בה ולנהוג כלפיה גם כאשר לא ברור לנו למה אנו דבקים בה.
באשר לדיון שהעלתה כאן עלמה1 המקורית: אני קוראת את הפרדיגמה שנשמעת מפיות גברים המאמינים חד משמעית שאחריות הנישואין והזוגיות מוטלת רק על האישה. אני מתנגדת חד משמעית לתפיסה היא שגוייה בעיני כלל ועיקר. הזוגיות שלנו מבוססת על 200 אחוז כל אחד מאיתנו אמור להיות 100 אחוז ואין לראות במי מהצדדים אחראי יותר. למי שנח לשבת על הגדר ולהאשים את זולתו, מווטב לו שירוץ מהר לספריה או לחנות ספרים ויחזור לידיו עם הספר "לצאת מהקופסא" (אשמח להביא את תקציר הספר במידה ויעניין.......... ) תודה

כשנשים שנשואות המון שנים

ותופסות את הזוגיות שלהן כמוצלחת נותנות לנשים צעירות מהן טיפים לזוגיות טובה, הן בד"כ נותנות להן להבין שאישה צריכה לדעת להעלים עין מכל מיני דברים כדי להישאר בזוגיות. כלומר, אולי מהבחינה הזאת באמת האישה אחראית ל'הצלחת' הקשר, רק שאת יודעת מה, לי העסקה הזאת לא נראית ואם בשביל שהאדון יהיה איתי אני צריכה לקבל כל מיני התנהגויות שלא מוצאות חן עיניי, אז אני ממש ממש מעדיפה להיות לבד.

אני מבקשת לדעת אם התייחסת אלי

כי במידה שכן. אני סבורה שלא הבנת מהי דעתי שהוצגה כאן.

למעלה