דיווח ספארי למאלדיביים מאי 2012

Boaz Samorai

New member
דיווח ספארי למאלדיביים מאי 2012

שלום לכולם,

למרות שהרבה מחברי הפורום כבר ביקרו באיזור הזה ואין הרבה טיפים חדשים להוסיף עליו, עברנו בטיול שלנו חוויות מדהימות ונתפסו לנו כבר הלסתות מהחיוכים שנמרחו על הפרצוף שלנו...
לפני שיצאנו לטיול שמענו הרבה אמירות כמו: "אל תצפו ליותר מדי", "טיול לזקנים", "חרא של ראות" ועוד כאלה פנינות חוכמה מכל מיני דוקטורים שאחרי 7 ימים במקום מסויים מסוגלים לחרוץ את דינו בביטחון רב.
היה לנו הרבה מזל - זה נכון אבל חוץ ממזל צריכים להיות במקום שמאפשר למזל להגיע ולזרוח עלינו ושבו החוויות האלו יכולות לקרות בכלל. זה לא הביקור הראשון שלי במאלדיביים ובטח גם לא האחרון ואשמח להמליץ לכל מי שרק אפשר לקחת את עצמו וערימת מזומנים ולנסות את מזלו בספארי צלילה למאלדיביים.
הקבוצה שיצאה בהדרכתי - בועז סמוראי בארגונם המעולה של אילן ורד והגר מ - Wild Dive כללה צוללים טריים היישר מהתנור, כמו גם מדריכים מנוסים שצללו באתרים רבים בעולם. בסה"כ היינו 12 צוללים מלבדי שאת כולם אני מכיר, חלקם חניכים שלי לשעבר וחלקם חברים טובים שלי או של שאר המשתתפים בקבוצה.
יצאנו על הספינה Sting Ray עם המדריך הראשי Deco ועוד שני מדריכים נוספים שבינהם התחלקנו ברביעיות ושישיות יחד עם 5 המשתתפים האחרים בספארי שקיבלו 'חוויה ישראלית' במלוא מובן המילה...
היום הראשון עבר בהתאקלמות לספינה, צלילת בדיקה מהנה, חלוקה לזוגות ואיפסון חליפות הצלילה בחזרה בתיק הצלילה עקב 30 מעלות צלזיוס נהדרות במים....

Boaz Samorai

New member
המשך דיווח...

ביום השני כבר מהצלילה הראשונה התברכנו במזל. מלבד לצב חמוד ומספר כרישוני White tip שהסתובבו ביננו לאחר כ 40 דקות צלילה נתקלנו במנטה הראשונה שנגיעה בשחייה איטית מולינו והמשיכה בשחיה איטית לאורך הריף אל מול הזרם בלי להתייחס אלינו יותר מדי. נשארנו בסביבת המנטה עד שגמרנו את האוויר ועלינו אל פני המיים בשאגות שמחה והתרגשות רבה. חצי מחברי הקבוצה עלו אל פני המים לפני ההתקלות במנטה והחמיצו פנים.... ואז לקראת סוף הצלילה השניה בה הצטרפתי לאלו שלא יצא להם לראות את המנטה הגיעה מנטה שניה ושוב אותו הטכס חזרה על עצמו - שחיה איטית אל מול הזרם בלווית קבוצת הצוללים השניה שלנו כך שעד לסוף היום הזה כולם כבר רשמו ביומן הצלילות על מפגש עם אחד מבעלי החיים האצילים ביותר על פני כדור הארץ.

Boaz Samorai

New member
המשך דיווח - 3

לאחר הפלגה לאטול Ari Atoll בו נפגשנו בכרישים רבים מסוג Grey reef shark ונהנינו מצלילות באתרים עמוסים באלמוגים ובדגה מרהיבה הגיע גולת הכותרת שלנו - כריש לוויתן ידידותי ביותר איתו בילינו כשעה וחצי בשנירקול מהנה. לאחר יום וחצי של סריקות מגג הספינה והפלגה הלוך ושוב באזור המיועד לפגישה עם כרל"ו שלנו הגיעה הצלצול המיועד בפעמון וכולנו רצנו באטרף אל הסיפון התחתון וקפצנו אל המים. אני חייב להודות שמרוב התרגשות קצת פקששנו ובשחייה מאומצת בעקבות הכרל"ו שלנו, הברחנו אותו קדימה מאיתנו והלאה ואל המצולות וחזרנו אל הספינה קצת מאוכזבים ועצובים. לאחר הסבר חוזר בנוגע להתנהגות הנדרשת מאיתנו כולם התחייבו לשחות לאט ולהתפרש לצידי הכרל"ו ולא לרדוף אחריו מאחורי זנבו היכן שאינו יכול לראות אותנו ולעמוד על טיבנו. אני זוכר שסיפרתי לחברי הקבוצה על מפגש כזה שהיה לי לפני מספר שנים וארך מעל לשעה ואחד מהם אמר שזה נשמע לו הזוי, אך מהר מאד הוא התבדה והבין שזה אפשרי מאד כל עוד שומרים על הכללים.
ואז הגיע הצלצול החוזר בפעמון. הפעם החלפנו מבטים ביננו בהחלטה שהפעם איננו בתולי כרל"ו ונדע להתנהג בהתאם וכך היה. יישרנו קו לצידי הכריש שעד מהירה חזר ל'פלנגטן' לו להנאתו מבלי לשים לב לעד הצוללים שהלך וגדל בעקבותיו. מדי פעם הוא צלל כלפי הקרקעית למספר דקות ואז שב ועלה סמוך לפני המים ומילא פיו במים :) להנאתנו הצרופה. אני חייב לציין את מדריכי הצלילה ששחו קרוב מאד לחוטמו של הכריש ומנעו כל נסיון לגעת בו והרחיקו ממנו צוללים ושחיינים שאינם שולטים בעצמם בצורה מספקת להתקרב אליו מבלי להקפיד שלא לגעת בו ולהבריח אותו.

Boaz Samorai

New member
ועוד אחת מהמפגש עם כרל"ו

התמונה צולמה בצלילה חופשית כשהכריש שחה בעומק של כעשרה מטרים אליו ירד מדי פעם לפני שעלה כלפיי פני המים.

ספוקי

New member

Boaz Samorai

New member
המשך דיווח - 4

בלילה האחרון ביצענו את צלילת הלילה המטורפת ביותר שאפשר בין עדר של כרישים, סטינג רייס, מורנות ועוד טורפים שונים ומשונים שהסתובבו לנו בין הסנפירים וטרפו כל מה שהעיז להביט מחוץ לשונית. היו שם קטעים שיכולתי לשמוע את צעקות ההתרגשות של הצוללים דרך הווסת כשהסטינג ריי כמעט ועלה עליהם בסריקה משוגעת בין כל נקיק ונקיק אחר מזון, כשכרישים שחו להם הין הרגליים - לא בביטוי אלא ממש בפועל בין הרגליים ומורנות ענקיות התחככו בהם כשכולם עסוקים באכילה מטורפת בכל עבר! חוויה מדהימה ומרגשת לכל צולל גם למנוסים ביותר שביננו.

Boaz Samorai

New member
המשך דיווח - 5

לאחר שירדה ההתרגשות התאספנו ליד שולחן האוכל המפואר והתחלנו לקבל הסבר מפורט על המנות השונות המיוחדות שהכינו לכבוד הערב האחרון שלנו ואז שמענו צעקות משוגעות מאחרוי הספינה - 'בוז בוז קאם אנד סי דיס!!!!!!!!' (בוז = בועז במאלדיביאנית...) הגענו אל אחורי הספינה שם שחתה לה מנטה יפהפיה בסלטות מדוייקות סנטימטרים ספורים מהסולם האחורי של הספינה. המנטה שחתה עם פה פעור בתוך אלומת האור שכוונה אל המים ושאבה פלנקטון מבלי לשים לב לספינה העצומה והמטרטרת שלנו....

Boaz Samorai

New member
המשך דיווח - 6

מספר דקות לאחר מכן, עם דופק על בערך 271, ידיים רועדות מהתרגשות, והרבה אמונה בעצמי שלמרות כל זאת הצלחתי לסגור את מארז המצלמה כמו שצריך החלקתי בעדינות אל המים עם ציוד שנירקול בלבד. המנטה נעלמה לרגע אל הקרקעית ואז שווה ועלתה אל פני המים ועשתה את שלושת הסלטות המסורתיות שלה בעוד אני מכוון אליה את המצלמה ולוחץ. כשהפלאז הבזיק וכל המים הוארו לרגע שמעתי את הצוות והחבר'ה צועקים אלי מהספינה והבנתי שהם הבחינו במנטה נוספת ששחתה מאחור! עד מהירה כל האורחים ואנשי הצוות כבר שחו במים לצד המנטות שלא הופרעו על ידינו בכלל והמשיכו בשלהן 'פלינקטון' מסור עד מאד... זה נמשך כך כל הלילה או לפחות עד שנרדמתי לפנות בוקר על הסיפון העליון על מיטה ממנה יכולתי להשקיף מטה ולראות את המנטות בריקוד המופלא שלהן. זו היתה חוויה מדהימה לצפות במנטות הללו שוחות לידינו בפה פעור, זזות באלגנטיות מופלאה ומתמרנות במרחק של סנטימטרים ספורים מאיתנו. חוויה מדהימה שאנצור איתי לעולמים.

Boaz Samorai

New member
סוף הסיפור...

אני רוצה להודות מקרב לב להגר ולאילן ורד מ Wild Dive על התמיכה והארגון ועל כך שאפשרו לי להעניק לקבוצת הצוללים שלי את החוויה הקסומה הזו, על כל העזרה וההכוונה ואין ספור השיחות והנדנודים שקיימנו לפני הטיול. חברי הקבוצה - פסיפס מופלא של אנשים שנהניתי עד מאד מכל אחד ואחד מכם! זה לא היה אותו הדבר בלעדיכם! אריק, עדו, רני, תמיר, מעיין ,עיינה, ספיר, ירון, ליאת, עידו, טל, ומילקי - שיחקתם אותה בגדול! ורציתי להמליץ בחום על צוות הספינה Sting Ray שאף פעם לא נחו, לעולם לא הרגשנו שאנו מפריעים להם או מציקים להם, ואפשר להגיד עליהם שהם עובדים מתוך אהבה רבה לצלילה ולעולם התת מימי ותשוקה אדירה לחלוק זאת עם מבקריהם. החיבור שנוצר היה מופלא ואני בטוח שנשוב ונתראה בעוד שנה באותו המקום ובאותה הספינה!

תמונות נוספות באלבום הפייסבוק ב:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150784912875806.395887.616230805&type=1

לא בטוח איך מעלים קישור....

tawanda

New member
תענוג לקרוא, הזלתי ריר מהתמונות

אם מותר לשאול... כמה עלה הספארי צלילות הזה?

Boaz Samorai

New member
תלוי

בתקופה ובעוד כמה משתנים אבל המחירים נעים באזור ה 3000 דולר לאדם.
פה בלינק למטה יש כמה מבצעים ומחירים מיוחדים ו/או רגילים:
WildDive

שווה כל אגורה!

למעלה