דיאלוג. ובוקר אוג.

אגל ט ל

New member
ולמי שפיספס אתמול בטלויזיה....

ממליצה בחום. הרבה מאד והמון חומר למחשבה בנושא החינוך.

אודרי11

New member
ראיתי והתפעלתי...

וקינאתי במיוחד באורח החיים הצנוע של הפינים...הלואי עלינו. מצד שני, לא לשכוח שהחברה הפינית היא כמעט הומוגנית, ואין התנגשויות של תרבויות כמו אצלנו למשל.. וגם להם יש צרות צרורות..אף אחד לא יודע מה יקרה עם הילדים האלה בעוד 20 שנה, כשרואים כל כך הרבה שיכורים מתגוללים שם ברחוב...נשאר רק לתהות, שלמרות מערכת החינוך הנפלאה, לאן באמת יגיעו כל הילדים האלה..צריך להיות נביא בשביל זה.

אגל ט ל

New member
כפי שנאמר - אין רע בלי טוב, אין חושך בלי אור

וכו' וכו' וכו'... אבל הרעיון המרכזי בו הילדים מתאמנים לחשיבה עצמאית - יצירתית - כשהבסיס לכל אלה הוא האמון (!) - הוא קסם בעיניי...הוא השורש ממנו צומח הבטחון בעצמם... לא יודעת... הסרט נתן לי המון חיזוקים לדברים שעוברים לי בראש בשנים האחרונות במיוחד ובעקבות העבודה עם הילדים בתחום האמנות. בעיקר - קיבלתי הסברים לכל מיני תופעות... במשרד החינוך החליטו להוציא את האמנות מלימודי הליבה כי לדעתם זה כנראה לוקסוס שאפשר לרכוש רק בלימודי ההעשרה.. באופן אישי, מעבר לכך שאני רואה באמנות כלי טיפולי, אני רואה בו כלי המקנה המון יסודות לשאר תחומי החיים... כישורי חיים נרכשים באמצעים של אמירה אישית, קודם כל. נטיות אישיות. ועוד.. הסרט הזה עשוי טוב. ו...נו, אני לא עוברת לפינלנד. החושך שם לא מפתה אותי...

למעלה