דיאטטי: סלט חצילים ופלפלים אדומים

דיאטטי: סלט חצילים ופלפלים אדומים

אומנם נתנו כבר כאן הרבה מתכונים לסלט חצילים אבל מדובר כאן סלט דיאטטי ויש כאן את הספירה המדויקת של הקלוריות; מתכון: סלט חצילים ופלפלים אדומים רכיבים: 4-6 מנות 1-2 חצילים בינוניים 3 פלפלים אדומים גדולים 5 בצלים ירוקים 1/2 כוס חומץ משובח (בלסמי, אם יש) 2/3 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: קולים את החצילים מעל להבה פתוחה עד שיתרככו. מצננים במסננת. קולים את הפלפלים מעל להבה פתוחה או בגריל עד שהקליפה משחירה ומעלה בועות. מכניסים לשקית וסוגרים. משהים עד שיצטננו מעט. קולפים, חוצים ומסלקים את הגבעול ואת הגרעינים. קוציים לריבועים בגודל סנטימטר. שוטפים את הבצלים. חותכים וזורקים את הקצוות. פורסים לפרוסות אלכסוניות דקות. מערבבים יחד את כל החומרים. מגישים בטמפרטורת החדר. הערות: מנת הגשה= 1/2 כוס 40 קלוריות 0.2 גרם שומן 0 כולסטרול 265.8 מ"ג נתרן מקור המתכון: מהספר: לאכול יותר לשקול פחות של ד"ר דין אורניש הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה