הבאתי שירשור בדיוק בנושא הזה
• מהבדיקה שלי עד כה שוטה עם דיפלומה ו 17:22 | 20/01 הבנתי שלימוד רק מביא אותי אל מסך העתיד, כלומר, ללמוד משהו כדי לדעת, כדי להבין וכו... כל הלימוד הזה של קבלה, מונע ממני לחוות ולחיות בטוטאליות את הרגע הזה, את הרגע הנוכחי הזה... הרי אתם אומרים שצריך ללמוד כדי להגיע ל... ואני אומר שלא צריך ללמוד דבר ואין לאן להגיע ... יש רק להיות קשוב ,עירני ומודע. יש להתעורר מהתרדמה, מהשינה ולא צריך "ללמוד" שום דבר כדי לעשות זאת... כדי להתעורר צריך רצון אמיתי וכנה להתעורר ... מה אתם אומרים ?! • יפה תפסת את הדבר העקרי עכשיו jhon86 ו 21:30 | 20/01 כל לימוד יהיה בגדר פיתוח נוסף ולא עוד מטרה להשגה שאחריה התנפצות על המציאות כי אין להם קבלה של המציאות כמו שהיא בשלמות להיות ע ם אלוהים בתמימות זה להווה הוויה • אם הבנתי אותך נכון שוטה עם דיפלומה ו 11:57 | 21/01 אתה אומר שהלימוד נועד להביא אותך לקצה, שבו תאמר: "מכאן, אין לי טעם בלימוד. השכל שלי מוגבל. הוא יכל להביא אותי רק עד לנקודה זו ומכאן עלי להמשיך בלעדיו..." אני מסכים עם זה. ולמה אתה מתכוון ב"תמימות" ו"להווה הוויה" ? • אתה היחיד בפורום שתפסת את העיקר הזה jhon86 ו 12:28 | 21/01 לדעתי ברגע שתפסת את אשליית המיינד שיוצר את האילוזיה של תמונת מציאות עתידית כביכול אז אתה מתחיל לחיות בהווה וללמוד כן גם אבל מתוך העברה של העתיד להווה ולא חיפוש גאולה עתידית כלשהי זו דרכה של החסידות וכך אמר הרבי מלובאוויטש שחסידיו לא הבינו אותו משיח עכשיו משיח נאווו זה תמשוך את העתיד להווה כי כל הההמתנה לעתיד הטוב יותר המתוקן יותר הוא שורש העיכוב עצמו תלמד בכיף אל תיפול לאשליה שבאמצעות הידע תיהיה יותר מאושר תיהיה מאושר עכשיו ויותר מאושר גם בעתיד המחשבה בדבר עתיד היא מונעת את האושר • לא אין טעם ללמוד יש טעם אבל jhon86 ו 12:32 | 21/01 לא בזה יש תנאי לאושר זה כל היופי שמי שלומד כמו שכתבתי כיישיג אושר עתידי בזה אולם ברגע שזה לא התניה אתה לומד כבאיזון מתרחב ולא מבטל את הלימוד אבל אין כאן אשליה של גאולה או פתרון עתיד ובכל זאת אתה כן לומד זה לימוד שהוא לשם שמיים • קודם ביטול ורק אחר כך jhon86 ו 13:26 | 21/01 לימוד למה כוונתי כדי להגיע לתכלית בידיעה שלא תדע אתה חייב לברר את השכל הטבעי שהוא מעוררר הספק כי זו מחשבה בדרך סיבה ותוצאה מעכבת את המימד העל שכלי ראה אברהם בעקידה בחר באל שיכלי למרות שהשם הבטיח לו זרע גדול מבנו ואז אמר לו השם ידעתי כי ירא אלוקים אתה התהלך לפני כלומר עכשיו יש מקום לשכל אבל כמשרת של הרצון המתוקן זה שכל אלוקי וזה סוד השמוש בכלי של שכל ככלי להורדת המציאות העתידית לתוך ההוה בזה נבחן מי שמצליח להיות עם משיח פנימי כי השכל זה הכלי שמוריד את הרצון לתוך מציאות הזמן והמקום כל המשיחים בפוטנציה נכשלים בשלב הזה יש רצון עז אין שכל אלוקי איך להוריד למציאות התוצאה שבירת כלים אתן לך דוגמא כולם רוצים שלום יש את מי שרוצה את העתיד כבר עכשיו מזרח תיכון חדש ואז מה קורה כאשר אין המציאות מוכנה בכיליה לקבל את המצב החדש יש יותר מדי אור ואין כלים אז יש שבירה שהיא מצב חמור ממה שקדם ו זה מצבינו כיום מה הדרך השניה? לא להתקדם בכלל ? לא אלא צריך למצוא שכל טוב איך להוריד את האידאלי למציאותי מבלי לשבור את הכלים בשלבים זה סוד הבינה