דחוף! שיעור פתיחה מענין בנושא שברים

liatikor

New member
דחוף! שיעור פתיחה מענין בנושא שברים

שלום לכולם! אני מורה מקדמת שמחליפה מורה שיצאה לחופשת לידה היום הודיעו לי שביום א' אני צריכה ללמד כיתה ו' (קבוצה של 5 תלמידים) שברים. הם כבר התחילו את הנושא בשנה שעברה אבל לפי המידע שקיבלתי הם די חלשים וסביר להניח שאינם זוכרים! אם למישהו יש רעיון מעניין כיצד לפתוח את השיעור או מה לעשות במהלכו אשמח מאוד!

שברים פשוטים - 3 רעיונות

1. פיצה - לבקש מוועד ההורים לקנות פיצות בכמות שתספיק לכל ילדי הכתה. ולחלק אותן ליד הילדים - לחצי, רבע... תוךכדי חלוקה להעלות שאלות לדיון כמו לכמה חלקים חתחתי את הפיצה? איך נקרא כל חלק... 2. כנ"ל עם שוקולד שמחולק לקוביות בלבד (בלי פרה ענקית באמצע. שוקלוד שכל קוביותיו שוות. 3. משחק "מלחמת שברים" אפשר להשיג בכל חנויות המשחקים באינטרנט דרך "סלעית". מקווה שעזרתי דפנה

דינה035

New member
עוד רעיון....

כל ילד מקבל דף ומחלק אותו לשניים. שיחה: לכמה חלקים חילקנו את השלם? איך קוראים לכל חלק?לכתוב חצי על כל חלק. לחק דף נוסף- הפעם לחק ל-4 חלקים. שיחה: לכמה חלקים חילקנו את השלם? איך נקרא לכל חלק? כתיבה על הלוח-רבע(גם במילים וגם בשבר)הילדים יכתבו את שם השבר על חלקי הדפים. לחלק דף נוסף- לחזור על התהליך-שמיניו. דף נוסף- שש עשריות. לחזור על כל התהליכים הנ"ל. כעת יש לילדים גזרות של שברים. לומר להם לשמור אותם בתוך שקית. לכתוב תרגילים בעזרת הגזרות. מהגדול יותר חצי או רבע? שש עשרית או שמינית? כמה הם חצי ועוד חצי? ועוד....... לתת להם לחבר תרגילים עם הגזרות... הילדים מאד אוהבים את הפעילות.

הערה חשובה

כשאת מתייחסת לשלם השתדלי - בהתחלה להשתמש בשמו המלא כלומר: שוקולם שלם פיצה שלמה... כי אחרת הילדים מאד מתקשים למצוא את השווה והשונה בין המספר 1 למספר שלם. ולהבין ששלם יכול להיות מורכב ממספר פריטים כמו למשל ארגז שבו יש 20 חפיסות שוקלד הוא שלם... בהצלחה דפנה

משמעות השבר בשפה העברית

אני דווקא חושבת שכדאי קודם לדבר עם הילדים על משמעויות שונות למילה "שבר" יש להם רעיונות מאוד מקוריים. שבר (יד או רגל מגובסת" שבר סורי אפריקאי, משהו שנשבר, ועוד הרבה רעיונות שהילדים מעלים.הקישור בין המושגים למשציאות מאוד חשוב ואחר כך יש לקשר למתמטיקה. מקווה שעזרתי

liatikor

New member
לקרן , דפנה ודינה הנחמדות../images/Emo9.gif

תודה רבה אשתמש ברעיונות שלכן! אני כבר רוצה להיות אחרי מחר ולספר לכן שזה הצליח!!!

anatco11

New member
שיעור פתיחה, שברים

הדבר האטרקטיבי יותר לשיעור פתיחה להביא חפיסת שוקולד או עוגת שוקולד עגולה או שניהם ולחלק לילדים חלקים, לקרוא לחלקים בשמותיהם. זה גם מסביר שהשלם יכול להופיע בצורות שונות(עיגול, מלבן). חגיגת שברים מהנה בהצלחה ענת

למעלה