1הבית של יעל1
New member
דחוף- מישהי ניסתה את העוגה הזו???
מצאתי את המתכון שלה כאן בחיפוש - עוגת שיש. הקמח נראה לי קצת מעט מידי... אפיתי אותה ועכשיו היא יצאה מהתנור עשיתי גם מאפין לטעום ויצא מאודדדד טעים אבל לא נראה לי שהיא תחזיר בצק סוכר ופיסול כבד. הינה המתכון: חומרים 1/2 מרגרינה(או חמאה) ,3 כפות קקאו משובח,3 כפות מים 5 כפות סוכר,2כפות תמצית רום משובח.5 ביצים 1 כוס סוכר 1/2 חב' קמח תופח (מהחבילות הקטנות ). אופן ההכנה קקאו+מים+סוכר לבשל על אש נמוכה עד שנמס תוך כדי ערבוב.להוריד מן האש להוסיף את המרגרינה ואח"כ את הרום.להקציף בנפרד את החלבונים +כוס סוכר וכשהקצף יציב להוסיף את החלמונים ואחר כך את הקמח.להכניס 5-6 כפות מהעיסה הלבנה לכהה ולבחוש היטב אבל בעדינות.ועכשיו זה ההבדל בין היבש והטעים.לשפוך את העיסה הכהה ללבנה בסיבוב סביב הקערה ולא לבחוש יותר . לשפוך לתוך תבנית עגולה 26 או 28 תלוי בגובה העוגה שרוצים .כשקודם שימנו במעט מרגירנה נוזלית מניחים על קרקעית התבנית ניר פרגמנט.מרוח במרגרינה ומעט קמח ואחרי שהתבנית שהתה כמה דקות במקרר.מוציאים, שופכים את כל העיסה לתבנית ועם שיפוד עץ ארוך עוברים בתוך העיסה ועושים כמו שמיניות כדי שעיסת השוקולוד לא תרבוץ במקום אחד אבל שוב בעדינות .אופים בחום בינוני כל אחד והתנור שלו בערך 20-30 דקות בודקים ע הקיסם(זוכרים אותו ממקודם)? עכשיו , הבדיקה עם הגיסם נעשית בשולי העוגה לא נותנים לה להאפות יותר מדי זוכרים הרי הקקאו ממקודם כבר בושל.אם העוגה אפויה בצדדים הגיעה הזמן להוציא אותה .ולתת לה להתקרר מעט. הופכים אותה כדי שהתחתית שלה תהיה. פני העוגה בשבילנו.. היא טעימה גם כך אבל אפשר לשפוך עליה בעודה חמה רוטב שהכנו מיין לבן כדי לא לשנות את צבעי העוגה+סוכר+מיץ תפוזים ולשפוך על העוגה .אפשר לחצות אותה לשנים ולשפוך את אותו רוטב גם באמצע.ואפשר כמובן להכין נגש.ולמרוח באותם מקומות .אפשר נגש עם שוקולוד לבן וקישט מעל בשוקולד מריר רק עם כף ולזלף גם בלי כלום היא רכה ונימוחה . ההסבר אומנם ארוך אך העוגה מאוד קלה להכנה ושווה כל נגיסה. בתאבון.מה שחשוב שהיא נושאת בגאון את ציפוי הסוכר שלנו.גם טעימה וגם יפה לא רשמתי של מי זה היה אז סליחה
מצאתי את המתכון שלה כאן בחיפוש - עוגת שיש. הקמח נראה לי קצת מעט מידי... אפיתי אותה ועכשיו היא יצאה מהתנור עשיתי גם מאפין לטעום ויצא מאודדדד טעים אבל לא נראה לי שהיא תחזיר בצק סוכר ופיסול כבד. הינה המתכון: חומרים 1/2 מרגרינה(או חמאה) ,3 כפות קקאו משובח,3 כפות מים 5 כפות סוכר,2כפות תמצית רום משובח.5 ביצים 1 כוס סוכר 1/2 חב' קמח תופח (מהחבילות הקטנות ). אופן ההכנה קקאו+מים+סוכר לבשל על אש נמוכה עד שנמס תוך כדי ערבוב.להוריד מן האש להוסיף את המרגרינה ואח"כ את הרום.להקציף בנפרד את החלבונים +כוס סוכר וכשהקצף יציב להוסיף את החלמונים ואחר כך את הקמח.להכניס 5-6 כפות מהעיסה הלבנה לכהה ולבחוש היטב אבל בעדינות.ועכשיו זה ההבדל בין היבש והטעים.לשפוך את העיסה הכהה ללבנה בסיבוב סביב הקערה ולא לבחוש יותר . לשפוך לתוך תבנית עגולה 26 או 28 תלוי בגובה העוגה שרוצים .כשקודם שימנו במעט מרגירנה נוזלית מניחים על קרקעית התבנית ניר פרגמנט.מרוח במרגרינה ומעט קמח ואחרי שהתבנית שהתה כמה דקות במקרר.מוציאים, שופכים את כל העיסה לתבנית ועם שיפוד עץ ארוך עוברים בתוך העיסה ועושים כמו שמיניות כדי שעיסת השוקולוד לא תרבוץ במקום אחד אבל שוב בעדינות .אופים בחום בינוני כל אחד והתנור שלו בערך 20-30 דקות בודקים ע הקיסם(זוכרים אותו ממקודם)? עכשיו , הבדיקה עם הגיסם נעשית בשולי העוגה לא נותנים לה להאפות יותר מדי זוכרים הרי הקקאו ממקודם כבר בושל.אם העוגה אפויה בצדדים הגיעה הזמן להוציא אותה .ולתת לה להתקרר מעט. הופכים אותה כדי שהתחתית שלה תהיה. פני העוגה בשבילנו.. היא טעימה גם כך אבל אפשר לשפוך עליה בעודה חמה רוטב שהכנו מיין לבן כדי לא לשנות את צבעי העוגה+סוכר+מיץ תפוזים ולשפוך על העוגה .אפשר לחצות אותה לשנים ולשפוך את אותו רוטב גם באמצע.ואפשר כמובן להכין נגש.ולמרוח באותם מקומות .אפשר נגש עם שוקולוד לבן וקישט מעל בשוקולד מריר רק עם כף ולזלף גם בלי כלום היא רכה ונימוחה . ההסבר אומנם ארוך אך העוגה מאוד קלה להכנה ושווה כל נגיסה. בתאבון.מה שחשוב שהיא נושאת בגאון את ציפוי הסוכר שלנו.גם טעימה וגם יפה לא רשמתי של מי זה היה אז סליחה