דחוף, מחפשת מתכון לתפו"א ממולא בשר

shay419

New member
דחוף, מחפשת מתכון לתפו"א ממולא בשר

איך עושים, ומה הרוטב המתאים?
תודה
 

dubit1234

New member
אני מכינה כך:

מקלפת את תפו"א, מרוקנת מהבפנוכו.

מכינה קציצות בשר ומכניסה פנימה לחור שיצרתי בתפו"א.
מסדרת בסיר , לשפוך מעל את הרוטב עגבניות ומבשלת, ברתיחה להנמיך אש.

קציצות הבשר:

1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול מגורד
1 כף שמן
1/4 כפית פלפח שחור
1 כפית מלח
1/4 כפית בהאר ערבי (פלפל שחור אנגלי) או חוואג'י למרק או בהרת עירקי או ראס אל חנות


הרוטב עגבניות:
250 ג"ר רסק עגבניות מעורבב עם 2 כוסות מים
שמן
1 כף פפריקה מתוקה,
קורט קינמון
פלפל שחור, מלח,
2 שיני שום כתושות/קצוצות דק
 

dubit1234

New member
בערך 2 ק"ג

אני מרוקנת בדר"כ 6-7 תפו"א בתחילת ההכנה ובהמשך מרוקנת לפי כמות הבשר שנשאר לי למילוי.

יש כאלה שמוסיפים אגב פטרוזיליה/סלרי קצוץ לתערובת הבשר, זה מאד טעים! ילדיי פשוט לא כל כך אוהביפ עשבים ירוקים ואוכלים טוב יותר בלי.
 

shay419

New member
תודה, למלא ולסגור, וזהו...

או שצריך ל"להדביק" בעזרת ביצה וקמח? את תפו"א
 

dubit1234

New member
לא צריך לסגור

אלא אם כן את רוצה.
למלא בקציצה ולסדר בסיר, מעל את הרוטב שחודר לקציצה, את כמובן יכולה לעזור לו לחדור לקציצה בכך שתשפכי רוטב עליה עם כף.
 

dubit1234

New member
אפשר אגב למלא כך גם קישואים

אבל אז יש לחצות אותם לרוחב ולרוקן.

אפשר להכין גם רוטב צהוב,
ציר מרק עוף או 1 כף גדושה מרק עוף מעורבבת עם 2 כוסות מים
1/4 כפית פלפל שחור,
1 כפית מלח
1/4 כפית שטוחה! כורכום
ואם בא לך אז להוסיף גם עגבניה מגורדת.
 

ortali2000

New member
זה בעצם מפרום לא?

אם לא מתגנים אין סיכוי שהקציצה תיפרד מהתפוח אדמה במהלך הבישול?
אחרי שממלאים את תפוח האדמה מחסים בחצי השני שלו או משאירים חצוי?
 

dubit1234

New member
איפה כתבתי שחוצים את התפו"א?

מקלים ומרוקנים תפו"א שלם מבפנים. יש מכשיר שעוזר לריקון או עם סכין בעדינות רבה.


מפרום זה פרוסות יש להשרות במים קרים למלא, לטגן ולאחר מכן לבשל ברטב.
 
למעלה