דחוף - העתקת חומר מהארד דיסק של נייד שהתקלקל

riadaf

New member
דחוף - העתקת חומר מהארד דיסק של נייד שהתקלקל

שלום ברשותי מזה כחודשיים מחשב נייד של hp מסדרת pavilion dv6. במשך הזמן היו בעיות של תקיעות של המחשב ונאלצתי לכבותו בלחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ולהדליקו מחדש. אתמול בלילה המחשב הפסיק להידלק, לא מזהה את ההארד דיסק, ובמנגנון הבדיקה הפנימי שלו מתוך הביוס זו התוצאה: primary hard disk self test quick test 00% complete tersting replace hard disk 1 smart check hard disk smart passed מנגנון הריקברי של המחשב לא עבד בכלל כנראה בשל התקלה בהארד דיסק. כרגע פחות מעניינת אותי שאלת תוקף האחריות בארץ ויותר קריטי עבורי להעתיק את החומר מההארד דיסק. ניסיתי לאתחל המחשב מדיסק של Hiren's ללא הצלחה (אם כי אינני בטוח שהדיסק של Hiren's שברשותי תקין). העניין חשוב ודחוף - קיים חומר שאני לא יכול לוותר עליו, וקיים חומר שאני צריך כבר ליום א' הקרוב. אודה על כל עזרה. האם התקלה היא בחומרה של הדיסק, ואם כן האם אוכל לגשת לחומר בכל זאת ? לדעתי זה לא עניין של פארטישן שאבד ? האםאיך ניתן לבדוק זאת ?

יאיר B

New member
השאלה היא אם הדיסק התקלקל או שרק הגישה

של המחשב לדיסק היא לא תקינה. אם אנו מדברים על הגישה לדיסק - אפשר לפרק את הדיסק ולהשתמש בכבל מתאים (או מתאם אחר ל-USB) ע"מ לחבר את הדיסק למחשב אחר. אם הדיסק התקלקל פיזית (כלומר משהו בפנים קרס), זה לא יהיה פשוט, אפשר לשחזר את הנתונים דרך חברות מתמחות (וזה לא זול, תכין כמה מאות שקלים). מציע לפני פנייה למעבדה לנסות לאתחל את המחשב מדיסק חי של לינוקס (LivdCD), למשל של אובונטו. בדוק אם הלינוקס מזהה את הדיסקשיח שלך.

riadaf

New member
ניסיתי

ב- livecd של לינוקס ההארד דיסק לא זוהה (וידיתי שהלייב סידי עובד במחשב אחר). הוצאתי את הדיסק הקשיח מהנייד וחיברתי אותו למחשב נייח במקום אחד מהדיסקים הקשיחים שהיו בנייח (לא במקום דיסק האתחול של הנייח). המחשב הנייח התחיל לעלות אבל נתקע המון זמן (יותר מעשר דקות) במסך שבו מופיע הלודו של ווינדוז. כיביתי וחזרתי על הפעולה - אותה תוצאה. ניחתקתי את הדיסק של המחשב הנייד מהנייח, החזרתי החיבורים של הדיסקים בנייח למה שהיה קודם והפעלתי והמחשב הנייח עבד רגיל ומהר. זה מחזק המסקנה שההארד דיסק של הנייד התקלקל. האם יש פעולה כלשהי שאני יכול לעשות כדי להציל את החומר ? האם יש מעבדה שאתה ממליץ (טובה וזולה) ?

למעלה