דחוףףף מאוד!!!!

Mrs killer

New member
דחוףףף מאוד!!!!

שלום...אני צריכה ממכם עזרה...חברה שלי עושה בוק ריפורט על הספר הארי פוטר הראשון, היא צריכה לכתוב מהו הלקח בסיפור...למישהו יש מושג מהו? אני פשוט לא קראתי את הספר והיא לא יכלה להירשם לתפוז כדי לכתוב פה בפורום אז אני מאוד צריכה את עזרתכם...וכמה שיותר מהר..תודה!

Gummy Bears

New member
הלקח הוא:

לקרוא ספרים.

Mrs killer

New member
מאנם קראתי את הארי פוטר הראשון

אבל ממש ממש מזמן..ואני לא זוכרת כלוםםם

אלאנקה

New member
אממ אין בדיוק לקח,

אלא אם כן "הטוב תמיד מנצח" (אז לא שווה להיות רע) נחשב.

חרבביש

New member
בראשון ובשני אין לקח, באחרים יש.

שלישי: לא כל מי שמחפש אותך רוצה להרוג אותך. או: תמיד יש אפשרות ששני החברים הכי טובים של ההורים שלך התחלפו בתפקידים. רביעי: לכל אחד שמת, גם אם הוא מיותר, יש בית ספר שלם שיתאבל עליו. חמישי: בנות בוכות זה עסק בלתי ניתן לשליטה. או: כמפורסם, אתה לא היחיד שרוצה דברים ששמך כתוב עליהם. שישי: לעולם אל תשתה משהו שאתה לא יודע מהו.
טוב אז לא הייתי רציני, תתלו אותי.

The T Shirt

New member
פשוט מאוד, קחי ספר ליד

אנחנו לא פה בשביל לכתוב לאנשים בוק-ריפורטים. בחרת (או שחברה שלך בחרה, לא ממש רלוונטי) לעשות בוק-ריפורט על הארי פוטר ואבן החכמים, תקראי את הספר ותעשי אותו במקום להתחמק מזה. חוץ מזה, אם עוד לא קראת את הספר עד עכשיו, פשוט תקראי אותו בשביל הכיף ובדרך תעשי עליו את העבודה. זו העצה הכי טובה שלי אליך. אם את מחפשת קיצורי דרך, תראי את הספר. ואם כבר רשמתי את כל זה, אני רק אומר שאין לקח בסיפור. אפשר להגיד משהו בסגנון של 'תאמין בעצמך' או 'דע במה אתה טוב ונצל את היתרונות שלך', שדי מתאימים לעלילה של אבן החכמים, אבל זה לא ממש מסכם את הספר.

Mrs killer

New member
תודה...אבל אני כולה עושה טובה לחברה

זה הכל..ואני מסכימה איתכם לחלוטין...ולא באתי בכוונה לפגוע בכם או משהו אם אתם חושבים שאני חושבת שאתם פה בשביל לעשות בוק רפורטים...

בעיקרון הלקח

או פשוט לקרוא את הספר הבא אחריו. זה אגב, מאפיין את כל הספרים עד כה לדעתי. אבל לעניננו, יש יותר ממוסר השכל אחד בסיפור הזה. יש את לקח החברות. רון, הארי והרמיוני, יוצרים קשר חברי מאד חזק בניהם, וזה עוזר להם לעבור הרבה מיחשולים וסכנות. נוויל לימד אותנו, שלפעמים צריך יותר אומץ בלעמוד נגד החברים מאשר נגד האויביים. בקיצור הלקחים הם: אומץ, חברות טובה, נחישות, ודמבלדור אחד שעוזר, ונותן טיפים להמשך.
זה אגב, מוטיב שחוזר על עצמו, כמעט בכל ספר.

מה יא

New member
באמת אין לקח ../images/Emo12.gif../images/Emo96.gif

לפחות לא כללי... זה מלא לקחים קטנים

SuperGirl711

New member
בטח שיש לקח.

הלקח הוא שהנאמנות והחברות תנצח, הרי הארי לא היה יכול להתמודד מול המבחנים בסוף הראשון לפני אבן החכמים אם הרמיוני ורון לא היו חברים כל כך טובים שלו ואם הם לא היו מוכנים לבוא איתו לעזור לו. למעשה, אם הם לא היו מתעקשים שהארי לא ילך לשם לבד. הרי בסוף התברר שהחברות והנאמנות השתלמה, אחרי הכל, היו שם מבחנים שהארי לא היה יכול לעבור לבד. וזה מראה גם שיש דברים ששווה להקריב בשבילם דברים אחרים, כמו ההקרבה של רון במשימת השחמט רק בשביל שהארי יוכל לנצח את וולדמורט.

למעלה