דחוףףףףףףףף

מצב
הנושא נעול.
דחוףףףףףףףף

דחוףףףףףףףף
אני עובדת במוסד ציבורי - מלכ"ר אני עובדת כפקידה . וחלק ניכר מעבודתי הוא כקופאית. עקבתי מספר פעים אחר הפעילות בקופה בזמן שאני לא נמצאת וגיליתי שהבוסית שלי מעלימה כספים. כלומר, חלק מההכנסות לא נרשמות בקופה ונכנסות לכיסה הפרטי. מה עלי לעשות???????????????. האם לשתוק ולהתעלם? לדבר איתה? לדבר עם דרג גבוהה יותר???????.. תודה מראש

חשיפת שחיתות

דחוףףףףףףףף
אני עובדת במוסד ציבורי - מלכ"ר אני עובדת כפקידה . וחלק ניכר מעבודתי הוא כקופאית. עקבתי מספר פעים אחר הפעילות בקופה בזמן שאני לא נמצאת וגיליתי שהבוסית שלי מעלימה כספים. כלומר, חלק מההכנסות לא נרשמות בקופה ונכנסות לכיסה הפרטי. מה עלי לעשות???????????????. האם לשתוק ולהתעלם? לדבר איתה? לדבר עם דרג גבוהה יותר???????.. תודה מראש
חשיפת שחיתות
שאלת את אחת השאלות הקשות ביותר כאשר חושפים שחיתות (או כל מעשה בלתי ראוי או בלתי חוקי אחר) במקום עבודה. מחד התשובה המוסרית, ובמיוחד במקרה כמו שלך כאשר מדובר במלכ"ר , היא שיש לך חובה מוסרית ומצפונית לחשוף את אשר מתרחש ולמנוע אותו. מאידך, המציאות מלמדת אותנו שפעמים רבות דווקא חושף הבעיה הוא הנפגע הראשון מהחשיפה. כאשר את חושפת מקרה מסוג זה עלייך לצפות כי הדבר עלול לעצבן ולפגוע באנשים בעלי מעמד במקום אשר ישאפו להרחיק אותך מהמקום, להתנקם בך וכן הלאה ולכן את עלולה לאבד את מקום עבודתך. זאת ועוד, אם להאשמות שלך אין ביסוס עובדתי לא רק שאת תיפגעי אלא שמהקרה עלול להיות מטוייח ודבר לא ייפתר. לכן, שיקלי היטב עם מי את מדברת. וודאי שהאדם אמין עלייך ומבטיח לך דיסקרטיות (על מנת למנוע אנטגוניזם עתידי מחברייך לעבודה ומנהלייך). נסי להגיע לאדם זה כאשר ביידך ראיה כלשהי למעשה אותו את מתארת. בקיצור- הפעילי שיקול דעת ופעלי בעדינות- חבל שתיפגעי כאשר את מנסה לעשות את הדבר הנכון והצודק!!!

שיר ורד

New member
ההחלטה שלך

דחוףףףףףףףף
ההחלטה שלך
כאן רק יכולים לתרום לך קצת מידע שיעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה. ראשית קבלי קישור לחוק הרלבטי בנושא, קראי אותו היטב ותראי עד כמה הוא יוכל להגן עלייך כאשר זה יגיע לידי הליכים משפטיים. תבדקי בתוספת לחוק האם המוסד בו את עובדת נכלל ברשימת המוסדות שהחוק חל עליהם. שנית, לפני שאת פותחת את הפה, תאספי בשקט הוכחות ברורות וחד-משמעיות למעשי השחיתות ותשמרי אותם במקם שאין למעסיק גישה אליו. לאחר מכן, תנסי לברר האם יש קשר חברי/ משפחתי בין העובדת המושחתת לבין הדרגים שמעל, בין אם זה הדרג שאליו את מתכננת לפנות ובין אם זה דרג גבוה יותר, קשר כזה, הוא בסיס לחיפוי שבעקבותיו יש סיכוי שאת תינזקי. מומלץ לא לפנות לעובדת המשוחתת, אלא למבקר הפנים או המנכ"ל. לפני הגשת תלונה, כדאי שתפני לעו"ד שיעריך במה יכולים לפגוע בך, אם תגישי את התלונה. לעיתים רבות שחיתות מסוג זה , איננה נחלה של עובד אחד בלבד, ויכול להיות שאת עלית על קצה הקרחון בלבד. אם, במקרה חלק מהאנשים שיקבלו את התלונה שלך מעורבים בשחיתות , הם עשויים לפגוע דוקא בך ועליך לדעת עד כמה את חשופה ללחצים ופגיעה.

כמה מילים על נציב תלונות הציבור

דחוףףףףףףףף
אומנם, לא בטוח שבמקרה שלך זה רלונטי מאחר ואם תפני לממונה בכיר, סביר להניח שהעובדת שמבצעת גניבות תפוטר אם אכן זה נכון. אם את איתנה בדעתך למנוע את הגיבות, פני לדרג בכיר. ועכשיו מנצלת את שאלתך בכדי לומר כמה מילים על נציב תלונות הציבור: חשוב שעובדים ידעו כי לחושפי שחיתות שמשרתם או תנאי עבודתם נפגעו עקב חשיפת השחיתות יש הגנה. במשרדו של מבקר המדינה קיים גוף שנקרא נציב תלונות הציבור. הגוף הזה, בין השאר, מגן על עובדים שחשפו שחיתות או מרמה במקום עבודתם ושבגלל זה המומנה פגע בהם. לאחרונה פניתי לנציב תלונות הציבור בשמו של עובד שחשף שחיתות במקום עבודתו (מדובר על שחיתות בקנה מידה גדול מאוד) ושעקב חשיפתה תנאי עבודתו הורעו באופן בלתי נסבל. נדהמתי לגלות עד כמה הגוף הזה יעיל וענייני. הופתעתי מהשירות שניתן שם הן לעובדים עצמם והן לעורכי הדין שפונים בשם עובדים. במקרה הספציפי הזה, תלונתו של העובד התקבלה והוא קיבל פיצוי הולם על הנזק שנגרם לו. יש לציין שאם הנציב מוצא כי תלונתו של העובד מוצדקת, בסמכותו לתת כנגד המעסיק כל צו שימצא לנכון. הנ"ל כולל בין השאר: ביטול הפיטורים או לקבוע לעובד פיצויים מוגדלים. במקרה שיצגתי, הנציב לא היסס לתת צו חמור מאוד כנגד המעסיק. אני מוצאת שחשוב שעובדים ידעו על הפונקציה הזו ולא יהססו לפנות אליה במקרה הצורך. טוב לדעת שיש במדינה גופים שפועלים ביעילות ובחריפות כנגד מעסיקים שפגעים בזכויות עובדים.

../images/Emo51.gif ...עזרתם לי מאוד

אומנם, לא בטוח שבמקרה שלך זה רלונטי מאחר ואם תפני לממונה בכיר, סביר להניח שהעובדת שמבצעת גניבות תפוטר אם אכן זה נכון. אם את איתנה בדעתך למנוע את הגיבות, פני לדרג בכיר. ועכשיו מנצלת את שאלתך בכדי לומר כמה מילים על נציב תלונות הציבור: חשוב שעובדים ידעו כי לחושפי שחיתות שמשרתם או תנאי עבודתם נפגעו עקב חשיפת השחיתות יש הגנה. במשרדו של מבקר המדינה קיים גוף שנקרא נציב תלונות הציבור. הגוף הזה, בין השאר, מגן על עובדים שחשפו שחיתות או מרמה במקום עבודתם ושבגלל זה המומנה פגע בהם. לאחרונה פניתי לנציב תלונות הציבור בשמו של עובד שחשף שחיתות במקום עבודתו (מדובר על שחיתות בקנה מידה גדול מאוד) ושעקב חשיפתה תנאי עבודתו הורעו באופן בלתי נסבל. נדהמתי לגלות עד כמה הגוף הזה יעיל וענייני. הופתעתי מהשירות שניתן שם הן לעובדים עצמם והן לעורכי הדין שפונים בשם עובדים. במקרה הספציפי הזה, תלונתו של העובד התקבלה והוא קיבל פיצוי הולם על הנזק שנגרם לו. יש לציין שאם הנציב מוצא כי תלונתו של העובד מוצדקת, בסמכותו לתת כנגד המעסיק כל צו שימצא לנכון. הנ"ל כולל בין השאר: ביטול הפיטורים או לקבוע לעובד פיצויים מוגדלים. במקרה שיצגתי, הנציב לא היסס לתת צו חמור מאוד כנגד המעסיק. אני מוצאת שחשוב שעובדים ידעו על הפונקציה הזו ולא יהססו לפנות אליה במקרה הצורך. טוב לדעת שיש במדינה גופים שפועלים ביעילות ובחריפות כנגד מעסיקים שפגעים בזכויות עובדים.
...עזרתם לי מאוד

מצב
הנושא נעול.
למעלה