דחוווווף! כמה שאלות לבוחן של מחר..

ברונזה

New member
דחוווווף! כמה שאלות לבוחן של מחר..

1.הולכת אלק' הATP נוצר כתוצאה מהעברת האלק' לO2 או שכתוצאה מזרימת פרוטונים מהחלל הבינממברנלי לATP סינתאז? 2.תהליך הטרנס אמינציה חשוב לתהליך הדה-אמינציה או שהם לא תלויים זב"ז? 3.מיקדתי קצת את שאלת דיאטת אטקינס-בפירוק ח' אמינו נוצרים גם גופיפי קטו וגם תוצרי גליקוליזה,למה,אם כן,אכילה של שומנים וחלבונים ביחד גורמת לקתוזיס? הרי יש מספיק אוקסלו אצטט מפירוק ח' האמינו. זה תלוי בסוג החלבון ששאוכלים?
 

ohari

New member
תשובות

1. העברת אלקטרונים בשרשרת דוחפת פרוטונים לחלל הבינממברנלי ויוצרת פוטנציאל אלקטרוכימי שמשמש ליצירת ATP כאשר הפרוטונים עוברים דרך ה ATPase ביחד עם מפל הריכוזים. 2. התהליכים קשורים זה לזה אבל לא תלוים זה בזה. הם קשורים כי רק גלוטמט (לצורך העניין) יכול לאבד אמוניה (גלוטמט דיהידרוגנז) שעוברת למעגל השתנן. מכאן שבפירוק ח.א. הקבוצה החנקתית חייבת לעבור קודם לאלפאקטוגלוטרט וליצור גלוטמט. יוצאים מן הכלל הם סרין ותראונין שמאבדים ישירות את הקבוצה החנקתית ללא טרנסאמינציה (ע"י סרין/תראונין הידרטאז). מצד שני תהליך טרנסאמינציה הוא כללי ולא חייב להיות קשור לדה אמינציה. לדוגמא - מעגל גלוקוז-אלנין שדיברנו עליו. 3. יש לי בעיה עם השאלות שנוגעות לדיאטת אטקינס מפני שאני למדתי ביוכימיה מתוך התייחסות למצבים פיסיולוגים נורמאלים (או פתולוגים) ולא לדיאטות למיניהם. הערכה שלי לתשובה היא שחומצות אמינו גלוקונאוג'ניות אמנם הופכות לגלוקוז אולם גלוקוז זה משמש את תאי הדם האדומים וכנראה גם המוח. המוח יכול לנצל גופי קטו בעת צום אבל אני לא בטוח אם הוא צריך לעשות את זה במצב של דיאטת אטקינס. יכול להיות שיש מספיק גלוקוז מגלוקונאוג'נסיס לספק את צרכי המוח. מכיוון שהגלוקוז שנוצר מחומצות האמינו משמש את המוח ותאי דם אדומים, שאר הרקמות משתמשות בשומנים לאספקת אנרגיה.
 

ohari

New member
עוד משהו

עכשיו ראיתי שהשאלה היא למה נוצרים גופי קטו בכלל במצב כזה? אז אעשה סדר בבלאגאן: גופי קטו נוצרים כאשר אצטיל קואנזים A מצטבר. הוא מצטבר כאשר אחת המולקולות במעגל קרבס חסרה, בד"כ אוקסלואצטאט. את אמרת "יש מספיק אוקסלואצטאט מפירוק חלבונים. אני אמרתי אוקסלואצטאט הוא גלוקונאוג'ני ולכן במצב של מחסור בסוכר הוא ישמש ליצירת גלוקוז (בציטוסול) ולא יעבור למיטוכונדריה. לכן גם במקרה של אכילת חלבונים עדיין יהיה מחסור באוקסלואצטאט ולכן יווצרו קטונים. מקווה שהפעם עניתי.
 

ברונזה

New member
אכן סידרת לי את כל הקטע,אבל הבוחן

לא דרש מאיתנו הבנה,בסופו של דבר. כלומר,אני מאוד השקעתי בלנסות להבין את ההשפעות של כל התהליכים המטבוליים-איך הם מיושמים בכל מני תופעות שמוכרות לנו ופחות בלנסות לזכור את כל אלפי האנזימים בע"פ ובסופו של דבר נידפקתי כי זה הדבר היחיד שהוא דרש מאיתנו-כל הבוחן הורכב משאלות שבגדול שאלו'מה האנזים המקטלז את מעבר חומר A לחומר B בתהליך C ',ממש התאכזבתי ,ואני לא היחידה,לכן אני מקווה שהוא יחשיב רק את שני הציונים הטובים מבין ה-3. אבל שוב תודה,כי בלי קשר לבוחן אלו דברים שרציתי לדעת כי סיקרנו אותי.
 
למעלה