דו"ח חניה ישן נושן...מה אומר החוק?

• פותח הנושא iec
  • פורסם בתאריך

iec

New member
דו"ח חניה ישן נושן...מה אומר החוק?

לפני כחודש קיבלתי בדואר רשום מעטפה ממשרד עו"ד שמבשר שעלי לשלם 300 ומשהו ש"ח על דו"ח חניה שבוצע ב-23.6.1999 בעיר פ"ת.מאחר ולא ידעתי על איזה דו"ח מדובר לא התייחסתי שילמתי וחשבתי שיגיע מכתב המפרט על מה ולמה.... היום בבוקר המתינה לי מעטפה בתיבת הדואר שלי ממשרד עו"ד המבשרת שהרכב שברשותי היום מעוקל בשל דו"ח חניה ללא כרטיס חניה מתאריך 23.6.99 שלא שולם...הדו"ח המקורי כך כתוב הינו 70 ש"ח.סה"כ קנס מצטבר 276 ש"ח+288 הוצאות ופעולות גביה סה"כ:564 ש"ח. אני זוכר שבאמת חניתי שם וקיבלתי קנס....אבל מאז ועד היום לא קיבלתי שום מכתב שום כפל קנס שום תזכורת על אותו דו"ח..וכמובן ששכחתי ממנו...והנה כעבור כמעט 7 שנים הם צצים לי קנס מוגדל של 564 ש"ח!!! מה אומר החוק? האם מותר להם "לנחות" עליי ככה עם קנס גדול פי-8 מהמקור??? כרגע הרכב מעוקל,ואני לא חושב שזה צודק שאשלם כ"כ הרבה כסף בגלל שעיריית פ"ת שכחה 7 שנים את הדו"ח רק בשביל לקבל ריבית....לא קיבלתי שום תיזכורת אפילו לכפל קנס..שום כלום!!! מה עליי לעשות? תודה מראש

התשלום לא התעדכן אצלם, לכן

תיגש לעיריה עם הדו"ח המשולם והם יבטלו לך את העיקול או לחילופין יתנו הוראה למי שביצע (אולי קבלן פרטי). הם שלחו לך עכשיו מכתב כי ראו שעומד להגמר להם הזמן והנושא היה מתיישן (תקופת התיישנות). אגב, אם כבר יש עיקול זה מעיד ששלחו לך דוחות לכתובת אחרת (אולי עברת בשנים האחרונות דירה).

iec

New member
1.לא שילמתי עדיין2.לא עברתי דירה

לא שילמתי עד היום את הדו"ח מכיוון שלא קיבלתי שום הודעת תשלום במשך כל השנים..ולא שיניתי כתובת כבר יותר מ-15 שנה כך שלא יכול להיות שהם שלחו לי ולא קיבלתי כי הם..לא שלחו.

לחכמי הפורום . אים יש פסק דין

שאסור לעקל רכב עול דו"ח . איך מבטלים את העיקול ? למי פונים לבית מישפט . כאשר לא מוכנים לשלם את הדו"ח

raanansh

New member
דו"ח אמור להתיישן אחרי שלוש שנים

אלא אם העירייה תמציא אישור מסירה של דואר רשום שמאשר שהיא שלחה לך תזכורת לתשלום הדו"ח לאורך השנים.

mr dish

New member
תמציא אישור מסירה? ממש אישור החתום

בידי החייב או מי ממשםחתו? או אישור שליחה של הדואר, ספציפית לחייב? הנושא לא ברור דיו.......

u 1000

New member
אין צורך באישור מסירה

העירייה צריכה להוכיח כי שלחה (ולא משנה אם קיבלת או לא) את הדוח תוך שנה ואח"כ שעשתה ניסיון גבייה (מספיק ששלחה, ולא משנה אם קיבלת, מכתב) במרווח שלא יעלה על שלוש שנים.

mr dish

New member
תודה...אישור המשלוח על שם החייב? אי

שי? או כחלק מאיזה 100000 מכתבים הנשלחים אוטומטית....והאם משלוח דרישת תשלום כזו, במהלך 3 השנים מאז רישום הדו"ח?

למעלה