דוקטורט בחינוך

Tamar Tarablus

New member
דוקטורט בחינוך

שלום רב שמי תמר
נואשתי מלמצוא מנחים טובים לדוקטורט שאני רוצה לעשות. מסתבר שגם אחרי שסיימתי תואר שני עם תזה בהצטיינות יתרה עדיין יש מחסור רב במנחים טובים לדוקטורט.
אני החלטתי לנסות את מזלי בחו"ל.
יש למישהו המלצות היכן כדאי להתחיל?
אני מעדיפה בארץ ששפת האם שם אנגלית.
תודה רבה רבה מראש לכול העונים
בברכה, תמר
 

3rd CYR

New member
כמה הצעות

הייתי מציעה להתחיל מלחפש תוכנית לימודים שאת מעוניינת בה, שזה אומר להתחיל לחשוב על מנחים פוטנציאלים ולראות באילו תוכניות הם נמצאים. מה התחום שמעניין אותך לחקור? עייני במאמרים מהשנים האחרונות בנושאי מחקר שאת מתעניינת בהם וערכי רשימה של שמות חוקרים בתחום. אחר כך,חפשי את המחברים הללו באתרי האוניברסיטאות ואספי עליהם מידע נוסף. בעצם מה שאת רוצה לבדוק זה:
&nbsp
(א) החוקר פעיל היום - לחוקר יש סטודנטים והוא/היא מפרסמים כיום, יש להם פרוקיטים פעילים. לוודא שהחוקר שמעניין אותך לא פרש מאז שהמאמרים שעניינו אותך פורסמו;
&nbsp
(ב) יש חפיפה בתחומי העניין שלכם - מצאת את החוקר הזה מתכתחילה משום שהוא פרסם משהו בתחום העניין שלך. אבל יתכן והמאמר הנהדר שלהם שאהבת כל כך היה פלוק - משהו חד פעמי שהם עשו בקולברציה עם משהו אחר ולא מייצג את תחומי העניין שלהם, ושאר המחקר שלהם לא רלוונטי. או שהם שינו כיוון, והמחקר מלפני 7 שנים לא מייצג בכלל את מה שהם עושים היום. במקרה כזה ניתן עדיין לשקול אותם, אבל אולי ההתאמה תהיה קצת פחות טובה;
&nbsp
(ג) מי עוד מעניין אותך במחלקה שלהם - כדאי לבחור מוסד שבו יש לך התאמה למחלקה באופן כללי, ולא רק מנחה אחד ויחיד שאיתו את יכולה לעבוד. זאת מכמה סיבות. ראשית, דוקטרט בארה"ב למשל, שלא כמו בישראל, דורש הרבה מאד קורסים, והיצע הקורסים יהיה תלוי מן הסתם בסגל. שנית, בדוקטורט גם תעבדי עם ועדה שלמה אנשים שיביאו ידע ומקצועיות מתחומים שונים. לבסוף, לפעמים חברי סגל עוברים למוסד אחר (ולא יכולים, או את לא תוכלי/תרצי לעבור יחד איתם), מאבדים מימון, מתים וכו'. לכן כדאי שהמחלקה שאת מגיעה אליה היא מקום שטוב לך בו באופן כללי ולא רק מבחינת עבודה עם פרופסור אחד ויחיד. גם בחיבור שתכתבי לצורך קבלה ללימודים בארה"ב, למשל, תצטרכי להראות את התאמתך למחלקה/תוכנית באופן כללי, מעבר למנחה אחד ספציפי.
&nbsp
(ד) מידע על האוניברסיטה, קבלה ומימון. בארה"ב לרוב יש מימון מלא למספר שנים לדוקטרנטים ומלגת קיום קטנה, לרוב כשכר על תירגול/הוראה או משרת עוזר מחקר. באירופה ובקנדה המצב הרבה יותר בעייתי מהבחינה הזו.קראי באתרי האוניברסיטה (גם של החוג עצמו וגם של ה GRADUATE COLLEGEשלהם) אודות הזדמנויות המימון. תחליטי אם זה מתאים לך. קראי גם אופן מסלול הקבלה. באנגליה, למשל, יתכן והמסלול דומה יותר לזה שבישראל - צריך לפנות למנחה פוטנציאלי לבירור עניין/התאמה, וכבר בשלב הגשת המומעדות לדוקטרט צריכה להיות לך הצעת מחקר שתקבע בגדול אם את מתאימה להם ותתקבל לעבוד עם מנחה מסוים על הפרויקט שהצעת. מנגד, בארצות הברית לעומת זאת, ההחלטה הסופית על מי המנחה שלך תתקבל רק כשנתיים אחרי הגעתך לתוכנית. בשלב הקבלה עליך להראות התאמה לחוג באופן כללי, ולהראות עניין ספציפי בעבודתם של כמה אנשים בחוג. אם וכאשר תתקבלי, יהיו לך כשנתיים של קורסים לפני שתגיעי לשלב של התבייתות על מנחה מסוים ונושא דוקטורט סופי.
בהתאם למדינה ולמוסד שאליו תרצי להתקבל יהיו דרישות קבלה שונות (בחינות שונות כגון בחינת שפה, בחינה כמו פסיכומטרי), מועדי הגשת מועמדות שונים (שימי לב שלפעמים מועדי ההגשה לסטדונטים זרים יהיו מוקדמים יותר מאשר לשאר המועמדים).
&nbsp
הייתי ממליצה לרכז את כל המידע הזה במין טבלת אקסל בשביל להקל עליך לעקוב אחרי כל המידע, ולצמצם את האפשרויות לכמה מוסדות שמתאימים לך מבחינת עיניין, התאמה כללית, וכמובן - תקציב. זה איך שאני אישית הייתי ממליצה להתחיל. השלב הבא, אחרי שגיבשת את המקומות שאליהם את רוצה להתקבל, הוא לשקוד על המועמדות שלך (בחינות נדרשות, פניה למרצים לבקשת מכתבי המלצות וכו') תוך עמידה בלוחות הזמנים.
&nbsp
מקווה שזה נותן לך כיוון כללי, ומשתתפים אחרים יבואו ויתרמו גם הם מהפרספקטיבה שלהם.
&nbsp
 


 

ANZ1

New member
להתחיל בצמצום

יש לפחות 1000 אוניברסיטאות שונות בעולם שאפשר לעשות בהם דוקטורט בחינוך בשפה האנגלית .
את לא יכולה לפנות לכולם.
את צריכה להתחיל לצמצם,
או על פי מדינה מסוימת, או על פי תחום מצומם, או לאדם מסוים ששמעת עליו ולפנות אליו .
 
למעלה