דוח חופים דרומיים

תפסתי

New member
דוח חופים דרומיים

ניסיתי הפעם את החוף הדרומי של קצא שפתוח לקהל. הגענו ב 5:30 שלוש מקלות לפתיונות וציוד ז'ירזו'ר. בעקבות התיאור של דוד התמקמנו מתחת למסוע ליד היציאה של המים החמים ...-שהיתה לא פעילה. עדיין נשאר במקום בור מבטיח עם זרם חוזר חזק שניקז המוו מים. דבר ראשון זורק תולעת והולך להרכיב את ציוד הז'יז'ור. לא מספיק להתרחק והמקל מראה בצורה ברורה מזה כמה חודשים - יש דג. חוזר ומושך פלמידה באזור ה 250 גר' שעושה שריר של טרולוס. עוד תולעת במים מרכיב מקל זירזור והולך 30 מטר צפונה מעבר למסוע. מהמגדל שריקות משרוקית תוך דקותים ילד אבטחה שחמוש מכף רגל ומדבר בטון צבאי של תתקפל ותתחפף ואם לא אני לוקח לך ציוד ואם לא מגיעה משטרה ואם לא... אמרתי לו שכדאי שירגע ושנינו נלך. (טוב שהוא שם שלא תבינו לא נכון - אבל צעירות זה משהו שהולך עם לפעמים עם טמטום שדורש סטירה) בגלל שבמים יש כמויות של אצות מפרקים הכל ונוסעים דרומה. פוגשים בדואים מבאר שבע עם 10 מקלות על חי במים שבילו את הלילה. מראים לנו 3 גומברים ממש גדולים ותוך כדי מקל משתחווה מערבה. החברה מקצועיים ישר (בשתיקה של ביצועיסטים) קופצים למקלות מסביב ומגלגלים שלא יסתבך) וממתינים לאכילה נוספת - אבל הדג פלט. התלהבנו עצרנו 30 מטר לידם בבור נוסף. ראש של פלמידה על קרס היבוזה היבוזה ענקית והציוד במים עם תחושה עמוקה שטורפיפ גדולים מסתובבים בחוף. עוברת חצי שעה של קפה וסיגריות ויוצאים חכות מלאות אצות. בינתיים הדואים עזבו. עוברים למיקום שלהם ושוב הריג במים. הצטרפו למיקום עוד דרומיים עם גי'פ. עוד חצי שעה ואני רואה חוט מדלדל בהצלבה על החוט שלי. השכן מתבקש לגלגל את החוט שלו ומסתבר שלו שלא הבלגן... אני מקפל את החכה ומגלה ברית מילה מלא - לא קרס לא משקולת ולא גומבר... מחליף לכבל פלדה עם חתיכת פילה ושוב למים. אחרי שעה זהו...לא קורה כלום וכבר תשע- מתקפלים לחוף הכי דרומי של מדינת ישראל. הריף נמצא 200 מטר מהגדר עם עזה. מלא אצות - מחליטים לעבור לאשדוד...אולי טרולוסים ירצו את האוכל שלנו. חוץ מהאכילה של הגומבר (כנראה) והתפיסה של פלמידה לא היו שום אכילות באזור. אחרי שעה הריג במים בקטע חוף הצפוני של חברת חשמל... אחרי חצי שעה אני עושה ריפוי בעיסוק ומגלגל 300 מטר חוט 1.00 על מטקה לימים שיבואו. ב 12:30 המטקה מלאה - הבקבוק קולה ריק...הזבובים והחום אומרים שאנחנו חוזרים הביתה. א- אם מגיעים לקצא מדרום אל תכינסו דרך הבוטקה -תיפרדו לשווא מ 30 ש"ח. 300-400 מטר לפני הבוטקה יש פניה ימינה. ב- אני חוזר לשם שבוע הבא , בעיקר בגלל הגומברים. ג- מקנא באנשים שיש להם אישורי דיג לקצא ...חתיכת אשראי ששווה הרבה אדרלנין והרבה התקפי לב.

shragam

New member
יופי של דו"ח מפורט ובפעם הבאה

הגומבר יהיה שלך

RM 7

New member
אחלה דוח! אהבתי!

דייג בחוף הזה מלא בהפתעות אבל גם מלא אכזבות.. מספיק שלא נפלת בנקודה נכונה(בורות)אתה כל הלילה בלי דג בסל. מה היו גודל הגומברים בערך והאם נתפסו על סרגוסים? בהצלחה פעם הבאה.

תפסתי

New member
חן חן

הגובמרים היו באורך של 50-70 ס"מ להערכתי הגדול עבר את ה 4 קילו... נתפסו על סרגוסים והסרגוסים לדעתי לא נתפסו באזור.

asia7

New member
דרור , דוח יוצא מן הכלל ../images/Emo45.gif

נתת הרבה אינפורמציה ואחלה חויה . דווקא המקום שהיית שבוע שעבר ליד המסעדה - היו יופי של תקיפות לוקוסים. אני מעולם לא ראיתי לוקוסים במרדפים ממש על קו החול ! המקום הדרומי שתארת מאפשר זרזור - יש ריפים ???

תפסתי

New member
הי אייל

הריף היחידי ברצועת החוף הזאת נמצא 200 מטר מהגבול עם עזה (מרגיש די בטוח ואי אפשר "בטעות" להגיע לשכנים) אי אפשר היה לז'רז'ר שם כי יש באזור מכת אצות.. האזור (כנראה בגלל שינוי תוואי החוף ע"י השוברים) עובד חזק מאוד מבחינת זרמים וזה יוצר בורות עמוקים ליד מקומות רדודים שבהם נשברים הגלים. הבעיה שחלק מהבורות מעל 40-50 מטר מקו החוף וזה מקשה מאוד. פעם הבאה אני בא עם קצר ואולי נשקול כניסה מהצד אם הים יהיה שקט. המקום לפי תחושת בטן שלי שווא ביקור לז'ירזור.

למעלה