דוד שמש

דוד שמש

בדירה שקניתי נראה שאין מקום על הגג להתקנת דוד שמש, ולמוכרים שלי לא היה כזה. יש בדירה דוד חשמל קטן. יש למשפחה שלי דירה נוספת בבניין זה ולהם יש דוד פלוס קולטים. מישהו יודע האם יש אופציה להתחבר לדוד ולקולטים האלו גם כן? (הדירה שלהם בקומה ב' ושלי בקומה ג')ואם כן איך מתבצעת חלוקת המים החמים? תודה

מאגר

New member
לא אין אפשרות להתחבר

אין אפשרות להתחברתלקולטים של השכן יש אפשרות להעמיד על הגג עוד זוג קולטים אם תשלך יותר פרטים יכול יהיות שאפשר יהיה ליעץ לך יותר 1 כמה קומות יש עד הגג 2 האם הגג הוא גג שטוח 3 האם יש פנהאוז על הגג.

עוד פרטים

הגג הוא שטוח, עד הגג יש עוד שתי קומות (אני קומה ג' ובבניין חמש קומות) הקומה האחרונה היא פנטהאוז וחלק מהגג שייך להם, ועד כמה שהבנתי על החלק המשותף כבר אין מקום לדוד נוסף, או לקולטים נוספים, ועל קיר הבניין (נניח מהמרפסת של האמבטיה) זה לא אפקטיבי כל כך כי הדירה בכיוונים צפון-מערב, וגרוע מזה, השכנים יתנגדו לזה. רעיונות יתקבלו בברכה...

אתה יכול להתחבר לדוד שלהם

ולבטל את הדוד שלך רק אל תחבר את החשמל שלך לדוד שלהם.. (הפאזות שונות) בטל את כניסת המים הקרים שלך לדוד הקיים אצלך בעזרת פקק.. ואת יציאת המים החמים נתק מהדוד וחבר אותו לצינור היציאה מהדוד של ההורים בעזרת T אך כשאתה משתמש במים חמים אתה מבזבז על חשבון ההורים

תודה רבה + שאלות

בדירה אצלי יש דוד חשמלי, האם מה שאתה מציע מבטל את הדוד החשמלי, וכך כדי לקבל מים חמים (מהשמש, או מהדוד) אני אצטרך לחמם מים בדוד של ההורים ולא בשלי? או שהחיבור שאתה מציע מתייחס רק לדוד שמש שעל הגג? תודה רבה לך

dekelsgi

New member
תותרי .אין פתרון יעיל ואמין.

לכול דירה מערכת מים משלה ומערכת חשמל עצמאית.אין למזג שתי מערכות הדבר אפשרי אך:מסובך להפעלה, מלא בעיות אמינות וחייב להתבצע ע"י בעל מקצוע היודע מה הוא עושה ואחד כזה בד"כ יסרב לעבודה כזו.פתרון יותר יעיל חברי אטמור למקלחת וכך תחממי רק את מה שתשתמשי.

מה העלות של אטמור? ומה עלות השימוש

בו ביחס לחימום מים באמצעות דוד חשמל (קטן אומנם, אך קיים בדירה) תודה רבה.

מאגר

New member
לא הייתי שם אטמור

מאחר ואטמור שיכול לספק מים למקלחת חייב להיות אטמור של 5000W הוא צריך קו חשמל מיוחד ע"פ חוק והיו כבר מקרים של התחשמולת במקלחת מאטמור לדעתי לא בטיחותי.

הממ... תודה... קו חשמל מיוחד דהיינו

הספק חשמל גדול (תלת פאזי?) או שממש קו חשמל נפרד מכל שאר המכשירים בבית, לא הבנתי כל כך את כוונתך, וגם לא מי יודע מה מתמצאת בחשמל. העובדה היא שהרבה אנשים משתמשים באטמור, והשאלה היא שוב עניין של עלויות: מה העלות להתקין קו מיוחד שכזה? והשאלה הנוספת היא האם ואם כן, מה החיסכון של אטמור לעומת חימום בדוד חשמלי?

אטמור אטמור צריך קו ישיר ללוח שיכול להפעיל כ 5000 וואט. החיסכון אם ישנו הוא בהפרש ההפעלה של הדוד מול זמן ההפעלה של האטמור. לדוגמא: הפעלת דוד למשך שעה 1000 וואט כפול 60 דקות = 60 קילוואט הפעלת אטמור למשך 5000 כפול 5 דקות = 25 קילוואט לפי החישוב הזה ,זה כמובן יותר חסכוני,אבל יש להכניס את הנתונים הנכונים ולראות אם זה באמת יותר חסכוני.(לא נלקח בחשבון,אם המים של הדוד משמשים גם נקודות מים נוספות). ומאגר ידיד, למה להפחיד מהתחשמלות ? חסר בכל בית ממה להתחשמל ?

למעלה