דוד חשמל גורם לקצר לעיתים

Borisyo

Member
שלום,

חשבתי שהייתה הפסקת חשמל ואחרי שהרמתי כל הנתיכים אחד אחרי שני איתרתי שבעיה עם דוד חשמל. הורדתי כל הנתיכים שוב, הרמתי אחד אחרי שני, הפעלתי דוד חשמל ושוב זה גרם לקצר. חזרתי על אותה פעולה שוב ובסוף דוד חשמל הפסיק לקצר.

חשבתי שהורדה והרמה של כל הנתיכים אמור לפתור את זה מפעם ראשונה אבל לקח יותר ניסיונות. למה?

האם בטוח להתקלח עם דוד חשמל מופעל כשידוע שלפעמים הוא מקצר? האם דוד חשמל שמקצר זה סימן שצריך להחליף אותו? למה יש תמיד ניצוץ בתוך המפסק כשאני מכבה אותו? לוקח לו בחורף קר כמו בשנה שעברה שעה ועשרים דקות לחמם מים ואם לא משאירים אותו דלוק, מים יספיקו לרבע שעה.

תודה

רוני1955

Active member
דבר ראשון, לא מחליפים דוד כשהוא מקצר. מחליפים את האוגן (פלאנג'), גוף החימום, או את הטרמוסטט, תלוי מה הבעיה. בדרך כלל הבעיה היא בגוף החימום. כשיש בעיה עם גוף החימום, אני מחליף את כל האוגן. לגבי הזמן הקצר שהמים מספיקים, זה כתוצאה מסתימת החמם המהיר. באותה הזדמנות שמחליפים את האוגן, זו הזדמנות מצוינת לסלק את החמם המהיר לפח האשפה. הניצוץ זה דבר שתמיד יש.
הערה: אם זה דוד של "אמקור", אני מחליף את גוף החימום ולא את האוגן, כי מידת האוגן אצלם היא שונה וחריגה, וקשה להשיג אוגן שלהם.

k-don

Well-known member
דבר ראשון, לא מחליפים דוד כשהוא מקצר. מחליפים את האוגן (פלאנג'), גוף החימום, או את הטרמוסטט, תלוי מה הבעיה. בדרך כלל הבעיה היא בגוף החימום. כשיש בעיה עם גוף החימום, אני מחליף את כל האוגן. לגבי הזמן הקצר שהמים מספיקים, זה כתוצאה מסתימת החמם המהיר. באותה הזדמנות שמחליפים את האוגן, זו הזדמנות מצוינת לסלק את החמם המהיר לפח האשפה. הניצוץ זה דבר שתמיד יש.
הערה: אם זה דוד של "אמקור", אני מחליף את גוף החימום ולא את האוגן, כי מידת האוגן אצלם היא שונה וחריגה, וקשה להשיג אוגן שלהם.
אוגן זה פלאנג'? (לא שאני מבין את אחת מהמילים)

מ ש ה 53

Well-known member
אוגן זה פלאנג'? (לא שאני מבין את אחת מהמילים)
אוגן או פלנג' זה החלק העגול שבהיקפו יש 6 חורים לברגים. במרכזו מותקן גוף החימום והטרמוסטט, וכשמרכיבים אותו לדוד, מניחים אטם גומי בינו לבין ה"תושבת" שבדוד. 1642928640239.png

רשר

Well-known member
מנהל
האם בטיחותי להתקלח עם דוד חשמל מופעל כשידוע שלפעמים הוא מקצר ומקפיץ מפסק ראשי בבית?
אם יש קצר אין חשמל בדוד לכן אפשר להשתמש במים בלי חשש,
אכן מומלץ לנתק את החשמל עם מפסק כפול בזמן השימוש כשידוע על מצב בעיתי שלא טופל בצורה מקצועית,
הבעיה אינה רק מקלחת אלא גם כל שימוש אחר במים חמים מדוד לא תקין,

Borisyo

Member
אכן מומלץ לנתק את החשמל עם מפסק כפול בזמן השימוש כשידוע על מצב בעיתי שלא טופל בצורה מקצועית,
לא הבנתי איך אנתק חשמל עם מפסק כפול בזמן באמצע המקלחת. אני לא יודע אם יש לי מפסק כפול בלוח החשמל.

אני עכשיו נזכר שמישהו אמר שבמצב של קצר המפסק יקפוץ, ינתק חשמל מהדירה ויכוון אותו להארקה.
אולי אתה ארת לי את זה...

עדיין לא יודע אם יש הארקה תקינה ואני אשאל בעל דירה כשיבקר. להשתמש ברב-מודד סיני לא רוצה וגם אם היה לי אחד מקצועי לא הייתי מבין בזה.
קיבלתי עלון מחברת החשמל שאומר להזמין חשמלאי לבדוק תקינות הארקה כל 5 שנים אם המבנה הוא ישן. לא יודע אם בעל דירה מחוייב לזה...

רשר

Well-known member
מנהל
לא הבנתי איך אנתק חשמל עם מפסק כפול בזמן באמצע המקלחת. אני לא יודע אם יש לי מפסק כפול בלוח החשמל.

אני עכשיו נזכר שמישהו אמר שבמצב של קצר המפסק יקפוץ, ינתק חשמל מהדירה ויכוון אותו להארקה.
אולי אתה ארת לי את זה...

עדיין לא יודע אם יש הארקה תקינה ואני אשאל בעל דירה כשיבקר. להשתמש ברב-מודד סיני לא רוצה וגם אם היה לי אחד מקצועי לא הייתי מבין בזה.
קיבלתי עלון מחברת החשמל שאומר להזמין חשמלאי לבדוק תקינות הארקה כל 5 שנים אם המבנה הוא ישן. לא יודע אם בעל דירה מחוייב לזה...
המפסק של הדוד עם הנורית הוא מפסק כפול,
בדיקת תקינות הארקה יכול לבצע כל חשמלאי מוסמך עם ציוד מדידה מתאים (סיני יפני הודי ניזילנדי,,) זה לא חשוב אם הוא בעל מקצוע,
כל 5 שנים זו המלצה ולא חוק אבל תמיד כדאי, ניתן לביצוע חלקי ע"י כלי זול "יורוטסטר" שלא נחשב כמודד כי אינו נותן תוצאה מעבר להדלקת נורית,

Borisyo

Member
כל 5 שנים זו המלצה ולא חוק אבל תמיד כדאי, ניתן לביצוע חלקי ע"י כלי זול "יורוטסטר" שלא נחשב כמודד כי אינו נותן תוצאה מעבר להדלקת נורית,
איך אני אבדוק הארקה של דוד חשמל איתו או כל דבר שלא מתחבר לשקע?

רשר

Well-known member
מנהל
איך אני אבדוק הארקה של דוד חשמל איתו או כל דבר שלא מתחבר לשקע?
שאלה מצוינת שברור שלא ניתן לבדוק ציוד עם מכשיר מופעל עם תקע אלא רק את מערכת החשמל ע"י בדיקת כל שקע בבית,
כדי לבדוק ציוד אחר צריך ציוד מדידה ובמיוחד ידע מקצועי להשתמש בציוד בתבונה כדי להגיע לתשובות הנכונות,
חשמלאי לומד לפחות 650 שעות ועובר מבחן מאוד קשה לקבלת רשיון,
ציוד = מגר, לופטסטר, שניהם כוללים מד מתח, מד זרם רגיש (אמפרמטר רגישות לזרם נמוך 0.000A) שיראה ברגע את מצב בציוד הקבוע,

Borisyo

Member
שאלה מצוינת שברור שלא ניתן לבדוק ציוד עם מכשיר מופעל עם תקע אלא רק את מערכת החשמל ע"י בדיקת כל שקע בבית,
כדי לבדוק ציוד אחר צריך ציוד מדידה ובמיוחד ידע מקצועי להשתמש בציוד בתבונה כדי להגיע לתשובות הנכונות
אין מצב שהתקינו דוד חשמל מלכתחילה ללא נוכחות הארקה, נכון? אם הייתי מזמין חמשלאי זה רק בשביל בדיקה תקופתית של דוד חשמל כי זה עניין בטיחוטי וחשוב לעומת הארקה של תאורת בית כי ניתן להפגע מדוד חשמל.

רשר

Well-known member
מנהל
אין מצב שהתקינו דוד חשמל מלכתחילה ללא נוכחות הארקה, נכון? אם הייתי מזמין חמשלאי זה רק בשביל בדיקה תקופתית של דוד חשמל כי זה עניין בטיחוטי וחשוב לעומת הארקה של תאורת בית כי ניתן להפגע מדוד חשמל.
בתחילה תארת מצב של קצר בכל הבית - כנראה ניתוק של ממסר פחת, כשלעצמו פועל רק אם יש זליגה לאדמה או הארקה לכן סביר שיש הארקה בדוד,
בכל מקרה מצב של חוסר הארקה בבית מסוכן לא רק מהדוד אלא מכל ציוד חשמלי המחויב הארקה: מזגן, תנור, מחשבים, כיריים, טוסטר, קומקום, מכונות קפה, מים,,,
כפי שכבר כתבתי חשמלאי יבדוק מציאות הארקה בכל מקום וכן את ההתנגדות שלה, והכי חשוב יתקן כשצריך,
אבל לפני כל דבר - זהית שהדוד לא תקין, דאג לתקן אותו וסביר שבזה יסתימו דאגותיך,

Borisyo

Member

היום כבר כמה פעמים מקצר ומקפיץ חשמל. הורדתי כל נתיכים חוץ משל דוד חשמל וזה עדיין מקפיץ.

אני לא מחמם מים בשביל דברים אחרים מעבר למקלחת. אם אני מכבה דוד חשמל אחרי שעה וכמה דקות המים מספיקים ל-10 דקות גג.

רוני1955

Active member
היום כבר כמה פעמים מקצר ומקפיץ חשמל. הורדתי כל נתיכים חוץ משל דוד חשמל וזה עדיין מקפיץ.

אני לא מחמם מים בשביל דברים אחרים מעבר למקלחת. אם אני מכבה דוד חשמל אחרי שעה וכמה דקות המים מספיקים ל-10 דקות גג.
לא הבנתי למה הורדת נתיכים אחרים, אם אתה יודע שהבעיה היא בדוד.
לגבי מים שלא מספיקים, חמם ליותר זמן. מה הבעיה?

Borisyo

Member
לא הבנתי למה הורדת נתיכים אחרים, אם אתה יודע שהבעיה היא בדוד.
לגבי מים שלא מספיקים, חמם ליותר זמן. מה הבעיה?
אני לא מבין בחשמל. חשבתי לבודד נתיך של דוד חשמל וזה לא יושפע על ידי חשמל אחר בבית.
המים לא מספיקים ולא חושב שחימום דוד חשמל חצי שעה נוספים יעזור כי הבעיה היא שחמם מהיר לא מהיר מספיק כדי לעמוד בקצב ולשמור על מים חמים.

רוני1955

Active member
אני לא מבין בחשמל. חשבתי לבודד נתיך של דוד חשמל וזה לא יושפע על ידי חשמל אחר בבית.
המים לא מספיקים ולא חושב שחימום דוד חשמל חצי שעה נוספים יעזור כי הבעיה היא שחמם מהיר לא מהיר מספיק כדי לעמוד בקצב ולשמור על מים חמים.
כשהחמם סתום עם אבנית, אין זרימה טובה של מים סביב גוף החימום. המים בחמם מתחממים מאד, התרמוסטט מרגיש את זה, ומנתק את החשמל. בבית נורת הביקורת תמשיך לדלוק. לאחר זמן, החום כן עובר הלאה, וגוף החימום מתחבר שוב לחשמל, וחוזר חלילה. אמנם הדלקת את הדוד לשעה ומשהו, אבל במציאות גוף החימום עבד הרבה פחות. אני שוב מציע לך להדליק את הדוד ליותר זמן. נזק לא יהיה, ויהיו לך יותר מים חמים. גם אם תשאיר את הדוד דולק יום שלם, לא יהיה כל נזק. כשהמים יגיעו לטמפרטורה, הטרמוסטט ינתק את גוף החימום, ולא תהיה צריכת חשמל.
מה אכפת לך לנסות?

Borisyo

Member
בתחילה תארת מצב של קצר בכל הבית - כנראה ניתוק של ממסר פחת, כשלעצמו פועל רק אם יש זליגה לאדמה או הארקה לכן סביר שיש הארקה בדוד,
בכל מקרה מצב של חוסר הארקה בבית מסוכן לא רק מהדוד אלא מכל ציוד חשמלי המחויב הארקה: מזגן, תנור, מחשבים, כיריים, טוסטר, קומקום, מכונות קפה

איך חוסר הארקה במזגן או מכשיר חשמלי ללא גוף שמוליך חשמל מהווה סכנת התחשמלות? אם אני מנקה מזגן, אני לא מכניס אצבעות פנימה. אם זה מחשב אז מארז של מחשב מהווה סכנת התחשמלות.

כשהחמם סתום עם אבנית, אין זרימה טובה של מים סביב גוף החימום. המים בחמם מתחממים מאד, התרמוסטט מרגיש את זה, ומנתק את החשמל. בבית נורת הביקורת תמשיך לדלוק. לאחר זמן, החום כן עובר הלאה, וגוף החימום מתחבר שוב לחשמל, וחוזר חלילה. אמנם הדלקת את הדוד לשעה ומשהו, אבל במציאות גוף החימום עבד הרבה פחות. אני שוב מציע לך להדליק את הדוד ליותר זמן. נזק לא יהיה, ויהיו לך יותר מים חמים.

לא הכרתי עקרונות עבודה של דוד חשמל. איך אפשר להסביר שאצל מישהו לוקח לדוד חשמל 40 דקות לחמם מים ואצלי שעה ורבע? אבנית?

מ ש ה 53

Well-known member
איך חוסר הארקה במזגן או מכשיר חשמלי ללא גוף שמוליך חשמל מהווה סכנת התחשמלות? אם אני מנקה מזגן, אני לא מכניס אצבעות פנימה. אם זה מחשב אז מארז של מחשב מהווה סכנת התחשמלות.
א. כשאין הארקה תקינה בבית, לא רק המזגן מסוכן אלא כל מכשיר שיש לו גוף ממתכת. מקרר. תנור אפייה. מדיח. מיקרו, מחשב ועוד.
ב. אולי שכחת, אבל למזגן יש גם יחידה חיצונית שמצופה בפח. גם בה נוגעים לעיתים, בעיקר אם יש תקלה.
לא הכרתי עקרונות עבודה של דוד חשמל. איך אפשר להסביר שאצל מישהו לוקח לדוד חשמל 40 דקות לחמם מים ואצלי שעה ורבע? אבנית?
בדוד החשמל יש גוף חימום. מהירות החימום תלויה במספר גורמים. הראשון: נפח המים שבדוד.
השני, הספק גוף החימום. בד"כ מדובר ב-2200 וואט אבל יש חזקים יותר.
השלישי, מה טמפרטורת המים בתחילת הפעלת החימום. אם זה דוד שמש, אז גם השמש תורמת חום וגם יום של אין שמש לא תורם לחום.
הרביעי, כמובן, כמות האבנית שמכסה את גוף החימום. אם יש ים של אבנית, האבנית סופגת חום ומבודדת את החום מהמים במידה ניכרת.
ואם יש חמם תקין, החום עולה למעלה, ותוך פרק זמן די קצר יש לך "שכבת" מים חמה בחלקו העליון והשמיש של הדוד. אם אתה מדיח כלים, זה מספיק. אם תרצה להתקלח, יתברר לך שהמים הנעימים ייגמרו מהר מאד.

ולגבי הארקה של דוד: המים מוליכים במידה כלשהי והם מסכנים את מי שבא איתם במגע במידה שהדוד מחשמל ולא הותקנה בו הארקה יעילה. אבל אם הצנרת לדוד היא צנרת מברזל (סיכוי קטן, כי היום כבר כמעט ולא עובדים עם ברזל וברזל "ישן" לבטח כבר הוחלף לפלסטיק)" אז צנרת הברזל מגינה מהתחשמלות. בכל מקרה, אסור לסמוך על זה.

Borisyo

Member
אם יש חמם תקין, החום עולה למעלה, ותוך פרק זמן די קצר יש לך "שכבת" מים חמה בחלקו העליון והשמיש של הדוד. אם אתה מדיח כלים, זה מספיק. אם תרצה להתקלח, יתברר לך שהמים הנעימים ייגמרו מהר מאד.
ראיתי חמם מהיר של חברת אמקור שמותקנת במקלחון (או מחוצו...) ויש מים חמים דקות ספורות לאחר הדלקה ומוזרמים באופן סדיר. אומרים שזה יכול להחליף דוד חשמל אפילו. תוהה איך התקן מסוגל לעמוד בקצב ולהזרים מים באופן סדיר ככה... מה הוא עובד בהספק של 4400W או משהו?

למעלה