דובאי מול ת"א

Sephiroth

Member
דובאי מול ת"א

אני לא זוכר מי עשה את ההשוואה הזאת לפי כמה זמן, אבל זכורים לי ויכוחים רבים בנושא בפורומים הבין לאומיים. בכל מקרה, פתחו שרשור חדש שכולל 361 תמונות של דובאי ב-skyscrapercity.com מומלץ בחום לכולם... העיר הזאת אוכלת את ת"א (ולמען האמת, הרבה מאוד ערים אחרות בעולם) בלי מלח !! היא אמנם נראית קצת "סטרילית" מדי, אבל היא פשוט מדהימה.

tapuzo

New member
דובאי מול ת"א.

אין ספק בכלל שדובאי משקיעה מחשבה לגבי מיצובה כ"נוה מדבר מערבי, מודרני וקריר" בלב המזרח התיכון. פרסומות שמשלבות את גורדי השחקים לטובת מטרה זו רצות בכל העת בערוצי חדשות ופרסומות במגזיני חברות התעופה בעולם. על ישראל, ובפרט תל אביב, ללמוד להשתמש בנכסים האדריכליים והתרבותיים שיש לנו בארץ לטובת קידום ישראל. רשימה אקראית שעולה לי בראש הם המצפה והמסעדה התת ימיים באילת, קו הרקיע של מלונות אילת, קו הרקיע וטיילת תל אביב, קו הרקיע של גורדי השחקים ברמת גן, הגנים הבאהיים בחיפה וטיילת פנורמה בחיפה וכך הלאה. כל אלו יש לשלב לעיתים דחופות בפרסומות כלפי העולם תוך הדגשת היותה של המדינה מודרנית, אסטטית, מדהימה ביופיה. אין לי ספק שגורד שחקים מונומנטלי, כמו מלון בורג' אל-ערב, יחולל פלאים ומכיוון שהבינו את זה שם, אין סיבה שלא יבינו זאת בארץ ויפסיקו לבנות לנו קופסאות מרובעות אפרוריות ומשמימות שמשוכפלות לגובה.

למעלה