דברים שהיו צריכים להיות ברורים מזמן

45degrees

New member
דברים שהיו צריכים להיות ברורים מזמן

ולכולם. להלן רצף של כמה הודעות (ולכן השרשור החדש) שכתבתי לפני כשבועיים. לפני כשלוש שבועות וחצי התחילו אופרות הסבון, כדברי ידידי פאנגס. ת'אמת, שאני פתחתי הודעה ופתאום כל תיבת פנדורה ואחותה נפתחו... הקטע של התיבות פנדורה הפתיע אותי מספיק בשביל לשבת לחשוב. ולחשוב. ואז עוד קצת להרהר ולחשוב. אחת המסקנות היתה שכמעט כל מה שהעלה מי מהכותבים - היה סביר. שזה כשלעצמו בעיה כשבברור אנשים היו מצדדים מנוגדים של המתרס (והיו כמה וכמה מתרסים). ואז הבנתי. יש פער בין מה שברור לחלק מהאנשים, לבין מה שנראה הגיוני לחלק אחר של האנשים, לבין מה שצריך להיות: כולם רוכבים ונהנים. להלן ההודעות: החלק הראשון: " הגעתי לכמה מסקנות: 1. כיום עמותת הסופרמוטו הישראלית קיימת אך ורק לשם קידום ענף הסופרמוטו כספורט מוטורי חוקי מול הרשויות. אך ורק! יש לי עוד מסקנות, עוד מעט נגיע אליהן. אז לפני שכולם נדלקים וקופצים עלי - נא לקרוא את ההמשך בהודעה הבאה "

45degrees

New member
4 גופים עם קונפליקטים ופערים ביניהם

" קיימים כיום 4 גופים עיקריים שונים בתחום הסופרמוטו במדינת ישראל: 1. כל הגופים הנ"ל מעוניינים בקידום ענף הסופרמוטו בארץ. 2. באופן לא כל כך טבעי, אך מובן בהחלט לאור הנסיבות קיימים פערים וקונפליקטים בין העיסוקים השונים של גופים אלה במטרתם לקדם את תחום הסופרמוטו במדינת ישראל. 3. ללא יוצא מהכלל אני משוכנע לחלוטין שכל אחד מהעוסקים במסגרת גופים אלה עושה כמיטב יכולתו וזמנו על מנת לקדם את תחום הסופרמוטו בארץ. 4. כמעט כל הרוכבים והמעורבים השונים בתחום הסופרמוטו אינם יודעים או מכירים או מודעים לכל התמונה כולה. כמעט ללא יוצא מהכלל - זה כולל אותי, ואת רוב חברי הקומונה שלנו, ועוד ועוד. 5. בגלל 1-4 נוצרים כל הבעיות והמטענים השליליים שאנו חווים בימים אלה. אז מיהם 4 הגופים האלה? בהודעה הבאה! "

45degrees

New member
מיהם 4 הגופים השונים

אז אלה הם 4 הגופים העיקריים העוסקים בימים אלה לקידום ענף הסופרמוטו במדינת ישראל: 1. עמותת הסופרמוטו הישראלית. נרצה או לא נרצה, בא לנו או לא - עמותת הסופרמוטו הישראלית ולא אף גוף אחר היא המייצג נאמנה העיקרי (והמכובד יש לציין) של ספורט הסופרמוטו בהתגלמותו החוקית הבאה עלינו לטובה. העמותה, ולא אף גוף אחר, היא הפועלת הכמעט בלעדית לכך שיבוא יום ולא נהיה עבריינים כאשר אנו מבצעים מה שאנו כל כך אוהבים. עמותת הסופרמוטו הישראלית אינה אחראית לדבר פרט לייצוג של הרוכבים וענף הסופרמוטו מול הרשויות ומול התאחדות הספורט המוטורי הישראלי שעומדת לקום ממש בקרוב. כלום חוץ מזה אינו בתחום האחריות או הפעילות של העמותה. 2. שפיצרינג/בעלי המסלולים השפיצרינג הוא מסלול מיוחד למטרות ספורט מוטורי בכלי רכב קטנים וזריזים. למזלנו - אופנועי סופרמוטו מתאימים מאוד למסלול זה, ואחת המטרות של שפיצר בהקמת המסלול היתה מרוצי סופרמוטו. השפיצרינג הוא עסק לכל דבר. כמו כל עסק - העסק צריך להיות כלכלי. אם העסק לא יהיה כלכלי - אף אחד מאיתנו לא יכסה את החובות הנצברים. תפקיד השפיצרינג הוא לקדם את השפיצרינג. לא שום דבר חוץ מזה. אם בדרך - ענף הסופרמוטו נהנה מקידום, רוכבי הסופרמוטו נהנים ממקום לרכב בו, ושפיצר נהנה מעסק כלכלי תקין - מה טוב. 3. פורום סופרמוטו הפורום הוא המקום המרכז כיום הכי הרבה מידע בתחום הסופרמוטו. הפורום גדול מסך כל חבריו עקב הנגישות הרבה שהוא מאפשר, העדכונים השוטפים, והעברת הידע בין כל אלו שהתחום מעניין אותם. בין הכותבים הרבים בפורום ישנם רבים שאינם עוסקים בתחום אך מביעים בו עניין רב. בעיני - תפקיד הפורום הוא לקדם אנשים אלה ולהביאם לתחום הסופרמוטו כאשר הם יודעים לפני מה הם עומדים ונהנים מתמיכה מירבית של חברי הפורום. מצטרפים כאלו מקדמים את הפורום. יותר מכך - כל מצטרף חדש עוזר לכולנו לקידום התחום הקרוי סופרמוטו. הפורום אינו יכול לקדם את ענף הסופרמוטו מול הרשויות. הפורום גם אינו יכול לקדם מסלול זה או אחר. הפורום הוא בסך הכל הגוף הנגיש ביותר לתקשורת בלתי אמצעית בין כל אלו שהתחום מעניין אותם. 4. רוכבי הסופרמוטו לא בכדי השארתי גוף זה להיות האחרון. זה, בגלל שאנו לא ממש גוף עדיין. לכאורה - אנחנו מאורגנים, יש לנו עמותה. בפועל אין זה כך - אנו נהיה מאורגנים רק כשהספורט המוטורי יהיה חוקי. לכאורה - כוחנו במספרינו. בפועל - יש הרבה פחות חברי עמותה ומשתתפים במרוצים מאשר יש רוכבי סופרמוטו ומתעניינים בפורום סופרמוטו. לכאורה - יש בינינו רבים העובדים ומקושרים בתחום העסקים בענף האופנועים בארץ, וכן במעט שיש מענף הסופרמוטו בארץ. בפועל, אנחנו לא משכילים לעשות בכוח זה שימוש נבון ומוחשי יותר. ועוד. תפקיד הרוכבים הוא - לדאוג לאינטרסים של עצמם בלבד. איננו יכולים לדרוש מאחרים לדאוג לאינטרסים שלנו. נוסף על כך, אנו כאינדיבידואלים איננו יכולים להיות אחראים לאינטרסים של רוכבים אחרים בענף שעשויים להיות מנוגדים לשלנו. איננו יכולים לדרוש מהעסקים להתייחס אלינו כאל גוף לפני שאנו גוף ממשי. איננו יכולים לדרוש מרוכבים אחרים להצטרף אלינו לפני שאנו גוף. איננו יכולים למנף את כוחנו המשותף (שהוא רב מאוד, אגב) על מנת להפיק מטרות מוחשיות לפני שאנו גוף. עכשיו הבעיה: אם אתם מסתכלים בעין אובייקטיבית על מה שכתבתי לגבי 4 הגופים השונים אתם מגלים מיד שבראיה נייטרלית של כל גוף - אני צודק. כל גוף הוא ממש שונה, ויש פער בין האינטרסים השונים ותחומי האחריות השונים של כל גוף. אז מה עושים? יש לי גם כמה תשובות די טובות - בהודעה הבאה.

45degrees

New member
אז מה עושים?

ברור מה עושים: מחפשים דרך למנף ולאסוף ביחד את כל 4 הגופים השונים כך שיהיה: 1. ברור לכל אחד מהעוסקים והרוכבים והמתעניינים מה כל גוף אמור לעשות ולייצג. 2. אינטרסים משותפים לכל הגופים יש לקדם באופן משותף ולא בנפרד. 3. פערים בין הגופים יש לפתור באופן כזה שאף גוף אינו יותא נפגע יתר על המידה. 4. פערים בין הגופים שלא ניתן למצוא דרך לפתרון - יש לוודא שכל המעורבים הרלוונטים יודעים בדיוק מה המצב ומה הפעילות שנעשתה בנדון. הכל טוב ויפה אבל איך עושים את זה? בפרק הבא

45degrees

New member
ואיך עושים את זה?

זה הקטע המסובך.... שימו לב למצב הבא: אין זה מתחום האחריות של העמותה - לדאוג לדבר פרט לייצוג רוכבי ענף הסופרמוטו אל מול הרשויות, אך הזהות הקיימת בעיני הציבור בין העמותה לבין ענף הסופרמוטו היא כוח רב שניתן לנצלו על מנת לקדם את הענף, מבלי לפגוע במטרות העמותה. יש לי כמה נקודות התחלה שיכולות להיות מבטיחות ואינן מצריכות משאבים שלא קיימים כרגע: 1. אפליית מחירים במרוצים ובשפיצרינג ובארועים מוטוריים אחרים בענף הסופרמוטו לטובת חברי עמותת הסופרמוטו הישראלית. בין אם הארוע נערך במסגרת העמותה או שלא. אם נעשה למשל אפלייה של קצת יותר מ 20 ש"ח בלבד במרוץ כלשהו - שזה בדיוק עלות דמי החבר ששילמנו אנחנו - מיד נזכה לחברים נוספים בעמותה. 2. הנחות והטבות משמעותיות בציוד רכיבה וחלקי אופנועים אחרים מתכלים - שהולכים כידוע בשפע - לחברי עמותת הסופרמוטו. כך, מי שרוכב ואינו חבר עמותה - יצטרף מיד כשיגלה מה פער המחירים בקניית צמיגים דביקים חדשים בין חבר עמותה לכזה שאינו חבר עמותה. אין מדובר על משאב חדש - כבר לפחות שנתיים שיצא לי לקבל הנחות משמעותיות ביותר ברכש של צמיגים חדשים רק בגלל היותי מתחרה ומתאמן במסגרת סצנת המגרשים - הכל באדיבות אחד מחברי העמותה, וללא תועלת אישית עבורו. (אתה יודע מי אתה - זו הזדמנות נאותה להודות שוב מקרב לב
) ניתן למנף את המשאבים הנ"ל הקיימים כיום, כך שכמות חברי העמותה תלך ותגדל. ככל שכמות החברים תגדל - כך הכוח הכלכלי שלנו ילך ויגדל. 3. פעילויות הוואי נוספות - סגורות לחברי העמותה בלבד. פעילויות כאלה מהוות גורם מגבש ומאחד. ניתן להשתמש בפעילויות אלה כמנוף לקידום הענף - מבלי לעסוק בספורט מוטורי או לעבור על החוק הקיים כיום. כפי שכבר כתבתי: אמנם אין זה מתחום האחריות של העמותה - בדיוק כמו 2 הסעיפים הקודמים, אך הזהות הקיימת בעיני הציבור בין העמותה לבין ענף הסופרמוטו היא כוח רב שניתן לנצלו על מנת לקדם את הענף, מבלי לפגוע במטרות העמותה. אחד מחברי העמותה הוא במקרה גם בעל יכולות ארגון מושלמות של ארועים מסוג זה.... 4. פורום סופרמוטו - יכול לשמש במה לקידום אתר העמותה: www.supermoto.co.il וכן כבמה לקידום ענף הסופרמוטו בשרות העמותה. אתר העמותה = אתר הסופרמוטו הישראלי, מכיל חומר רב ואיכותי. אין לבצע השוואה או הקבלה בין הפורום לאתר העמותה. כבר כיום מוצעים לגולשים קישורים לאתר הסופרמוטו ולכתבות בו על ידי כל החברים בפורום. 2 האתרים יחדיו יכולים להוות גורם מרכזי. באופן ברור אני מנוע מלהמליץ בנושא זה. אשמח לקבל פידבקים מכם - מה לדעתכם צריך להעשות. 5. רוכבי הסופרמוטו. בין אם הם רוכבים על צמיגי קוביות או לא, לפי דעתי רוכבים שתחום הסופרמוטו מעניין אותם בפועל - לא רק כעניין אקדמי מעל דפי האינטרנט צריכים להיות מאוגדים כגוף אחד. איגוד כזה מהווה טרחה קטנה מעת לעת אך יכול לעזור רבות ברמה השוטפת - למשל בהנחות בבתי עסק, קידום הסברתי לענף וכן הלאה. לדעתי אסור שיווצר מצב בו קם גוף כזה בנוסף על העמותה - על מנת לדאוג לאינטרסים של הרוכבים שכרגע אינם בתחום האחריות של העמותה. כמו כן, לדעתי אסור שאינטרסים אלו של הרוכבים יתפספסו כיוון שהעמותה אינה אמורה לטפל בתחומים אלה. יכול להיות, אני לא בטוח, שהצהרה של העמותה על איש/צוות של חברי עמותה כאחראים לקידום תחומים אלה, כאשר אין בהם להעיב על מטרות האגודה, היא מהלך הגיוני. יכול להיות שצוות כזה של חברי עמותה יוכל לגשר על רוב הפערים הקיימים כיום בין 4 הגופים העיקריים שהזכרתי, לרווחת כולם. מה דעתכם?

45degrees

New member
תזכורת

אני לא קוסם, ויכול להיות שאני גם טועה בחלק ממה שכתבתי. אבל, כולנו יכולים לקטר. החוכמה האמיתית היא להעלות בעיה יחד עם דרך נאותה לפתרון הבעיה. חיפשתי אחר פתרון הולם במשך יותר משבוע. המפתח להבנה היה כשהבנתי ש 4 הגופים השונים פועלים כיום קצת בניגוד זה לזה, מבלי שמישהו "עובד" על פתרון הפערים. יתרה מכך, כרגע נראה כאילו הפערים הולכים וגדלים. אשמח לביקורת בונה מכל סוג שהוא. סתם קיטורים ללא פתרון - עדיף שלא.

45degrees

New member
כי צריך לשבור את הסטגנציה

תחום הסופרמוטו בארץ קצת בקפאון - כמו מזג האויר. תנו בגז....

למעלה