דברים נחמדים שונים ומשונים

מצב
הנושא נעול.

JayZed

New member
דברים נחמדים שונים ומשונים ../images/Emo13.gif

הנה שרשור של דברים נחמדים ששמרתי לי במחשב בזמנים שונים. תהנו
בתמונה הראשונה - אוטובוס מהאי מאלטה... כאלה עדיין בשרות שם היום!

JayZed

New member
לא היה מזיק להרכיב כאלה בארץ!!!

איך אתם אוהבים את זה? מפרק של מרפקית MAN NG גרמנית מקורית... רק שהוא... שקוף! לדעתי, זה ממש עושה את הנסיעה באוטובוס כייפית. כל האמצע של המפרקית נהייה מואר ומרווח, לאומת האפלה שנוצרת מהחומר האפור שבשימוש כעת.

אוהד11

New member
באמת אף פעם לא הבנתי למה המפרק

איך אתם אוהבים את זה? מפרק של מרפקית MAN NG גרמנית מקורית... רק שהוא... שקוף! לדעתי, זה ממש עושה את הנסיעה באוטובוס כייפית. כל האמצע של המפרקית נהייה מואר ומרווח, לאומת האפלה שנוצרת מהחומר האפור שבשימוש כעת.
באמת אף פעם לא הבנתי למה המפרק
אטום ולא שקוף או שיש בו פתחי אור.

JayZed

New member
פארק אוטובוסים ב...

פארק אוטובוסים ב...
מוסקבה. אם לא היה את הקרח המכסה את המגרש, הייתי חושב שזה תח"מ אגד בחדרה או משהו כזה.

צביקוש23

New member
כמה 0303 של אגד נמכרו לרוסיה

פארק אוטובוסים ב...
מוסקבה. אם לא היה את הקרח המכסה את המגרש, הייתי חושב שזה תח"מ אגד בחדרה או משהו כזה.
כך שסביר להניח שמה שרואים בתמונה זה אוטובוסים שנסעו פעם במחוזות ארצינו הקטנה ונמכרו מאוחר יותר לתחבורה הציבורית של רוסיה.

JayZed

New member
זאת הייתה הכוונה, אחי.

כך שסביר להניח שמה שרואים בתמונה זה אוטובוסים שנסעו פעם במחוזות ארצינו הקטנה ונמכרו מאוחר יותר לתחבורה הציבורית של רוסיה.
זאת הייתה הכוונה, אחי.
לא "כמה", אלא *המון* O303 של אגד נמכרו לרוסיה. שים לב לדלת המרובעת: זו היא דלת של הרכבה ארצית בלבד, בשום מקום אחר בעולם לא השתמשו בדלת הזו. חבר אחד שלי, כאשר נסע לביקור ברוסיה, נדהם לגלות שהחברות הרוסיות לא רק לא צבעו את האוטובוסים מחדש - הם אפילו לא טרחו להוריד את הלוגו של אגד מהאוטובוסים או את המדבקות בפנים ("נא לא להשליך פסולת מרכב זה", "זהירות מהדלת"... כולן שם!) לצעריינו, זרם האוטובוסים המשומשים של אגד לרוסיה נפסק השנה, בעקבות זה שממשלת רוסיה (בכדי לעודד את תעשיית האוטובוסים המקומית) הכפילה פי כמה את מיסי היבוא של רכבים מסחריים משומשים - עד כדי כך שזה נהיה פשוט לא שווה (המיסים עולים של המחיר של האוטובוס).

4דדד

New member
הדלת המרובעת היא פשוט

זאת הייתה הכוונה, אחי.
לא "כמה", אלא *המון* O303 של אגד נמכרו לרוסיה. שים לב לדלת המרובעת: זו היא דלת של הרכבה ארצית בלבד, בשום מקום אחר בעולם לא השתמשו בדלת הזו. חבר אחד שלי, כאשר נסע לביקור ברוסיה, נדהם לגלות שהחברות הרוסיות לא רק לא צבעו את האוטובוסים מחדש - הם אפילו לא טרחו להוריד את הלוגו של אגד מהאוטובוסים או את המדבקות בפנים ("נא לא להשליך פסולת מרכב זה", "זהירות מהדלת"... כולן שם!) לצעריינו, זרם האוטובוסים המשומשים של אגד לרוסיה נפסק השנה, בעקבות זה שממשלת רוסיה (בכדי לעודד את תעשיית האוטובוסים המקומית) הכפילה פי כמה את מיסי היבוא של רכבים מסחריים משומשים - עד כדי כך שזה נהיה פשוט לא שווה (המיסים עולים של המחיר של האוטובוס).
הדלת המרובעת היא פשוט
אחלה לפי דעתי היא יותר טובה מזו של ה303 מוגמרים ובהחלט חבל שהפסיקו לייצר אותה באוטובוסים.

אורי404

New member
מעניין, ותמיד נחמד לראות את זה.

כבר הרבה פעמים, הועלו בפורום תמונות של ה-0303-ים ברוסיה, ותמיד זה מצליח להפתיע מחדש. מעניין איפה אפשר לראות תמונות של אוטובוסים של אגד ודן, שנמכרו לירדן, ולמדינות אפריקה.

4דדד

New member
מירדן אני צריך להביא תמונות

כבר הרבה פעמים, הועלו בפורום תמונות של ה-0303-ים ברוסיה, ותמיד זה מצליח להפתיע מחדש. מעניין איפה אפשר לראות תמונות של אוטובוסים של אגד ודן, שנמכרו לירדן, ולמדינות אפריקה.
מירדן אני צריך להביא תמונות
מחבר שלי.

JayZed

New member
והנה O305G משנת 1977 שעדיין

והנה O305G משנת 1977 שעדיין
עובד שם (מוסקבה) כמו גדול... נאחל לו חיים ארוכים!

JayZed

New member
והנה עוד אחד - זה כבר אוטוטו בן

והנה עוד אחד - זה כבר אוטוטו בן
30 שנה!.. דרך אגב, החברה (מוסטרנסאבטו), בשנת 1994, קנתה 24 מ.א.ן. SL משומשים מגרמניה, שיוצרו בין השנים 83-86. רק שתיים מהמ נשארו בשרות עד 2003. עכשיו כולם מושבתים, חוץ מהשתיים שבתיקון כבר מסוף 2003. לאומת זאת ה-O303 שנקנו - הם יוצרו בין השנים 1975-1985 - כולל המפרקיות בתמונות פה - לא חושבים אפילו לצאת לפנסיה... 95% מהם עדיין על הכביש.
(רק כמה עובדות. תסיקו את המסקנות לבד...
)

JayZed

New member
15 מטר, 1 וחצי קומות!

15 מטר, 1 וחצי קומות!
אוטובוס של SCANIA, רבים כמותו עובדים בסקנדינביה.

JayZed

New member
ראיתם פעם חיה כזו?..

ראיתם פעם חיה כזו?..
אוטובוס שהוא חצי לנוסעים, חצי לדואר! החלק האחורי של ה-VOLVO הסקאנדינבי הזה הוא בשרות מלא של רשות הדואר שם.

JayZed

New member
ולקינוח, שטות חמודה:

ולקינוח, שטות חמודה:
תראו. זה אוטובוס שדה תעופה סקאנדינבי. נראה כמו VOLVO רגיל למדי, נכון?.. תסתכלו בתמונה הבאה.

JayZed

New member
ומאחור...

ומאחור...
...כן, מרשים, נכון?.. אבל בואו ואגלה לכם סוד קטן: לא, זה לא אוטובוס דו-כיווני! פשוט מאחורה יש לו מדבקה שגורמת לו להראות כאילו שזה הראש שלו! מבלבל. למישהו בסקנדינביה יש חוש הומור מוזר.

JayZed

New member
מספיק להפעם.

מספיק להפעם.
אשמח לתגובות

מצב
הנושא נעול.
למעלה