דאל עדשים למיכלגד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מיכל, פתאום נזכרתי שלא הקלדתי לך.
אז ככה. המתכון המקורי הוא לדאל חומוס, אני בד"כ שוכחת להשרות חומוס ערב קודם וכבר התרגלתי להחליף בעדשים. המתכון המקורי מבקש בכלל גרעיני חומוס משומרים, אני מעדיפה, כשמכינה מחומוס, להשתמש ביבשים שאני מבשלת.

החומרים:
2 כוסות חומוס/עדשים, מושרים לילה קודם במים
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
1 שן שום
כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
200 גרם רסק עגבנניות
מיץ לימון
פטרוסיליה
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את גרגי החומוס או העדשים במים עד להתרככות (אבל שמירה על צורה ומרקם).
קוצצים בצל ופלפל. בסיר שטוח גדול מטגנים בצל בשמן להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוסים/עדשים לסיר. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
 

mיטלמן

Well-known member
מיכל, פתאום נזכרתי שלא הקלדתי לך.
אז ככה. המתכון המקורי הוא לדאל חומוס, אני בד"כ שוכחת להשרות חומוס ערב קודם וכבר התרגלתי להחליף בעדשים. המתכון המקורי מבקש בכלל גרעיני חומוס משומרים, אני מעדיפה, כשמכינה מחומוס, להשתמש ביבשים שאני מבשלת.

החומרים:
2 כוסות חומוס/עדשים, מושרים לילה קודם במים
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
1 שן שום
כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
200 גרם רסק עגבנניות
מיץ לימון
פטרוסיליה
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את גרגי החומוס או העדשים במים עד להתרככות (אבל שמירה על צורה ומרקם).
קוצצים בצל ופלפל. בסיר שטוח גדול מטגנים בצל בשמן להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוסים/עדשים לסיר. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
 

mיטלמן

Well-known member
זנגוויל?
הפעם האחרונה ששמעתי את המילה היתה מזמן מזמן,
כנראה בעוגת הדבש של אמי,
לא היו הרבה תבלינים בבית הורי, אבל זנגוויל היה תמיד, מי ידע ותאר לעצמו שיהיה יום אחד ג'ינג'ר טרי בכל חנות וקבוע אצלי במקרר, אני אפילו לא בטוחה שידעתי אז מה האבקה המיסתורית הזו, אפילו גידלתי פעם בעציץ, צמח יפה אבל לא החזיק מעמד.
נוסטלגיה או היסטוריה עתיקה.
מיכל, פתאום נזכרתי שלא הקלדתי לך.
אז ככה. המתכון המקורי הוא לדאל חומוס, אני בד"כ שוכחת להשרות חומוס ערב קודם וכבר התרגלתי להחליף בעדשים. המתכון המקורי מבקש בכלל גרעיני חומוס משומרים, אני מעדיפה, כשמכינה מחומוס, להשתמש ביבשים שאני מבשלת.

החומרים:
2 כוסות חומוס/עדשים, מושרים לילה קודם במים
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
1 שן שום
כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
200 גרם רסק עגבנניות
מיץ לימון
פטרוסיליה
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את גרגי החומוס או העדשים במים עד להתרככות (אבל שמירה על צורה ומרקם).
קוצצים בצל ופלפל. בסיר שטוח גדול מטגנים בצל בשמן להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוסים/עדשים לסיר. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
 
מיכל, פתאום נזכרתי שלא הקלדתי לך.
אז ככה. המתכון המקורי הוא לדאל חומוס, אני בד"כ שוכחת להשרות חומוס ערב קודם וכבר התרגלתי להחליף בעדשים. המתכון המקורי מבקש בכלל גרעיני חומוס משומרים, אני מעדיפה, כשמכינה מחומוס, להשתמש ביבשים שאני מבשלת.

החומרים:
2 כוסות חומוס/עדשים, מושרים לילה קודם במים
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
1 שן שום
כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
200 גרם רסק עגבנניות
מיץ לימון
פטרוסיליה
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את גרגי החומוס או העדשים במים עד להתרככות (אבל שמירה על צורה ומרקם).
קוצצים בצל ופלפל. בסיר שטוח גדול מטגנים בצל בשמן להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוסים/עדשים לסיר. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
נשמע מעולה. המלצתי החמה היא (אם יש מקום במקפיא) - כשמביאים הביתה קטניות יבשות - לברור, להשרות, לחלק למנות ולהקפיא. לבישול - מרוקנים את השקית לסיר ואפילו אין צורך להפשיר. אפשרות אחרת - השריה מהירה - יוצקים מים רותחים על הקטניות וכל 15 דקות מחליפים ברותחים חדשים. מספר ההחלפות בהתאם לקשיות הקטניות. לעדשים מספיקה החלפה אחת, לחומוס - כמה וכמה החלפות.
 

עדיקים

Active member
נשמע מעולה. המלצתי החמה היא (אם יש מקום במקפיא) - כשמביאים הביתה קטניות יבשות - לברור, להשרות, לחלק למנות ולהקפיא. לבישול - מרוקנים את השקית לסיר ואפילו אין צורך להפשיר. אפשרות אחרת - השריה מהירה - יוצקים מים רותחים על הקטניות וכל 15 דקות מחליפים ברותחים חדשים. מספר ההחלפות בהתאם לקשיות הקטניות. לעדשים מספיקה החלפה אחת, לחומוס - כמה וכמה החלפות.
אצלי במקפיא יש קבוע קטניות מכל הסוגים שהשריתי יממה כדי שאם נראה לבשל בספונטניות לא תהיה בעיה.
זו באמת המלצה מעולה.
 

עדיקים

Active member
תודה רבה

לא יודעת אם מיכלגד ביקשה אבל אני גם ביקשתי.

נראה מעולה ועם עדשים לדעתי זה טעים יותר (גיסי מכין אבל הוא מאלה שלא מחלקים מתכונים....).

מקוה להכין לשבת הקרובה.
 

michalgad

Active member
לא אני ביקשתי אבל נקרא טעים ביותר. עם אילו עדשים את מכינה וכמה זמן את מבשלת אותן בבישול הראשוני ?
 
למעלה