שוקולד-מנטה, בהחלט.
שכח מבן אנד ג`ריס. תעשה לבד. עוד מומחיות מבית היוצר של מיטל. ואפילו לא קשה לעשות את זה. מצרכים (לפי המתכון המקורי, מהספר ``שוקולד!``; בסוגריים השינויים שלי): 2.5 כוסות עלי נענע, קצוצים גס (אני פשוט משתמש בחבילה) 1.5 כוסות חלב 2.5 כוסות שמנת לקצפת (שני מיכלים; קצפת עמידה! קצפת רגילה אמנם פחות שמנה, אבל יצא פחות טוב) 0.75 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ (אני אוהב להשתמש בקצת יותר, ולהחליף חלק בשוקולד חלב או אפילו שוקולד לבן) מכונת גלידה *או* מקל-בלנדר. אפשר אפילו בלי. (מיטל נוהג בכלל להכפיל את כל הכמויות - בהתאם גם להכפיל את הכמויות שמוזכרות מטה - ולעשות סטוק חביב של כמעט שני ליטר) טוב. אז זה ככה. מרתיחים כוס חלב וכוס שמנת. מוסיפים את הנענע הקצוצה, בוחשים, מכבים את האש, מכסים ומשרים למשך שעה. מוסיפים את הסוכר, בוחשים על להבה קטנה עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מסננים, סוחטים את העלים, ונפתרים מהם. נשאר נוזל בעל גוון ירקרק. ממיסים את השוקולד, מצננים. לתוך השוקולד מוסיפים את הנוזל הירקרק ואת שאר החלב והשמנת. (זה לפי המתכון; מיטל פשוט החזיר את הנוזל הירקרק ללהבה נמוכה והוסיפה פנימה את השוקולד הקצוץ, ואח``כ את שארית השמנת והחלב, והמיסה אותו כבר שם. אבל לבחוש כל הזמן!) בנקודה הזו, הוראות המתכון הן ``מעבירים למכונת גלידה ומקפיאים לפי ההוראות``. נורא חכמים, אנשים - ומה אם אין לנו מכונת גלידה? אוה. כאן נכנס המקל-בלנדר. מכירים? בלנדר-ידני, כזה שנורא נוח להשתמש בו למילק-שייקים? יש אחד? אז יופי. אז את התערובת, כאמור, מעבירים לכלי או כלים נוחים - בהתאם לכמות. אני אוהב גם להוסיף טיפה של ברנדי או ליקר או משהו - לא, לא השתמשתי בליקר דה מנט, אלא דווקא בשרי ברנדי - מערבבים קצת, ולמקפיא. עכשיו, לערבב - עם מזלג או כפית - כל כמה שעות. שעתיים-שלוש מינימום, ופשוט לתת לזמן לעשות את שלו. כשזה מגיע למרקם יותר סמיך - משהו כמו אחרי 10-12 שעות - כן, אפשר לתת לזה לילה בלי לערבב - מתחילים לערבב את זה עם המקל-בלנדר. זהירות, לפחות בהתחלה זה מתיז. נזהרים. אחרי שניים-שלושה ערבובים עם המקל בלנדר מרווח של 3-4 שעות בין ערבוב לערבוב) נותנים לזה עוד הרבה זמן במקפיא. ערבוב נוסף ליצירת מרקם חלק, עוד כמה שעות... בקיצור, לשחק עם המרקם. יוצא פנטסטי. נ.ב. מישהו שנתתי לו את המתכון לפני כמה ימים צעק עלי שזה יצא קשה כמו אבן, ומי הפסיכי ששם 2.5 כוסות שמנת. צר לי - אבל דווקא החלב עושה את זה יותר קשה, שמנת נותן את הרכות. ולי זה מעולם לא יצא קשה - ושוב, משחקים עם המרקם בעזרת המקל-בלנדר. אי אפשר לערבב יותר מדי, לא תזיק כאן. אגב, מישהו מוכן להסביר לי למה הפכתי את פורום תיכוניסטים לפינת המתכונים של בתיה עוזיאל? -- And I believe at hears - everyon`es a killer