גרעיני דובדבנים בריבה

נוRית

New member
גרעיני דובדבנים בריבה

ושוב אני מבקשת עזרה:
היו לי די הרבה דובדבנים אז החלטתי להכין ריבה.
הבעיה היא שהכנתי עם הדובדבנים, וזה כיף לנשנש ככה כפי שזה, אבל פחות כיף לשים בעוגה/על לחם.

האם יש למישהו רעיון איך ניתן להפטר מהגרעינים?
 

TCHM

New member
לגלען לפני הכנת הריבה בעזרת מגלען דובדבנים

אחרי הכנת הריבה רק בלחיצה על הדובדבן.
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר לנסות להעביר דרך מסננת

בתקווה שמחית הפרי תעבור והגרעינים לא.

אבל זה דורש עבודה
 

פוקסי99

New member
תשתמשי במכשיר בכותש שום

בידית של הכותש יש שקע ובידית השניה יש מוט שמים את הדובדבן בשקע לוחצים והגחעין יוצא בקלות במקור זה מיועד לזיתים

 

yair_bar

New member
מנהל
זה טיפ מצויין לדובדבנים טריים

אני לא בטוח כמה יהיה נוח להשתמש בזה כשהדובדבנים כבר בושלו כריבה
 
מה זה משנה?

שלום
הרי בריבה כולם מתפרקים קצת מהבישול. והדרך להוציא את החרצן היא זו.
מה שכן, גם בריבת דובדבנים קנויה, יש אזהרה שהיא עשויה להכיל חרצנים!
ועל כך בא הפתגם: "סוף מעשה במחשבה תחילה".
 

חנהפ

Active member
הדרך שנראית לי הכי..למרות שהיא ארוכה

שימי כפפות ח"פ , חממי מעט את הריבה ותעברי בידיים להוציא את הגלעינים.
אם יש לך מסננת עם חורים גדולים אז אפשר לנסות איתה למרות שזהנראה לי מפרך יותר
 
למעלה