גפילטפיש מי יודע איך מכינים

גפילטפיש מי יודע איך מכינים

ילדי אוהבים את הקציצות ואין לי מושג איך מכינים. תודה ליאור
 
אין לי מושג איך מכינים. אני יודעת איך אוכלים!

אמא שלי מכינה. אמא שלי מארחת כל שנה את ליל הסדר להרבה מאדג אנשים ואני מנסה כמה שאפשר להקל עליה. נדב לא ממש אוהב גפילטע פיש אבל אוהב לאכול ביס-שניים. אמרתי לאמא שלי להכין כשל"פ לכולם (היא מכינה עם קמח מצה) ולקנות בצנצנת כשל"פ+נ"ג לנדב.
 
תודה

אך ילדי לא אוהבים את הקנוי ואני רוצה להכין להם ,אני אנסה עם קמח אורז ליאור
 

נילי67

New member
גפילטע פיש

אני מכינה כבר 6 שנים את הדגים לכולם עם פירורי "לחם" נטולי גלוטן של בראל.אני מוסיפה לאט את הפירורים לעיסה של הדגים הטחונים + בצל לכל דג +ביצה לכל דג, מערבבת ביד עד ש"יתפוס". הגלוטנים טוענים שזה טעים יותר מאשר עם קמח מצה. חג שמח
 

debysegal

New member
בבקשה - מתכון של אמא שלי

הבעיה היא שכל אחד אוהב את המתכון של אמא שלו, כך שאני מקווה שאתם תאהבו את המתכון של אמא שלי כמו שאני אוהבת אותו
כמות ל- כ20 משתתפים בליל הסדר: 3 ק"ג קרפיונים - לבקש שינקו את העור וכל השילדה ואת השאר שיטחנו (אני מבקשת שיטחנו פעמיים) (כדאי לבקש את החלקים הפנימיים ביצים וחלב בשביל הרוטב) את הראש לבקש חתוך לחצי - אם יש מי שיאכל אצלך את הראש טוב, אבל אל תוותרי עליו כי הוא נותן טעם לכל הסיר. לטגן 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות עד שזהוב לעיסה: 3/4 מהבצלים המטוגנים 3 ביצים מלח + פלפל שחור לפי הטעם כפית סוכר 3 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או מהתערובת קניידלך של חכם אם העיסה רכה מידי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם, אבל לא יותר מידי, שהגפילטפיש יצא רך מכינים על הגז שני סירים : שמים בתוכם מים (בערך חצי סיר) , בצל חי, גזר חתוך לעיגולים וקצת מהבצל המטוגן שנשאר מקודם. מטבלים במעט מלח ופלפל ועוד כפית סוכר. לאחר שהמים רותחים ממלאים את ראשי הדג בתערובת ושמים בסירים, מוסיפים חלקים פנימיים בשביל הטעם ואז מכינים קציצות ומניחים בתוך הסירים. מחכים שירתח שוב ומבשלים כשעה. אחרי שמתקרר שמים בתבנית עם חלק מהנוזלים ועל כל קציצה עיגול גזר. מתנצלת על אורך ההודעה, ומתנצלת על התיאורים למי שלא אוהב דגים ואת כל ההתעסקות (אני מבינה אתכם גם אני שונאת את זה....) אם יש שאלה את יכולה להתקשר. בהצלחה
 
אני מאוד גפילטע פיש ../images/Emo19.gif

אף פעם לא ניסיתי להכין בעצמי, אבל זה נשמע לא מסובך במיוחד, אולי הגיע הזמן לנסות להכין בעצמי... תודה רבה על המתכון!
 

debysegal

New member
זה אכן מאוד מאוד קל

במיוחד היום כשאת יכולה לקנות דג טרי וטוחנים לך אותו במקום אני זוכרת כשהייתי ילדה קטנה אמא שלי הייתה קונה דגים וטוחנת לבד, שזה ממש נשמע לי סיוט. בכל מקרה אני הכנתי בחג שעבר וזה היה קל מאוד. בהצלחה
 

shavririt

New member
נכון, קל מאד להכנה, אבל...

צריך למצוא את האיזון הנכון בין המלוח למתוק והחריף....ואפילו לטעום את העיסה בזמן ההכנה (רק ליקוק קל לחוש את הטעם). אין כמו האמהות, הסבתות והדודות למצוא בדיוק.
 

shavririt

New member
אפשר גם עם שבבי או קמח תפוא"ד.

(לא בדקתי אם יש שבבי תפוא"ד כשל"פ). והמתכון עצמו, יש באתר העמותה וגם באתרי מתכונים נוספים. טיפ- לטחון פעמיים את הקרפיון, ולשמור את הראש לבישול וכדי שהציר ייצא סמיך. וגם לשולחן הפסח עצמו ("והיית לראש ולא לזנב").
לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף צרור קטן של שמיר שנותן טעם נפלא לדג.
 

tamysh1

New member
של תומר נטול גלוטן

יתכן של חברות נוספות בדקי במדריך העמותה
 

avil19

New member
גפילטא פיש ללא גלוטן

האם משווק גפילטא פיש ללא גלוטן, אםמ כן היכן????
 
למעלה