גניבת תמונות באיביי

גניבת תמונות באיביי

מישהו (ישראלי אחר) התחיל למכור כמה מוצרים זהים לשלי. עד כאן בסדר, זכותו. אבל, הוא גם גנב את כל התמונות, שאני צילמתי!!! כמובן שזאת עברה על חוקי איביי ודיווחתי להם על כל המוצרים באמצעות "Report Item". אבל בנוסף, זו גם עברה על חוק זכויות היוצרים הישראלי (הוא ישראלי להזכירכם), כיוון שאת התמונות האלו אני בעצמי צילמתי וערכתי (בעמל רב יש לומר), כלומר זכויות היוצרים נתונות לי, והוא לקח אותן והשתמש בהן מבלי שנתתי את רשותי. אני רותח מזעם על העניין הזה. כולם יודעים היום מה זה זכויות יוצרים ולא ייתכן שמישהו פשוט יחליט להעתיק תמונות סתם ככה! מה דעתכם?

noam weissman

New member
איפה איכסנת את התמונות ?

אם איכסנת בצורה גלויה במקום שניתן להגיע אליו מגוגל למשל זה לא מפתיע.. אם אתה רוצה להגן על עצמך שים חותמת מיים... מעצבן אבל לא קל להתמודד.. פנית אליו ?

לא פניתי... ומה אני אגיד לו?

אכסנתי על תיקיית אינטרנט שלי, אבל הוא לא מצא אותן בגוגל, הוא העתיק את הלינקים ישירות מהליסטינגס.

שוהם א

New member
לוקח להם זמן אבל הם יורידו אותו

קרה לי גם ואחרי שבוע הם פעלו. אם בא לך אתה תמיד יכול לתבוע אותו....

שלחתי לו גם שתי הודעות

שאני מיידע אותו שהוא מפר את זכויות היוצרים שלי ואת כללי איביי, ואני דורש ממנו להסיר את התמונות מיד, ולא אפנה לערכאות משפטיות. האם אני יכול לדרוש מאיביי את הפרטים שלו לצורך הגשת תביעה אם וכאשר אגיע לזה?

barakjan

New member
נסחפתה האא

עולה לקח לך תמונה חכה עוד מאט איבי ימחקו לו את המודעה

ozitex

New member
מי שנסחף זה אתה ידידי

בן אדם עובד, מצלם תמונות ומישהו בא ומשתמש בהן כאילו הן שלו ואתה קורא לזה "כולה"... אני אתן לך דוגמא. קנית לגינה שלך ממטרה משוכללת עם מחשב השקייה ומישהו בא ו"כולה" לוקח לך את זה להשקות את הגינה שלו.. לא צריך להיסחף אתה אומר...

barakjan

New member
לא נסחף

מדווח על זה לאייבי והם מוחקים את המודעה אבל לתבוע בגלל שלקחו לך תמונה זה סתם דפקט ההוצאת של התביע עולת יותר ! תאמין לי לקחו לי מלא תמונות ככה זה אינטרנט יש יתרונות ויש חסרונות בכל מקרה לא משנה העיקר שנרוויח כסף

elians

New member
אתה חושב?

תביעה על גניבת תמונות עשויה להגיע בקלות לסכום בעל חמש ספרות. בייחוד אם זה באינטרנט.

elians

New member
תמונה שצולמה

על ידי אדם פרטי או מקצועי , ונחשבת כרכושו הפרטי , ואדם אחר הגיע ולקח העתק וביצע בו שימוש כלשהו ... מהווה עבירה על זכויות היוצרים כל עוד בוצע ללא אישור מפורש מהיוצר או הצלם. אם השימוש בתמונה , מסחרי , על אחת כמה וכמה.

ירדו שתי המודעות

או שאיביי היו זריזים במיוחד או שהוא קיבל את ההודעות האישיות שלי (אם כי הוא לא ענה עליהן). בכל אופן, מזל שעליתי על זה מיד.

למעלה