גן זורם - מישהי מכירה?

גן זורם - מישהי מכירה?

מישהי שמעה או מכירה שיטת הגן הזורם? היום הייתי שם בביקור ויצאתי ברגשות מעורבים. אז בצד אחד יש שם גן פתוח, זורם, חצר חול גדולה מלאת גרוטאות כגון תנורים ישנים, מחשבים וכו', החצר היא חלק אינטגרלי של הגן ופתוחה כל היום, יש תנועה מתמדת של ילדים החוצה ובחזרה. יש פעילויות מוגדרות וחומרים מסוימים מוצאים בשעות קבועות, אבל הילד איפה בא לו להיות באותו זמן - לצייר בצבעי גואש (ולדעת שלא יהיה אחר כך גואש) או לשחק בחצר. מצד שני, יש שם 35 ילדים (בקבוצה אחת רב-גילאית בני שנה וחצי עד שלוש וחצי) על 4 אנשים צוות (גננת ושלוש מטפלות). לדברי הגננת לגן העובד בשיטת הגן הזורם זה די והותר מבחינת אנשי צוות. אבל לי זה נשמע ונראה המוני מדי, רועש מדי, מעייף מדי. לא נראה לי שאפשר לתת מספיק חום, אהבה וחיבוק כשיש כל כך הרבה ילדים וכל כך מעט אנשי צוות. מישהי התנסתה? יכולה להאיר את עיניי? כי שמעתי המלצות חמות על הגן הזה וגם הילדים נראו שמחים ומבסוטים שם, ואולי אני מפספסת משהו. אה, שכחתי לציין שאני מחפשת גן לשנה הבאה כשהבת שלי תהיה בת שנה ושמונה חודשים. תודה מראש על כל עצה, הערה, הארה ותובנה בנושא

נורקס

New member
לא יודעת ../images/Emo4.gif לא מכירה, אבל....

כותבת רק בעקבות המידע שאת מסרת כאן. לא ממש נראה לי. אולי יש ילדים שזו מסגרת שתהיה להם טובה ומתאימה, אבל זה לא מתאים לכל ילד. נראה לי שיש סיכוי שיהיו ילדים ש"ילכו לאיבוד" בזרימה הזו. צריך להכיר טוב את הילד ולדעת מה מתאים לו ובכל מקרה אני לא הייתי שולחת למסגרת עם כמות כזו של ילדים ילד מתחת לגיל שנתיים ואפילו 3. זו דעתי.

מיקה 77

New member
לא מכירה

אבל נשמע לי המון ילדים ומעט מידי אנשי צוות. כמו כן יש הבדל תהומי בין פעוט בן שנה וחצי ובן שלוש וחצי, מבחינת צרכים אישיים, תשומת לב, היכולת לבטא את עצמו ועוד...אולי אינטראקציה כזו בפני עצמה היא אינה בעייתית במפגש אינטימי, אבל כשמדובר בכ"כ הרבה ילדים, אני הייתי חוששת שחלקם לא יקבלו את מה שהם זקוקים לו.

נשמע מעולה לילדים בני 3-4

לצעירים יותר נשמע לי ממש לא מתאים. יש גם בני 3-4 שלא היו מתמודדים עם כזו כמות ילדים ומעט מדי צוות. יש לי חברה מגבעתיים שבתה בת ה4.5 בגן שכזה והיא מאד מאד מרוצה. היא שם מגיל שנתיים וחצי. את בנה בן השנה וחצי היא שולחת למשפחתון של 4 ילדים. אני מעדיפה בגילאים האלו מטפלת ואם לא, אזי גן קטנטן של 4-5 ילדים, גם אם התכנים וההתנהלות סטנדרטיים. בגנים הגדולים יש יותר מדי מקום ללכת לאיבוד.

לא ראיתי משפחתונים מעל גיל שנה וחצי-שנתיים

בדרך כלל זה מיועד לתינוקות מגיל חצי שנה ועד שנה וחצי-שנתיים גג. מעל הגיל הזה מדובר במסגרות שבהן 15-20 ילדים בערך. הגן שאנחנו שוקלים מאוד בחיוב בו כ-20 ילדים עם 4 אנשי צוות. גם שם יש חצר חול גדולה, אווירה מאוד ביתית וחמימה, צפוף קצת בפנים, אבל חוץ מזה התרשמנו מאוד לטובה מהיחס ומהגישה של הגננת והמטפלות. האם לדעתך בגיל שנה ושמונה חודשים מטפלת עדיין עדיפה על הגן? ברור לי שעדיף עם אמא בבית, אבל האם מטפלת היא בעדיפות שנייה גם בגיל הזה? ועוד משהו: אני אישית לא כל כך אוהבת משפחתונים שבהם 4-5 ילדים ומטפלת אחת. אני מעדיפה קצת יותר ילדים אבל שיהיה יותר ממבוגר אחד בתמונה. אולי אני טועה, לא יודעת, אבל זו הרגשתי.

יש לא מעט משפחתונים לגילאי 2-3

בני היה באחד כזה מגיל שנה ו8 עד גיל שנתיים וחצי והיו איתו עוד 3 גדולים ממנו שסיימו שם בני 3(אבל בעומר-בדרום). חברתי שולחת למשפחתון נפלא בגבעתיים את בן השנה ו9 שלה, יחד עם עוד 3 בגילו+-. פגשתי בגן קטן ומקסים ליד גן העיר של בני 1-3. מכירה את תהיית ה1:5 או 2:10 ומתלבטת איתך. אני בגיל שנה ו8 העדפתי 1:5 (ותמיד מתלווה לזה עוד שיקולים של איכות המקום, אוכל, גמישות, שעות וכו' וכו'- זה לא עומד רק על נתון ילדים ומס' מטפלות). בגיל שנתיים+ הייתי מעדיפה 2:10, אבל זו אני ותפיסותי שלי. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, זה אחד הדברים הקשים שיש
ומשהו קצת מרגיע וקצת לא (אלו החיים
) בתור אחת שעם בנה השני עד שיהיה בן שנתיים לפחות, תו"כ ויתור (קצת כואב) על קריירה (ז"א, דחייה מאסיבית של התקדמות בה) ויותר מכך, בתור אחת שמאמינה מאד בחינוך ביתי ונהנית מאד מכל יום שבן ה4.5 שלי נשאר איתי ועם אחיו בבית (היום סגרנו שבוע וחצי רצוף - כייף), אני בהחלט שלמה עם המהלך שהוביל אותי לשים את יונתן הקטנטן באותו משפחתון. הבחירה שלי לחזור ללימודים, למרות שהרגשתי שאני עשויה לגרום לו עוול גדול, הובילה לשנה רגועה, בריאה ואף טובה. לדעתי המשפחתון לא היה טוב כמו בבית כמובן, אבל ממש בסדר. זה החלק המעודד. שנה אח"כ, כשהיה בן שנתיים וחצי, הוא נכנס לגן של 20 עם 5 מטפלות, שחשבנו שיהיה נהדר והיה נוראי. שנה שבא לי למחוק
יותר מדי ילדים, פחות מדי מקצועיות, זה בגדול (לא היו טרגדיות, סתם לא היה גן מוצלח).

יעל, אפשר פרטים על המשפחתון בגבעתיים?

ותודה על השיתוף
, אנחנו באמת בדילמה לא פשוטה, מנסים למצוא את הדבר האופטימלי לאוצר שלנו תחת אילוצי החיים...

whitesnow

New member
לדעתי מאוד תלוי במטפלת ובגן

גן טוב מאוד מפתח את הילד מבחינה התפתחותית והתנהגותית. יש המון פעילויות חברתיות, חוגים והם מאוד לומדים אחד מהשני. הרבה מאוד מטפלות (כמובן לא כולן) רואות עצמן כבייביסיטר ותו לא, כלומר לוקחות את הילד לסידורים, עושות את המינימום מבחינת המשחקים והצעצועים שבבית, קצת גינת משחקים וזהו. לרבות מהן אין חשיבה ורצון לקדם את הילד. חוץ מזה האינטראקציה עם ילדים אחרים היא די מינימלית. לדעתי עדיף יותר ממטפלת אחת בגן מהרבה בחינות. כשהילדים ניידים, או לפחות חלקם, מאוד קשה לשמור על הילדים וגם להחליף חיתול לאחד מהם, למשל. דבר שני, כאשר יש יותר ממטפלת אחת, אז תמיד יש גיבוי: כשהולכים לשירותים, כשחולים, כשצריך להתמקד בילד מסויים ברגע נתון. דבר שלישי, מטפלת נוספת מהווה עין בוחנת לא רק על הילדים אלא גם על המטפלת השניה. הבת שלי בגן עם כ-15 ילדים, שתי קב' גיל, 3-4 מטפלות בכל רגע, ואני מאוד מרוצה. בדיוק כמו שתיארת: קצת קטן בפנים, אבל חצר גדולה ואוירה חמה וביתית.

מלבד שזה בלי אימא - השאר נשמע מעולה

נשמע ממש מקסים שילד לומד לבחור ולא מעבירים אותו מעמדה לעמדה כל חצי שעה (כמו הגנים שאני מכירה) וגם מעולה שהילד לומד שלא הכל פתוח כל הזמן אבל בין אלו שפתוחים יש לו בחירה אבל מבחינת הגיל להיות בלי אימא וכמות הילדים אני לא מקבלת

אנחנו היינו בגן זורם

אבל מגיל 3 , והיו בערך אותו מספר ילדים ופחות מטפלת. השיטה - מאוד מוצלחת לדעתי, ובאמת - הילדים שמחים ורגועים. ונכון - הגן לא שקט, הרבה עשיה וצלילים רמים לאורך רוב היום.... וכמובן תלוי גם בגננות.... אנחנו המשכנו לביה"ס דיאלוגי (מגיל 4) שהיה המשך טבעי לגן הזורם. פרטים על השיטה

muga

New member
אנחנו בגן זורם

(עם פחות ילדים מהגן שראיתם). אני מאוד אוהבת את השיטה שבה לילד יש בחירה, ולא הכל מובנה וקבוע. אבל בגיל (בקושי) שנתיים, לא הייתי מכניסה למסגרת עם כל כך הרבה ילדים. זה אולי מתאים בגיל 3-4, אבל לא בגיל שנתיים...

בעיני גן עם 35 ילדים זה יותר מדי

בפרט כשיש בו גם פעוטות קטנים (אבל גם לגילאי 3-4 זה ממש המון ילדים). גם היחס בין כמות הילדים והצוות גרוע מאד. זה שהוא זורם זה אחלה וסבבה אבל שום גן כזה עמוס לא יכול להתנהל בצורה טובה, לדעתי.

35 ילדים על 4 מטפלות../images/Emo35.gif זה יותר גרוע מויצו../images/Emo70.gif

בגנון של הדרקון הקטן יש 33 ילדים ו3-4 מטפלות (בשעות הלחץ יש עוד מטפלת) וזה מעט מדיי. ומדובר על כיתת הגנון, כלומר כל הילדים שם מעל גיל שנתיים. אז הכמות הזאת של ילדים גדולה מדיי, מס' אנשי הצוות קטן מדיי, ולהגיד שבזכות "השיטה" אין צורך ביותר אנשי צוות, זה גובל בחוצפה. אני חושבת שזה לא מגיע למינימום שהחוק מחייב, אבל לא בטוחה בזה (קשה לחשב כי התקן מחושב לפי גיל ופה זה קבוצה רב גילאית). ובכל מקרה, ילדים קטנים ורכים צריכים חום ואהבה, ואת זה אי אפשר לספק אם אין מספיק אנשי צוות. ואני מדברת מנסיון - ראיתי מה קורה במסגרת שיש בה מעט אנשי צוות וזה עצוב, במיוחד בתחילת השנה. פייר? לא הייתי מכניסה ילד לגן עם גננת שמדברת שטויות כאלה. מסקרן אותי אם יש לה גם חוצפה לגבות תשלום כאילו מס' אנשי הצוות תיקני. אני מאוד בעד חצר וגרוטאות, אבל הגן הזורם הספציפי הזה נשמע לי לא לעניין.

yoyo10

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם רוב הדברים שהדרקונית כתבה

ודבר נוסף בגן זורם צריך קבוצות קטנות והרבה צוות מיכוון שזה לא לימוד פרונטלי ילדים בגלאים האלה בנוסף לחום הרב שהם צריכים הם צריכים תיווך זה מה שאמא שלהם הייתה עושה להם אם הם היו נשארים בבית ילד בגיל הזה וגם אחר כך צריך את התיווך הזה ולזה אין מה לעשות צריך צוות יותר גדול וקבוצות יותר קטנות ואני מאוד אוהבת גנים זורמים

roni yooo

New member
בגיל כזה זה המון ילדים!

אנחנו בחצי גן זורם - עד ארוחת הבוקר הכל פתוח לכולם (חצר, פינות משחק וכו'). אחרי ארוחת הבוקר יש מפגש ופעילות נוספת מובנית ואז עד ארוחת הצהרים שוב הכל פתוח. בעיני זה שילוב מוצלח כי בגיל כל כך צעיר ילד עלול (בעיני) "לאבד" את עצמו כשיש לו יום שלם שבו הוא אדון לעצמו. 35 ילדים על 4 מטפלות נשמע לי בעייתי בכלל ובפרט בשיטה כזו שבה כל ילד יכול לעשות מה שהוא רוצה וההשגחה לא מספקת.

רינתפ

New member
הרעיון נשמע נחמד, שיש לילדים בחירה מה מתאים

להם לעשות בצורה חופשית. אבל ע"פ מה שתיארת נראה לי שיש כמה בעיות- טווח הגילאים הוא עצום! 1.5 עד 3.5 . גם 1.5 עד 2.5 בילדים שנמצאים באותו שנתון הפער בולט ורואים את הילדים ה'גדולים' שכבר משחקים יחד מול הקטנים שעדיין לא בני שנתיים שתופסים איזה צעצוע ויושבים בצד ומשחקים איתו. נראה לי מוגזם שילדים כלכך קטנים צריכים גם להתמודד עם ילדים מעל גיל 3. כמות הילדים לגן אחד היא עצומה, בגן של ביתי יש 22 ילדים ו-4 מטפלות, כשאחת חסרה ויש רק 3 זה ממש מורגש, אולי לא לילדים אבל לי כאמא. הבת שלך קטנטונת, אולי עדף לשקול את הגן הזה לעוד שנתיים כשהיא תיהיה בת שנתיים ו-8 ולשנה הבאה תחפשי מסגרת קטנה יותר וחמה יותר. בהצלחה!

../images/Emo51.gif לכן על התגובות! חיזקתם את האינטואיציה

שלי. אמשיך סבב גנים בסביבה, בטוחה שאמצא מקום טוב לנסיכה שלי (אומרים שחשיבה חיובית זה שם המשחק
). מה שהבנתי עד היום שההמלצות זה דבר טוב, אבל צריך לסמוך גם (ובעיקר) על תחושת הבטן שלי, כי כנראה כל הורה רואה אחרת מה זה גן טוב ומה חשוב שיהיה או לא יהיה שם.

רינתפ

New member
יכולה לספר לך מהנסיון שלי

ששמעתי סיפורי 'אלף לילה ולילה' על הגן שהבת שלי בו. סיפורים מדהים מהורים שהיו מאוד מאוד מרוצים, אבל וזה אבל גדול אלו הורים שמביאים את הילדים בשעה 0700-0730 בגן ואוספים אותם בשעה 16:00. אני מביאה את הבת שלי לגן בשעה 0830 ולוקחת אותה בשעה 1230 ודברים 'שראים מכאן לא רואים משם' והייתי בשוק. רק אחרי שיחה ארוכה מאוד עם הגננת נרגעתי, קיבלתי תשובות ברורות, חלק מהדברים שונו, מטפלת אחת הוחלפה. תלכי לפי התחושות שלך בהצלחה.

למעלה