גן דתי

י ע ר י

New member
גן דתי

"אני לא שוללת גם לרשום אותו לגן דתי לשנה הבאה", היא אמרה לי. ומחשבות רבות עוברות במוחי וביניהם, "מענין אם יש גרסת ילדים לכה אמר זרתושטרא של ניטשה"

יערית

New member
היא לא שוללת

וגם אני לא שוללת,אך צריך שני הורים שמסכימים לזה! צדיק האור הזה

יערית

New member
אתה שואלת או מסכים?

בהסכם הגירושים שלנו כתבנו שבעיניין סוג החינוך ממלכתי/דתי שנינו מחליטים יחד,גם אם הוא לא משמורן.אבל ישנה גמישות מצידנו יודעת שגם אם הייתי מחליטה הוא לא היה מתנגד ולהיפך.

יערית

New member
אז קיבלת תשובה

תלוי מה כתבתם בעיניין החינוך בהסכם הגרושים.

עולמות תרבותיים שונים

שאלת חינוך דתי או חילוני לא דומה לשאלת רישום של הילד לגן אנתרופוסופי או גן דמוקרטי, לא מדובר בגן טוב יותר או טוב פחות, מדובר בחינוך לעולם תרבותי שונה. אם הגן הדתי יהיה פתיח להכנה של הילד לחיי תורה ומצוות אזי המשך הדרך יכול להיות סירוב של הילד להתארח אצל אבא כי לא כשר שם, הימנעות מלבוא בסופי שבוע כי הטלויזיה פועלת, ריחוק בגלל היעדר עולם ערכים משותף, ועוד. הדברים יכולים ללבוש פנים שונות, יש זרמים שונים בעולם הדתי ולא כולם זרים לעולם החילוני באותה מידה, וגם לא בטוח שהגן יהיה פתיח ויהיה לו המשך בבית הספר ובתנועת הנוער, אבל אסור להקל בכך ראש, גידול של הילד לעולם תרבותי שונה הוא דבר קריטי שיכול לגרור מחיר כבד ביחסי הורים וילדים.

מה רע בגן דתי?

אני כילדה ביליתי את חיי ההוללות כילדה בגן ממלכתי דתי..... לא היה לי רע בכלל.... קצת מסורת לא הזיקה.... הקטנטונת שלי הייתה שנתיים במעון של חב"ד.... היה מעולה. התכנים וההשקעה שם בילדים לא נפלה משום מעון אחר שהכרתי... להיפך היא אפילו הייתה הרבה יותר טובה.

ניטשה?

אתה יכול לפרט למה כוונתך? ניטשה קרוב ללבי והופתעתי לגלות אותו בהקשר הנוכחי. אשמח אם תפרט.

י ע ר י

New member
בכה אמר זרתושטרא כותב ניטשה

שמת האלוהים, ביטוי שהביא עליו את חמתם של אנשי הדת. סתם התחכמות מצידי.

ש ר ו ן M

New member
ממלכתי דתי ../images/Emo4.gif

על זה בדיוק אני חושבת מהרגע שקיבלתי את הטפסים לרשום אותו לכיתה א' עם המצב היום , שילדים בני 7 מגיעים עם סכינים לבית הספר במצב של היום שיש מורות שהן בעצמן צריכות חינוך מחדש במצב של היום שהאלימות גואה במצב של היום שפינת העישון שיצרנו בזמננו הפכה לפינת הסמים אני שואלת את עצמי האם חינוך ממלכתי דתי הוא לא הפתרון ? שואלת ....

G a v ® i e L

New member
ואיך בדיוק תיסעי איתם לטיולי שבת ?

מתכון בדוק לטמטם את הילד עם כפילויות ערכים...שלא תחשבי על זה אפילו ! וזה איום !

גן ממלכתי דתי זה ממש אמצע

זה בין חילוניות לדתיות.... לא אני יצאתי מטומטמת ולא הבנות שלי יצאו מטומטמות וארבעתנו מה לעשות - בוגרות גנים שכאלו. שאלה אחרת - מה קורה במשפחות פרודות, שהצד המשמורן החליט פתאום לחזור בתשובה ובאופן טיבעי גם הילדים חוזרים בתשובה... איך מתמודדים עם זה ההורים הלא משמורנים... נוסעים בשבת? מדליקים טלויזיה? מתפללים? זה יותר מטמטם את הילד מגן ממלכתי דתי

G a v ® i e L

New member
לא דיברתי על גן ממ"ד

דיברתי על ילדים למשפחות חילוניות שנרשמים לביה"ס דתי כאלטרנטיבה בטוחה יותר מהרעות החולות של ביה"ס חילוני (עאלק..). זה קורה יותר כמו שציינת , במשפחות פרודות שהמשמורן דתי והצד השני לא. נוצר גם תקדים מישפטי שערוריתי לאחרונה שהכריחו אב פרוד לא לחלל שבת עם ביתו בת ה9 בגלל שהאשה חזרה בתשובה. אבל בלי קשר לזה, לא מומלץ בחום. זו אפילו התעללות בילד.

deena

New member
../images/Emo45.gif

כשמשפחה לא דתית שולחת ילד לחינוך דתי- היא עושה עוול ענק לילד שצריך להתמודד יום יום עם הכפילות שנוצרת בין החיים בבית לבין החיים בבי''ס. יש להם מספיק בעיות גם ככה- אין צורך להוסיף להם חיים של שקר 5 ימים בשבוע כדי לרצות את המורים והילדים בכיתה.

למעלה