גם לי יש המלצה משבת: קדירת עוף ובצלים ברוטב סילאן וג'ינג'ר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם לי יש המלצה משבת: קדירת עוף ובצלים ברוטב סילאן וג'ינג'ר

לא הוספתי תפ"א ואפיתי מכוסה כשלוש שעות ועוד 15 דקות ללא כסוי.

כולם אהבו וכלם בקשו שאכין שוב.

קדירת עוף ובצלים ברוטב סילאן וג'ינג'ר / מתוך ספר העוף הגדול, מבית "על השולחן"

החומרים ל-6 מנות:
12 שוקי עוף או 6 כרעיים מחולקות ללא עור
6 בצלים פרוסים דק
4 כפות שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
8 תפו"א קלופים וחתוכים לפלחים
4 שיני שום קצוצות
5 כפות סילאן
1/2 כוס רוטב סויה
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס מרק עוף או מים
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1) מחממים תנור ל-120 מעלות.
2) מחממים סיר רחב (עדיף כזה שיכול לעבור לתנור) עם 3 כפות שמן, ומטגנים בצל עד הזהבה כ-10 דקות.
3) מערבבים כף שמן עם פפריקה וג'ינג'ר ומורחים את נתחי העוף בשמן המתובל.
4 מוסיפים את העוף לסיר ומטגנים 3 דקות להזהבה. מוסיפים תפו"א, שום, סילאן, סויה, יין ומרק. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים אל אש בינונית כחצי שעה.
5) טועמים, מתקנים תיבול ומכניסים לתנור ל-3 שעות ללא מכסה. בודקים מידי פעם אם חסרים נוזלים - מוסיפים מים רותחים לפי הצורך.

מקור:
ספר העוף הגדול מבית "על השולחן"

הערות של הססנית לייט:
1. השמטתי את הג'ינג'ר שלא אהוב אצלנו.
2. טיגנתי את הבצל והעוף (עד אמצע שלב 4 במתכון), ומיד העברתי הכל לתנור עם יתר הרכיבים.
3. כיסיתי הרמטית ואפיתי כשעתיים ב 180 מעלות ועוד כ 3 שעות ב 120 מעלות, בלי להסיר את המכסה באמצע.
יוצא מדהים. כדאי לנסות.
שבת שלום!
 

אפיהיל

New member
נקרא טעים. הוספתי לרשימת התכנונים
אם כי לשבת הקרובה כבר יש הזמנות אחרות
 
למעלה