מתכון: עוגיות שוקולד תפוז מושלגות
מתכון לעוגיות יפהפיות!! ההכנה אמנם לוקחת טיפה זמן, אבל שווה את זה , להקפד לקרר את התערובת טוב טוב לפני יצירת הכדורים. כמו שכתבתי הערות- לטעמי העוגיות טיפונת מרות מדי (המום שוקולד מריר), אבל הן בהחלט טובות מאוד! מתכון: עוגיות שוקולד תפוז מושלגות רכיבים: חומרים ל- 50-60 עוגיות: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפ´ החדר 100 גרם סוכר גרידה מ-2 תפוזים 40 מ"ל ליקר תפוזים 100 גרם קמח מנופה 1 כפית אבקת אפייה 120 גרם שקדים טחונים דק סוכר ואבקת סוכר לציפוי. אפשר להחליף את גרידת התפוז והליקר בכל ליקר אחר: אמרטו (שקדים), אייריש קרים, אגוזים (פרנג'ליקו), קלואה (קפה) או שוקולד אופן הכנה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז וליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים קמח ושקדים טחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר. עד שהיא מתקשה. בעזרת כפית שנטבלה במים רותחים יוצרים מהבצק עיגולים קטנים. מגלגלים את העיגולים בסוכר ולאחר מכן פעמיים באבקת סוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב מכל כיוון באבקת סוכר. מחממים תנור ל- 190 מעלות. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה, לוחצים עליהם מעט (כדי שלא יתגלגלו) ואופים 15 דקות (גם אם נראה שהן עדיין רכות, הן מתקשות מחוץ לתנור). העוגיות יתנפחו וייווצרו בהן סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג. . הערות: ** קצת מרות מדי לטעמי. מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2