גם חדשה כאן

גם חדשה כאן ../images/Emo39.gif

קראתי את השרשורים שלכם ומאוד נהנתי. אמא שלי צריכה לארח כמה בנות ביום חמישי ותהיתי אם יש לכם המלצות לעוגיות טובות שנגם נראות מפוארות אבל לא דורשות הרבה הכנות. אשמח לקבל הצעות.
 

ווין תו

New member
מתכון: עוגיות שוקולד שחור לבן לפי ר

מתכון: עוגיות שוקולד שחור לבן לפי רוני ונציה רכיבים: חומרים לכ- 60 עוגיות: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפ´ החדר 100 גרם סוכר גרידה מ-2 תפוזים (לא חובה) 40 מ"ל ליקר תפוזים 100 גרם קמח מנופה 1 כפית אבקת אפייה 120 גרם שקדים טחונים דק סוכר ואבקת סוכר לציפוי אפשר להחליף את גרידת התפוז והליקר בכל ליקר אחר: אמרטו (שקדים), אייריש קרים, אגוזים (פרנג'ליקו), קלואה (קפה) או שוקולד אופן הכנה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז וליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים קמח ושקדים טחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר עד שהיא מתקשה. מכינים 2 קערות קטנטות אחת עם סוכר והשניה עם אבקת סוכר. יוצרים מהבצק עיגולים קטנים בגודל פלאפל קטן (אם נדבק לידים מרטיבים אותן קצת). מגלגלים את העיגולים בסוכר ולאחר מכן היטב באבקת סוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב מכל כיוון באבקת סוכר. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה עם מרווחים (משתטח ומתנפח) ומכניסים למקרר להתקררות נוספת כ- 10 דק'. מחממים תנור ל- 190 מעלות ואופים 10-15 דקות (גם אם נראה שהן עדיין רכות, הן מתקשות מחוץ לתנור). העוגיות יתנפחו וייווצרו בהן סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג. הערות: וריאציה מקור המתכון: רוני ונציה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: עוגיות שוקולד תפוז מושלגות

מתכון לעוגיות יפהפיות!! ההכנה אמנם לוקחת טיפה זמן, אבל שווה את זה , להקפד לקרר את התערובת טוב טוב לפני יצירת הכדורים. כמו שכתבתי הערות- לטעמי העוגיות טיפונת מרות מדי (המום שוקולד מריר), אבל הן בהחלט טובות מאוד! מתכון: עוגיות שוקולד תפוז מושלגות רכיבים: חומרים ל- 50-60 עוגיות: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפ´ החדר 100 גרם סוכר גרידה מ-2 תפוזים 40 מ"ל ליקר תפוזים 100 גרם קמח מנופה 1 כפית אבקת אפייה 120 גרם שקדים טחונים דק סוכר ואבקת סוכר לציפוי. אפשר להחליף את גרידת התפוז והליקר בכל ליקר אחר: אמרטו (שקדים), אייריש קרים, אגוזים (פרנג'ליקו), קלואה (קפה) או שוקולד אופן הכנה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז וליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים קמח ושקדים טחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר. עד שהיא מתקשה. בעזרת כפית שנטבלה במים רותחים יוצרים מהבצק עיגולים קטנים. מגלגלים את העיגולים בסוכר ולאחר מכן פעמיים באבקת סוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב מכל כיוון באבקת סוכר. מחממים תנור ל- 190 מעלות. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה, לוחצים עליהם מעט (כדי שלא יתגלגלו) ואופים 15 דקות (גם אם נראה שהן עדיין רכות, הן מתקשות מחוץ לתנור). העוגיות יתנפחו וייווצרו בהן סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג. . הערות: ** קצת מרות מדי לטעמי. מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
תודה רבה ../images/Emo45.gif

היתה לי התלבטות קשה לן רציתי להתיעץ עם עוד אנשים. מעניין שגם אני חשבתי לפני כן על עוגיות שחור לבן. בכל אופן תודה רבה לכולם !
 

קשיו

New member
אפשר גם אלפחורס מנצחים של רוני ונצי

מתכון: אלפחורס מנצחים של רוני ונציה רכיבים: 300 גרם קורנפלור 200 גרם קמח 1/2 כפית אבקת סודה 2 כפיות אבקת אפייה 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 150 גרם סוכר 3 חלמונים 3 כפות קוניאק או ברנדי 1 כפית תמצית ווניל קליפת לימון מגורדת מ-1 לימון ריבת חלב 100 גרם שבבי קוקוס טחון - לקישוט אופן הכנה: 1. מנפים יחד את הקורנפלור הקמח אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. 2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון. 4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 30-60 דקות. 5. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 6. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. משחרים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת. 8. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס. הערות: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה. קל מאוד להכנה ויוצא מעדן! כדאי להוסיף מי זהר לבצק במידה ויש- מאוד משדרג לדעתי משלוח מנות. 3 חלמונים מקור המתכון: רוני ונציה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מה כמה זמן? האלפחורס לוקחות 2 דקות

ועוד 5 דקות למריחה (ריבת חלב). לדעתי במושלגות יש יותר התעסקות.
 
למעלה