גליה שלום!

מצב
הנושא נעול.

רונה 1978

New member
גליה שלום!

גליה שלום!
שמי רונה ואני בהריון - שבוע 29 (אמצע שביעי). מחר/ מחרתיים אני אמורה לקבל מכתב פיטורים שכן החברה נסגרת (יש היתר של משרד העבודה). אני עובדת כשלוש שנים. העניין הוא כזה: אני מעדיפה שלא לממש את זכותי לחתום בלשכה עד ללידה ולשמור לי זכות זו לאחר חופשת הלידה. איך יחושבו לי דמי הלידה? האם עפ"י ממוצע משכורות אחרונות? האם תהיה לי אפשרות לחתום בלשכה לאחר 3 חודשי חופשת לידה (תעבור בערך חצי שנה מקבלת מכתב הפיטורין)? תודה וסליחה על האורך.... רונה

דמי הלידה יחושבו עפ"י שלוש המשכורות

גליה שלום!
שמי רונה ואני בהריון - שבוע 29 (אמצע שביעי). מחר/ מחרתיים אני אמורה לקבל מכתב פיטורים שכן החברה נסגרת (יש היתר של משרד העבודה). אני עובדת כשלוש שנים. העניין הוא כזה: אני מעדיפה שלא לממש את זכותי לחתום בלשכה עד ללידה ולשמור לי זכות זו לאחר חופשת הלידה. איך יחושבו לי דמי הלידה? האם עפ"י ממוצע משכורות אחרונות? האם תהיה לי אפשרות לחתום בלשכה לאחר 3 חודשי חופשת לידה (תעבור בערך חצי שנה מקבלת מכתב הפיטורין)? תודה וסליחה על האורך.... רונה
דמי הלידה יחושבו עפ"י שלוש המשכורות
האחרונות שהיו לך ממקום עבודתך.

שיר ורד

New member
תקופת קבלת דמי אבטלה

גליה שלום!
תקופת קבלת דמי אבטלה
את יכולה לחתום כבר עכשיו או להתחיל חתום מיד בתום חופשת הלידה וזאת מאחר ופוטרת ולא התפטרת. שימי לב שמחצית מחופשת הלידה שלך תהיה לפני הלידה (כי הפסקת לעבוד לפני הלידה), ורק מחציתה תהיה לאחר הלידה. כלומר 6 שבועות לאחר הלידה את כבר יכולה להתיצב בלשכה ולקבל דמי אבטלה. כל זאת בהנחה שהלידה תהיה לאחר שבוע 35.

רונה 1978

New member
שיר/ גליה, תודה, אבל לא ממש הבנתי

תקופת קבלת דמי אבטלה
את יכולה לחתום כבר עכשיו או להתחיל חתום מיד בתום חופשת הלידה וזאת מאחר ופוטרת ולא התפטרת. שימי לב שמחצית מחופשת הלידה שלך תהיה לפני הלידה (כי הפסקת לעבוד לפני הלידה), ורק מחציתה תהיה לאחר הלידה. כלומר 6 שבועות לאחר הלידה את כבר יכולה להתיצב בלשכה ולקבל דמי אבטלה. כל זאת בהנחה שהלידה תהיה לאחר שבוע 35.
את העניין של התחלת חופשת לידה מעכשיו. בכל מקרה, שאלה להבהרה: אני לא מעוניינת להתחיל חופשת לידה מעכשיו. האם ביטוח לאומי עדיין ישלם לי דמי לידה כמו שעו"ד גליה ענתה לי עפ"י 3 משכורות אחרונות? תודה

שיר ורד

New member
לא שואלים אותך אם את מעונינת או

את העניין של התחלת חופשת לידה מעכשיו. בכל מקרה, שאלה להבהרה: אני לא מעוניינת להתחיל חופשת לידה מעכשיו. האם ביטוח לאומי עדיין ישלם לי דמי לידה כמו שעו"ד גליה ענתה לי עפ"י 3 משכורות אחרונות? תודה
לא שואלים אותך אם את מעונינת או
לא. החוק קובע כי אשה שהפסיקה את עבודתה במהלך ההריון, תחשב חופשת הלידה ממועד הפסקת העבודה (אך עד 6 שבועות יהיו לפני הלידה והיתר לאחריה). זה לא משפיע על סכום הכסף שתקבלי כדמי לידה, אך זה אומר שאת רשאית לחזור לעבוד או לחפש עבודה (ולקבל דמי אבטלה), 6 שבועות לאחר הלידה. יש לכך השפעות נוספות: תקופת האכשרה תחושב אחורנית ממועד הפסקת העבודה (כנראה לא משנה לגביך). אם תתיצבי עכשיו בלשכה ותקבלי דמי אבטלה, תצטרכי להחזיר חלק מהסכום בגין התקופה שתחפוף לחופשת הלידה. בעלך לא יוכל לקחת במקומך מחצית מחופשת הלידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה