בבקשה- חלה לשבת
(המתכון של אמא של גיסתי) כמות לארבע חלות קלועות- שנטרפות ביומיים... 1 ק"ג קמח 40 גרם שמרים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 ביצה 1 כפית דבש 2 כוסות מים חמימים (מאוד חשוב שלא יהיו מים קרים!!! קצת יותר מטמפרטורת החדר) להמיס את השמרים עם שתי כפות מים חמים וכפית סוכר. במיקסר (או קיטצ'ן אייד עדיף, עם את מבעלות המזל שיש להן): שמרים, ביצה, שמן, סוכר, כוס מים וקמח. ללוש במהירות נמוכה עד ליצירת בצק ולהוסיף כוס מם שנייה לפי הצורך. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק (כחצי שעה). לשים, קולעים את החלות, ונותנים הן לתפוח עוד חצי שעה. מורחים על החלות ביצה טרופה ומפזרים סומסום, מכניסים לתנור מחומם מראש לכ-200 מעלות צלסויס לכחצי שעה. מוצאים וטורפים עם חמאה... בתאבון