ג'לטין

רבקה189

New member
ג'לטין

שלום,

אני רוצה להכין מוס שרכיביו הם:

2 שמנת מתוקה.
2 תרכיזי מנגו של פריגת.
1 שפופרת של חלב מרוכז.

הכנתי אותו בעבר - היה טעים מאד - אבל הוא נמס מהר מדי.

חשבתי להוסיף לו ג'לטין.

הפעם מדובר בארוחה בשרית ולכן אני מעדיפה אותו פרווה.

שאלותי:

1. מהי כמות הג'לטין שיש להוסיף לרכיבים לעיל ?

2. האם יש תחליף פרווה נאות וטעים לחלב מרוכז?

3. נדמה לי שכבר אין להשיג במרכולים שפופרות של חלב מרוכז אלא קופסאות - האם מישהו יודע מה היתה כמות החלב המרוכז בשפופרת?

תשובות הכי מהר שאפשר יתקבלו בתודה גדולה

רבקה
 

utoo

New member
כמה תשובות

אם אני לא טועה את מדברת על מקפא ולא מוס. מקפיאים את זה?
אם כן ג׳לטין לא יעזור לך.
לגבי חלב מרוכז. קשה לי לחשוב על משהו שיחליף אותו. בכל מקרה יש עדיין מידי פעם שפורפרות. הכמות היא בערך 170 גרם שזה חצי קופסא.
 
לאדעת אם זה עדיין יעזור

אבל הכמות בשפורפרת היא 185 ג
כשבפחית יש 397 ג
אם תקציפי שמנת צמחית ואת התרכיז של פריגת
תקבלי מוס כזה שתוכלי לשמור בהקפאה בתור (גלידה/מוס)
ומבחינת ההסמכה - תמיד אפשר להוסיף קצת פודינג וניל
בהצלחה
 
למעלה