גלוטן בהיניקן ובגולדסטאר.
קרוב משפחתי בעקבות וויכוח על הייניקן כבירה שמותרת לשתיה על ידי צליאקים, פנה לטמפו בשאלה האם ניתן לשתות גולדסטאר, כמו ששותים הייניקן. זו תשובת הטכנולוג של טמפו. שלום רב, בבירה היינקן וכן בבירות גולדסטאר ומכבי יש כמות קטנה מאד של גלוטין בתחום של 20-30 מ"ג לליטר. יש להתייעץ עם רופא לגבי השפעת כמות זו על אנשים בעלי רגישות לגלוטין. בברכה, כשקיבלתי את המייל הזה, החלטתי לפנות פעם נוספת, בבירור האם הכוונה שלו במילה "גלוטין" הוא התכוון לגלוטן. במטרה לתת לו אפשרות לעדן את תשובתו, או להציג דעה אחרת. זו פנייתי מצטער על הטרחה, אבל רציתי לוודא. קרוב משפחה שלי שלח אליך מייל בנוגע לגלוטן בבירה, זו תגובתך בבירה היינקן וכן בבירות גולדסטאר ומכבי יש כמות קטנה מאד של גלוטין בתחום של 20-30 מ"ג לליטר. יש להתייעץ עם רופא לגבי השפעת כמות זו על אנשים בעלי רגישות לגלוטין. בברכה, רציתי רק לוודא, שהתכוונת בתשובתך לגלוטן, חלבון החיטה? תודה על זמנך ועל תשובתך. ותשובתו הייתה אכן הכוונה לחלבון החיטה , הקיים במידה פחותה יותר גם בשעורה בעקבות התכתובת הזו, ביקשתי מגברת נחמדה, שיודעת לבצע את ההעברות בין מ"ג לPPM, והתשובה שקיבלתי היא : To calculate exactly you have to know the density of the beer, but this is not a constant number, it changes with beer type, it's temperature and many other parameters. But, the density is very close to the density of water and therefore the difference can be neglected. Hence, we can convert mg/L directly to ppm (it's like dividing by 1), so 20-30 mg/L will be (with good enough accuracy) 20-30 ppm. בקיצור, אחרי החפירה הזו, מה אתם אומרים? נרים חצי גולדסטאר לחגיגה?
קרוב משפחתי בעקבות וויכוח על הייניקן כבירה שמותרת לשתיה על ידי צליאקים, פנה לטמפו בשאלה האם ניתן לשתות גולדסטאר, כמו ששותים הייניקן. זו תשובת הטכנולוג של טמפו. שלום רב, בבירה היינקן וכן בבירות גולדסטאר ומכבי יש כמות קטנה מאד של גלוטין בתחום של 20-30 מ"ג לליטר. יש להתייעץ עם רופא לגבי השפעת כמות זו על אנשים בעלי רגישות לגלוטין. בברכה, כשקיבלתי את המייל הזה, החלטתי לפנות פעם נוספת, בבירור האם הכוונה שלו במילה "גלוטין" הוא התכוון לגלוטן. במטרה לתת לו אפשרות לעדן את תשובתו, או להציג דעה אחרת. זו פנייתי מצטער על הטרחה, אבל רציתי לוודא. קרוב משפחה שלי שלח אליך מייל בנוגע לגלוטן בבירה, זו תגובתך בבירה היינקן וכן בבירות גולדסטאר ומכבי יש כמות קטנה מאד של גלוטין בתחום של 20-30 מ"ג לליטר. יש להתייעץ עם רופא לגבי השפעת כמות זו על אנשים בעלי רגישות לגלוטין. בברכה, רציתי רק לוודא, שהתכוונת בתשובתך לגלוטן, חלבון החיטה? תודה על זמנך ועל תשובתך. ותשובתו הייתה אכן הכוונה לחלבון החיטה , הקיים במידה פחותה יותר גם בשעורה בעקבות התכתובת הזו, ביקשתי מגברת נחמדה, שיודעת לבצע את ההעברות בין מ"ג לPPM, והתשובה שקיבלתי היא : To calculate exactly you have to know the density of the beer, but this is not a constant number, it changes with beer type, it's temperature and many other parameters. But, the density is very close to the density of water and therefore the difference can be neglected. Hence, we can convert mg/L directly to ppm (it's like dividing by 1), so 20-30 mg/L will be (with good enough accuracy) 20-30 ppm. בקיצור, אחרי החפירה הזו, מה אתם אומרים? נרים חצי גולדסטאר לחגיגה?