גלובן

רומי ש1

New member
גלובן

טוב אז היום הייתי בתל הושמר ונתנו לי מרשם לחצי כדור גלובן לפני הארוחת ערב.
קבעתי את התור באופן דחוף כי הערכים של הבוקר גבוהים בסביבות ה100 וביומיים האחרונים גם בצהריים מעל 130.
מקבלים שם נשים עם סכרת הריון בימי ראשון ורביעי. הרוםא שקיבל אותי במחלקה לסיכון גבוה כן מבין בסכרת אבל ממה שהבנתי אינו מומחה לזה.
אמרתי לו ששמעתי וקראתי שגלובן לא מומלץ ועדיף אינסולין והוא אמר לי שזה לא נכון ושלא אדאג וזה כדור בטוח וכו'
התקשרתי גם לברר לגבי הגלובן במרכז של תרופות בבית חולים מאיר- מה שכרוך בתשלום של 25 ש"ח חחח
בקיצור דיברתי שם עם מישהי והיא אמרה לי שהגלובן מאושר ע"י הFDA ואין בעיה לנשים בהריון עם סכרת לקחת את הכדור ושלא אדאג וכו'. אז נירגעתי.

אבל אני קוראת פה בפורום וכתובים הרבה טיעונים נגד הכדור. לא יודעת מה לעשות, לקחת את החצי כדור ולא לדאוג או להמתין עוד שבועיים לתור שלי שבו אפגוש את הרופאה שטיפלה בי שם. אבל אני לא מאוזנת כבר שבוע וחצי ופוחדת שיעשה נזק לתינוקית אם לא אתחיל בטיפול.

מה אתן אומרות?
 
הגלובן הוא חדש בטיפול

הדעות לגביו חלוקות וזה תלוי עם איזה רופא מדברים. אם אין לך בעיה עם זריקות אינסולין הוא הטיפול האולטמטיבי.
בכל מקרה היו כאן לא מעט בנות שטופלו וילדו שהן מטופלות בגלובן העניין שרוב הילדים שנולדו הם יחסית צעירים.
 

רומי ש1

New member
תודה (-: עוד שאלות

מז"א יחסית צעירים, עשו להן זירוז ללידה? אז נולדו כפגים?
אם אני משתמשת בגלובן שבועיים נגיד (עוד לא התחלתי רק היום אמורה) אז אני יכולה לעבור לאינסולין נכון? אין בזה סכנה?
 
יחסית צעירים

זאת אומרות נולדו פחות או יותר בעשור האחרון ואין לגביהם מידע של השפעה לאורך שנים.
אני מניחה שאין בעיה אבל אינני רופאה נסי להרים טלפון למרפאה בתל השומר ולשאול לדעתי יש שם מרפאת הריו בסיכון נוספת של סוכרת ביום ג.
 
למעלה