גלגל חלופי וניפוח

taos

New member
גלגל חלופי וניפוח

הגיע הזמן לנפח את הגלגל חלופי, השאלה היא האם אפשר לנפח אותו בתוך תא המטען או שיש צורך לפרק אותו ולנפח מחוץ לרכב? ועוד שאלה, במדבקה בדלת הקדמית (לא של הנהג אלא של הנוסע) כתוב קדימה 29 אחורה 28 וחלופי 61!!!! זה נראה לכם הגיוני שזה יותר מ30 הפרש? הכל כתוב ב PSI המדבקה עם לחצי הניפוח כתובה בעברית כך שאין מצב שאני טועה במספרים
 

Alfa156 GTA

New member
הגיוני מאוד

יש לך גלגל חילופי קטן, זאת הסיבה. שים לב גם כתוב שמהירות מקסימלית איתו היא עד 80 קמ"ש. ואתה כן יכול לנפח בתוך הרכב. האלפא
 

blankyaacov

New member
גלגל חילופי

יש עוד סיבה ! היות שקוטר הגלגל קטן יותר. היצרן הגביל את המהירות ל 80קמ"ש כדי לא להכניס תקלה למע´ ה ABS המע´ סובלת שגיאה עד 10% סיבה שניה שעון מד אוץ יזיף ! (בדגם זה המדידה באה מהגלגלים (מהמסבים) אין סנסור מד אוץ בגיר ! .
 

חיים_K

New member
קוטר הגלגל לא קטן יותר משמעותית

ההבדל בקוטר הוא זניח, הרבה פחות מ 10%. מדובר אמנם בצמיג צר אבל בחתך מספיק גבוה כדי לא לפגוע בקוטר הכולל. אצלי מדובר על הפרש בסדר גודל של עשיריות אחוז. הלחץ הגבוה נועד לפצות על אחיזה נמוכה יותר של צמיג צר בעל חתך גבוה, יחסית לצמיגים המקוריים. העלאת לחץ האויר מגדילה את אחיזת הצמיג. הגבלת המהירות מקורה בהפרשי האחיזה והבדלי ההנהגות, שעדיין קיימים בין צמיג החירום למקביל לו בצד השני.
 

blankyaacov

New member
גלגל חילופי

1.לא פסלתי מה שנאמר. 2.אני טוען ברגע שהפרש מהירות הגילגול כין גלגל א´ לגלגל ב´ יהיה מעל 10% והרכב האמור ינוע מעל המהירות המוגבלת. תידלק מנורת התראה של ABS. ותירשם תקלה במחשב.
 

שי ז.

New member
מדובר בפיזיקה פשוטה

בדיוק במו שצמיגי אופניים דורשים לחץ גבוה יותר כדי לשמר על מתח הפנים של הצמיג
 

חיים_K

New member
זו פיזיקה די מסובכת למען האמת

הרבה יותר מאשר שמירת מתח פנים של צמיג. לחץ האויר הגבוה נועד לפצות על קשיחות דופן נמוכה יותר של הצמיג הצר והגבוה, יחסית לצמיג המקורי הרחב והנמוך יחסית. התנגדות הדופן לפיתול היא גורם מרכזי באחיזת הצמיג, והיא מושפעת מאד מלחץ האויר.
 

שי ז.

New member
מתח הפנים של הצמיג=PR/T

כאשר P לחץ R רדיוס הצמיג (לא הגלגל אלא הצמיג עצמו) T עובי הדופן. נוסחה זו מקורבת כי היא נכונה לגלילים ולא ניכנס כאן לחשבון דיפרנציאלי אבל היא מבהירה את הכוונה.
 

חיים_K

New member
זהו שלא

הנוסחה לכשעצמה אולי נכונה, אבל לא ממש רלוונטית. מתח הפנים הוא עניין שולי למדי בכל העניין הזה. יותר פרוט כאן
 

שי ז.

New member
אין סתירה בין הדברים

אני התיחסתי רק לנקודה מדוע בצמיג דק יותר דרוש לחץ גבוה יותר. את מה שכתוב בלינק אני מכיר מעבודתי באליאנס בזמן היותי סטודנט
 
למעלה