גלגולה של חריימה סלמון האלמותית שלי....

  • פותח הנושא yela
  • פורסם בתאריך

yela

New member
גלגולה של חריימה סלמון האלמותית שלי....

הפשרתי בלילה 4 נתחי סלמון יפים כי הודיעו לי שקרובי משפחה יעברו בערב בדרכם חזרה הביתה לצפון אחרי יום סידורים במרכז.

התכוונתי להכין חריימה לקראת הגעתם, לקנות בדרך הבית ג'בטה טובה, הכנתי בבוקר סלט גדול לא מתובל.

אבל, תוכניות לחוד והפתעות לחוד. בשעות אחה"צ המוקדמות התקשרו ואמרו שדברים השתנו והם יעברו בין 15:00- 16.

נבצר ממני לחזור הביתה לטפל בהם ושברתי את הראש איך לפתור את הבעיה. ואז, נזכרתי שבקיץ קניתי 2 צנצנות של רוטב בולונז של בארילה שהיה במבצע בסופר.
נתתי בטלפון הוראות, לפתוח צנצנת כזו, להוסיף עוד צנצנת כזו עם מים. להביא לרתיחה.
אז להניח את נתחי הסלמון. לכסות ולבשל על אש בינונית. יצא שבושל משהו כמו 45 דקות. בסוף על אש גבוהה כדי לאדות עודף נוזלים, ותוספת של מעט מלח.
השאירו לי כמה פתיתים כדי להסביר לי שלא צריך להתאמץ. האוכל יוצא אותו דבר בלי עבודה.... אז אכן, היה מאוד מאוד טעים. אם הייתי בבית הייתי מוסיפה קצת פפריקה חריפה ואולי איזה 1-2 כפות יין לבן. היה יוצא מעולה !

בקיצור, האורחים שבעו. דאגו להם לפיתות חמות מהמקפיא ויחד עם הסלט - אכלו, נחו והמשיכו בדרך.
 

yela

New member
צריך לומר "חריימיסימה" כי זה בתיבול איטלקי


 

michalgad1

New member
נשמע כמן מתכון אידיאלי לאמריקאיות פה

הן תמיד מחפשות מתכון ששופכים רוט מוכן ושוכחים ממנו. נהדר לשמוע שהצליח
 

shiri67

New member
גם צנצנות רוטה לשקשוקה, מקצרות עבודה,

כבר קרה שהכנסתי לתנור, קציץ דג ווואיט פיש, כשמעליו רוטב פסטה. יצא טוב.(פרסתי בעודו קפוא, הנחתי כמו מניפה בתבנית צרה והרוטב היה בין הפרוסות) כמובן שזה פחות , מהדבר האמיתי, אבל מסייע בזמני לחץ.
 

yela

New member
קנינו פעם את השקשוקה והיה לה טעם קצת מריר בגלל פלפלים ולא

אהבנו. אבל זה באמת עניין של טעם. אצל בארילה יש סדרה שלמה עם כמה טעמים. כשיש מבצעים בשופרסל, הם מביאים את כל הטעמים.

רק לשים לב שיש סוג אחד עם ציור של פלפל אדום ממזרי כזה, נא לא לזלזל!!!! חריפות קטלנית.
ערבבתי פעם 1 צנצנת קטלנית + רגילה מאותו סוג, יחד עם פסטה בסיר אחד וזה היה חריףףףףףףףף
 

amysh

New member
מה זה צנצנות רוטב בולונז?

עם בשר אמיתי? איך זה נשמר?
 

yela

New member
נראה לך שיאשרו להביא כזה עם כשרות וכו' ? ממש לא! זה רוטב שאת

יכולה להוסיף לבשר טחון מבלי שצריך לתבל וכו'.

ושנית... יש מוצרים כאלה עם בשר בחו"ל והם שורדים בלי בעיה. חומרים משמרים!
איך מכינים "מנות חמות" כשרות לחו"ל עם תפוגה של חודשים ארוכים?
 

tzivi1

New member
עכשיו הסתדר לי הפאזל... נשמע מוזר סלומון בולונז


 
למעלה