גישור

גישור

שלום לכולם (ובמיוחד למנהלת הפורום
)! אני לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון, אבל אשאל בכל-זאת (אם זה לא המקום, אולי תוכלו להפנות אותי למקום אחר). אני מצויה כרגע בסוג מסויים של פרשת דרכים מבחינה מקצועית, ומחפשת תחום אחר/נוסף לעסוק בו. חשבתי על גישור. התחלתי לברר פרטים, ומצאתי שאני עומדת בקריטריונים ללימוד ועיסוק בתחום ושהתחום אכן נראה מתאים לי. אבל: האם יש עבודה בתחום? מקורות מידע שונים אומרים דברים שונים. מישהי שנראית לי אמינה אמרה שהסיכוי למצוא עבודה בתחום הוא קלוש ביותר, שההיצע גדול בהרבה על הביקוש ושיש ממש הכרח בקשרים עם משרדי עו"ד שגם עוסקים בגישור (מה שאין לי בכלל). למיטב ידיעתכם האם זה אכן המצב בתחום? תודה מראש על התשובות.

את חושבת?

וזה בגלל מיעוט הקליינטים בתחום הגישור, או בגלל כמות הקליינטיות בתחום השני? וחץ מזה - עוד מישהו?

גישור - מצב עגום../images/Emo104.gif

הגישור היה יכול להיות פתרון נפלא ליישוב סכסוכים, אלא שעקב עירוב של אינטרסים וחובבנות, נוצר מצב הפועל נגד ההליך. ראשית, חלק גדול מעורכי הדין ממליץ קטגורית ללקוחותיו שלא להסכים לגישור. בחלק מהמקרים השיקולים ענייניים, אבל בחלק מהמקרים עוה"ד דואג לשכר הטרחה של עצמו. שנית, על תחום הגישור, השתלטו "מרכזי גישור". לפחות על מרכז אחד אני יכול להעיד שהוא מינה לתפקיד ניהולי קרוב משפחה מדרגה ראשונה של שופט בכיר מאד - למרות שאותו אדם לא עמד בדרישות החוק ממגשר. כתוצאה מכך, המכון נחשב ל"יעד מועדף" בעיני שופטים רבים המפנים אליו תיקים רבים. המנ"ת, לא צפוי לשנות גישה זו. מעבר לכך, חשוב לציין שעצם הפניית תיקים למרכזי גישור אינה חוקית. תקנות הגישור מחייבות הפנייה למגשר מתאים , והפניית התיק למרכז גישור מעבירה את סמכות בחירת המגשר לידי המכון - מעשה העומד בניגוד לכללי המשפט המנהלי. כדאי גם לדעת שחלק ניכר מהכנסותיהם של מרכזי הגישור מגיע מקורסים להכשרת מגשרים...בתחילת הקורס, מציינים "כבדרך אגב" שהמרכז מגייס אנשים מין הבוגרים הטובים. בסיום הקורס, כנראה אף אחד לא מספיק טוב.... בקיצור - אינני יכול להצטרף להמלצתה של צפי לגבי המקצוע השני - מאחר ואינני יודע מהו, אבל אם אין לך לברים טובים ביהמ"ש שיפנו אלייך תיקים - חבל"ז.

למעלה