גיל 3 חודשים - שאלות במגוון נושאים..

גיל 3 חודשים - שאלות במגוון נושאים..

אז החברה כבר גדלו, ומתפתחים יפה
. הצטברו לי כמה דברים שהייתי רוצה להתייעץ לגביהם:
1. אינפמיל - שניהם עם האוכל הזה. אצלו נראה שהריפלוקס דיי רגוע (גם ככה זה לא היה קשה אצלו). מקפידים על החזקה אחר האוכל. אצלה עוד יש פליטות, וגם לא אוכלת משהו בכלל (וגם זה עם הפסקות), ומקבלת זנטק. השאלה היא מתי מפסיקים עם האינפמיל ועוברים לאוכל רגיל? האם באינפמיל יש את כל מה שצריך והוא טוב כמו תרכובות אחרות?
2. פיג'מה - מאיזה גיל מתחילים להלביש בפיג'מה? מאז שהם נולדו אני מקלחת בערב ושמה בגדים נקיים (בד"כ בגדי גוף ומכנסיים) וזה גם מה שנשאר למחרת. הם איתי בבית ולא במסגרת נכון לעכשיו. מתי מתחילים להלביש בפיג'מה? יש בזה צורך בכלל כרגע? כמה בגדים בכלל מחליפים לתינוקות בגיל הזה (האם אני אם ג'יפונית בזה שמחליפה כרגע רק פעם ביום, אלא אם יש תקלות פליטה?
)
3. הילדים ישנים בסה"כ יפה. יש לנו סדר יום קבוע בד"כ, ובערב יש טיול להגברת העייפות, אמבטיה ובמבוק. הגברת חובבת שינה מאז שנולדה, ועכשיו ישנה לילות שלמים בלי לקום. אצל הבחור היה נראה שנכנס גם הוא לשינת לילה רצופה. בשבוע שעבר ישן בכל יום לילה שלם (מבערך שמונה-שמונה וחצי עד 4-5, קם לאכול וחוזר לישון שוב עד 8). אך בשבוע האחרון חזר להאכלות לילה. קם ב 1 או 2, אוכל בקבוק שלם (כך שברור לי שהוא רעב) וחוזר לישון. ניסינו להבין מה ההבדל בין השבוע לשבוע שעבר, ולא ברור.. הגדלנו את הכמות בבקבוק, כי נראה היה שהוא זקוק ליותר, וזה אכן נכון בחלק מהמקרים ביום, אבל זה לא עזר ללילות. יש בכלל למה לנסות להבין למה זה ככה או שפשוט להגיד תודה שהוא קם רק פעמיים לאכול וחוזר לישון וזהו?

4. באיזה גיל התחלתן לנסוע איתם לבד באוטו? ואיך עשיתן את הלוגיסטיקה של הורדת שניהם לאוטו (בהנחה שלא משאירים ילד לבד באוטו..).

נראה לי שזהו בינתיים..

תשובות חלקיות

2.לא נראה לי שיש גיל לפיג'מה , אצלי הם בני שבעה חודשים ,ואנחנו בבית
ואין משהו מיוחד , מה שכן אמא שלי קנתה להם בהתלהבות פיג'מות לחורף....
3.לדעתי לזרום עם הילד -אם הוא רעב לתת וזהו- אני לפחות זורמת.
4.אני מגיל חודש נסעתי איתם לבד , לגבי הלוגיסטיקה אין ברירה תמיד יוצא שאחד לבד לדקה בערך ,
גם עם הגדולה שלי היה יוצא שהיא הייתה לבד(אז זה לא קשור לתאומים) , כי הייתי קודם תמיד מוציאה את העגלה , מה שכן האוטו בימים החמים היה נשאר מונע ,
בשביל המזגן...

בהצלחה

shigatox

New member
כמה תשובות

1. לגבי האינפמיל- ממש אין לי מושג
2. פיגמות- יש לי חברה עם ארבעה ילדים שהגדול בן 6 והקטן בן 2, הם לא מאמינים בפיג׳מות בכלל הילדים הולכים לישון בלילה עם הבגדים של הגן, זה לא שהם מזיעים או מתלכלים בלילה... אצלנו בני שנה רק עכשיו התחלנו על פיגמות וגם זה בגלל שנהיה קר בלילה והם לא ישנים עם שמיכה. אין שום סיבה שתבזבזו את המעט זמן שלך על החלפות בגדים מיותרות, אם הם לא פולטים והחיתוכים לא דולפים מספיק להחליף פעם ביום.
3. העניין הזה של השינה מאוד נזיל, הרבה פעמים כשגדלים מתחילים לזוז וצריכים יותר קלוריות ולכן קמים יותר. בגיל הזה גם יועצות שינה אומרות להאכיל לפי דרישה. לדעתי זמן טוב לגמול מהיאכלות לילה רק בגיל 10 חודשים. אין לך מה להתעמק בסיבות לכמה זה השתנה, דברים כאלה משתנים כל הזמן תהני מזה ככל שתוכלי
4. אני התחלתי לנסוע איתם לבד באוטו כשלא הייתה לי ברירה- בגיל ארבעה חודשים בערך. אני גרה בבית משותף אז אני יורדת איתם בעגלה מכניסה לאוטו ומקפלת את העגלה לבגאז

מקווה שעזרתי,

לא היתה לי כוונה לא לתת אוכל אם מבקש

סתם תהיתי מה היה ההבדל בין שבוע שעבר להשבוע. טוב, כנראה שקשה לדעת..

לליבלה1

New member
אין על במבוק

2- אין פיגמה אבל מחליפה לבגדים נקיים אחרי המקלחת כמובן, בדר״כ מהבדים הכי מפנקים ונעימים. כשהיו פיציים מכנס וחולצה עכשיו אוברולים חמודים..
3- בדיוק כתבנו למטה שאני חושבת שיש סדר יום משהו משתנה קפיצת גדילה, שיניים שיוצאות לא חסרות סיבות לא לישון..
4- מתמיד. מורידה רק עם עגלה כך שתמיד שניהם איתי ולכן עברנו מיוחד דירה לפני הלידה לבניין עם מעלית רחבה.

חח, רק אחרי שכתבת שמתי לב איך כתבתי..

לגבי העגלה, אנחנו גרים בבית משותף בלי מעלית, כך שהעגלה כל הזמן למטה. אז מה שנראה לי שאעשה זה להוריד אותם אחד אחד לעגלה (כמו שאני עושה היום לפני טיול) ואז נצא לאוטו, אעמיס אותם, ואז את העגלה.. אוף, מסורבל..

לליבלה1

New member
את מתכוונת שתשאירי

אחד למטה לבד? נראה לי עדיף שתורידי תיקים ושקיות וכל השטיות לעגלה והם ישארו במקום בטוח כמו לול בביתואז עם מנשא אחד והשני על הידיים ככה ששניהם איתך.

אין מצב שאני סוחבת את שניהם יחד עלי

הבן לבד שקל 7 קילו בגיל חודשיים וחצי..

נראה לי שמה שאני אעשה זה מה שעניתי לך. חשבתי על זה אחרי ששאלתי.

kookadoo

New member
עונה חלקית

2. פיגמה - עד היום היו בבית, לא היתה פיגמה. בחורף הסתובבו עם אוברולים פליז ארוכים. השבוע, בגיל שנה וחצי, מתחילים גן ונראה לי שכבר כן תהיה לנו פיג'מה ייעודית.
4. אמורה להתחיל עכשיו לראשונה וגם אני מתלבטת לגבי השאלה איך. חשבתי על אחד בעגלת יחיד ואחד בידיים או הולך צמוד אלי.
נראה לי שבגיל 3 חודשים הייתי שמה אחד בעגלת יחיד ואחד במנשא.
יותר מזה, אם יש לך עגלת יחיד עם אמבטיה במשך חודש - חודשיים הייתי שמה אותם יחד באמבטיה.

סוגמינג

New member
עונה

1. אנחנו עם אינפמיל מגיל 3 חודשים (עכשיו הם 5 חודשים). לפי הרופא יש בזה כל מה שצריך ואפשר באיזשהו שלב לנסות לחזור למטרנה, במיוחד עם הרפלוקס מלכתחילה לא היה קיצוני. אני חושבת שאנסה שוב בגיל חצי שנה
2. אני גם מחליפה בגדים פעם ביום ואני לא חושבת שצריך יותר, בטח שיתחילו לאכול מוצק נתגעגע לימים האלו. לגבי פיג'מה, רק עכשיו התחלתי וזה רק בגלל שביום הם עם קצר עדיין, אז בלילה אני מלבישה אוברול ארוך והרי לך פיג'מה. מה שכן, בחורף יש כל מיני פיג'מות נעימות וכיפיות שלא כדאי ללכלך כך שנראה לי שאז אגדיר מהם בגדי פיג'מה ומה ליום.
3. גם אצלנו חשבתי בגיל 3 חודשים שהם ישנים לילה שלם ואז היתה וואחד רגרסיה ועכשיו הם קמים פעם אחת בערך ב-1:00-2:00 , לצערי אין לי פתרונות, מקווה שיעבור לבד. השבוע אמרה לי האחות בטיפת חלב שמגיל חצי שנה כשמתבסס המוצק אפשר לגמול מארוחת לילה ולתת מים במקום.
4. מגיל חודש וחצי. לרדת לאוטו זה סיוט כי העגלת תאומים לא נכנסת במעלית אז אני יורדת עם טיולון יחיד והשני על הידיים או במנשא ושמה את העגלה באוטו.
וואו, יצא לי ארוך, איזה חופרת אני...

immeira

New member
תשובות

1. אינפמיל - בהתייעצות עם רופא הייתי שוקלת בשלב מסויים להוריד את הזנטק אולי ואינפמיל להפסיק כעקרון כשמתחילים לאכול מוצקים/כשמתחילים לשבת כי אז הטענה היא שהם נמצאים יותר במנחים וורטיקלים שבהם הגרביטציה עובדת ולכן פחות צריך אוכל שנהיה יציקה...
אני מאד סימפטתי את האינפמיל והמשכתי איתו עד כחצי שנה עד שמאיה היתה בת 10 חודשים...
(לגבי הזנטק לא יודעת רק מנחשת כי אנחנו רק החלפנו תמ"ל בלי שימוש תרופתי)
2. פיג'מות - לגמרי הרגשה אישית שלך.
כשהיו מאד קטנים אצלי, אז גם החלפתי אחרי מקלחת והיו במילא עם בגדי גוף פיג'מתיים למדי....עם תחילת הקור והחורף בערך בשלושה חודשים ולקראת כניסה למשפחתון היה נראה לי יותר הגיוני שחלק מטקס השינה יכלול לבישת פיג'מה , בדיוק כמו שאנחנו הגדולים עושים. מה גם שבחורף זה כבר נהיה בגדים בגדים ולא רק בגדי גוף חמודים כאלה וההפרדה נוצרה מטבעה..מה שכן הייתי מלבישה בגד גוף לבן ארוך שישמש כגופיה חמה מתחת ואז על זה פיגמה. בבוקר היינו מורידים את הפיג'מה ומלבישים על הגופיה בגדי גן חמים.
3. הילד שלך ישן ועכשיו לא כי אולי הוא בקפיצת גדילה. אם זה קרה פעם אחת זה יקרה שוב.אל דאגה. יש ילדים שלא עוזר שנותנים להם יותר בהמהלך היום , הם פשוט זקוקים למנה הנוספת בלילה.
4. נסיעה לבד באוטו אני חושבת שבסביבות שלושה חודשים אולי לפני. הייתי נוסעת איתם להורים יום בשבוע בחופשת הלידה כדי להעביר את הזמן ולקבל עזרה ולצאת מהשגרה של הבית. כשמוציאים מהאוטו אז קודם כל פותחים את העגלה, אני משאירה את המטען פתוח כי ככה הם רואים אותי תוך כדי. אח"כ מוציאה ילד אחד ושמה ואז מעבירה את העגלה לצד השני ושמה את השני או משאירה על המדרכה ומביאה את השני אל העגלה. שומרת על קשר עין ומקפידה לדבר אליהם שישמעו אותי ויידעו שאני שם.
אין מה לעשות....את תגלי עוד סיטואציות שזה נראה בלתי אפשרי להשאיר אותם בלי השגחה אבל המציאות מחייבת ....
(שטיפת טוסיק לאחד מהם, הוצאה מהמקלחת והלבשה של אחד מהם, את הולכת לשירותים, את מתקלחת....ועוד ועוד....)

את הזנטק התחלנו לה רק לאחרונה

אחרי חודשיים שניסינו בלי, אבל זה רק החמיר.
לגבי להשאיר ללא השגחה - ברור שבבית אני משאירה את אחד מהם ללא השגחה בעריסה, בטרמפולינה או במזרן פעילות. אבל להשאיר באוטו בחוץ לבד ולעלות למעלה לקומה שניה להוריד את השני, נראה לי קצת מוגזם..

ספיקון

New member
אני אשלים לגבי האינפמיל

הבת שלי היתה איתו עקב ריפלוקס סמוי. באיזשהוא שלב פשוט הפסקנו איתו כי היא גם סבלה קשות מהבטן והיתה לנו תחושה שזה מהאינפמיל (מעבר לגזים רגילים, פשוט היתה מתפתלת מכאבי בטן רוב שעות היום, ורגועה רק אחרי קקי ולפני הארוחה הבאה. הזהירו אותנו מעצירות אבל הוא לא גרם לה לעצירות, רק כנראה לכאבי בטן). העברנו אותה לנוטרילון כמו אחיה וזה ממש עזר. עם הזנטק התחלנו עכשיו להוריד כמויות (בני חצי שנה) ואני במגמה של להפסיק איתו בכלל כי מתחילים להוסיף מוצקים.
את יכולה גם להתייעץ עם הרופא שרשם לכם את האינפמיל ולשמוע מה דעתו.

לגבי השאר אין לי מה להוסיף על קודמותי חוץ מזה שאני עדיין מפחדת לנסוע איתם לבד באוטו.עשיתי את זה פעם אחת והיה סיוט...

romivani123

New member
קצת תשובות אך בעיקר הזדהות

גם שלנו חגגו אתמול 3 חודשים ,

אצלנו אוכלים מטרנה, פיצית עושה טובה גדולה אם מסיימת 150 וגם זה עם המון הפסקות ופליטות ופיץ אוכל כמו גדול 180 בארוחה
לפני שינה מגדילה מעט את המנות (ב30..) ואז ישנים עד הבוקר.
מאוד בעד רעיון הפיגמות אך מצאתי רק ממידה 6 חודשים ועל פיצית גם 3 חודשים גדול ברמות- אז נאלצת להמתין עוד קצת.
גם אני לא מחליפה בבית אלא אם קורה מצב וצריך, אך מחליפה באם יוצאים לאינשהו (....לא טיול בעגלה במושב), היי רגועה זה המצב אצל רוב חברותי שבבית עם הקטנים.
לגבי נסיעה ברכב איתם לבד, עושה את זה לא בהתלהבות מכיוון שההתארגנות לפעמיים מעיקה אבל כשצריך, מארגנת אותם בסלקלים ואת כל מה שנדרש ליציאה כנו עגלה ותיקים, יוצאת לרכב מעמיסה בזריזות (אנו גרים במושב כך שהרכב מול הדלת) ואז חוזרת לקחת את 2 הסלקלים בנתיים הדלת כמובן פתוחה הפיצים קשורים בסלקלים שמונחים על הרצפה (משם לא נופלים....) ומוקה שומר עליהם.
בתקווה לימים כייפים ולילות רגועים.

למעלה