גיל הריון

מילקי9

New member
גיל הריון

כיצד מחשבים את גיל ההריון, אם ידוע לי תאריך התחלת וסת אחרון ?

בלינקה

New member
לא ממש הבנתי את השאלה

אבל: יום ראשון של וסת אחרונה הוא יום תחילת ההריון. ומשם מתחילים לספור שבועות.

xסנת

New member
בלינקה צודקת

אבל זה רק חישוב ראשוני. באולטרה סאונד זה עשוי להשתנות וזו בדיקה מדוייקת יותר. לי למשל באולטרה סאונד הורידו 8 ימים מגיל ההריון לפי חישוב של וסת...

מילקי9

New member
אני אפרט

ביום 14/9 עשיתי אולטראסאונד ואמרו לי שאני בשבוע 8 + 2/7. אבל זה לא הגיוני כי זה אומר שתחילת ההריון הוא ביום 19/7, ואילו תאריך תחילת וסת אחרון היה 18/7 - ואני שומרת נידה. כלומר, קיימתי יחסים עם בעלי רק בימים 30/7 ו- 31/7 ואח"כ הוא יצא למילואים וחזר רק אחרי שכבר ידעתי שאני בהריון. אני מקווה שהסברתי בצורה ברורה. תודה.

בלינקה

New member
אה, זה לא משנה

יום לפה או יום לשם הוא לא משתעותי. חישוב גיל ההריון שלך הוא לפי תאריך וסת אחרונה. ברור לכולם שזה לא לגמרי בדיוק מדוייק, אבל זה אחיד ונוח.

הסבר :

מכיון שלא ידוע יום הביוץ המדויק, הרופאים סופרים את גיל ההריון מיום תחילת הוסת האחרונה , כלומר שבועיים יותר (בערך) מגיל ההריון האמיתי. כלומר , אם ניקח את המיקרה שלך, נכנסת להריון ב 30/7 , אבל הרופאים סופרים את גיל ההריון בשבועיים יותר, זה בסדר, אף אחד לא חושב שהכניסה להריון התרחשה ביום הראשון של הוסת האחרונה אלא זהו מדד שאותו יודעים בוודאות (לעומת הביוץ , שלא יודעים אותו בוודאות). מקווה שהניסוח מובן, יום טוב והריון קל,

מילקי9

New member
תודה, ו...

הניסוח ברור ומובן. אז לפי מה שאת אומרת, אני צריכה לחשב את גיל ההריון לפי מה שאמרו לי באולטראסאונד. כלומר שביום 14/9 הייתי בשבוע 8 + 2/7. נכון ? או שאני טועה ולא הבנתי כלום מהתשובה ?

טאש

New member
מצרפת דף מעקב הריון

שגם מחשב גיל הריון לפי תאריך וסת אחרונה (יום ראשון של וסת אחרונה) וגם מזכיר איזו בדיקה עושים מתי.

למעלה