גיטרה פרטלס

offspringer

New member
גיטרה פרטלס

יש אתר כזה fretlessguitar.com, שמעתי בו דוגמאות של גיטרה פרטלס, חשבתי לפרק לגיטרה שלי ת´פרטים כשסיפרתי את זה למורה שלי הוא הסביר לי כמה זה דפוק, אני בכול זאת רוצה צליל של פרטלס אבל לנגן עם סלייד זה מאד מגביל, חשבתי לקחת אותה לפירוק פרטים אבל אני מפחד שזה יגרום למורה שלי בעיות נפשיות,מה דעתכם,הצעותיכם או כל משהו שמתקשר באופן ישר או עקיף להודעה שלי. אני דרך אגב, מנגן על סילווט של מיוזיק מן

The Exorcist

New member
גם אתה וגם המורה שלך טיפשים.

אתה: יש לך מיוזק מן סילואט! אחת הגיטרות הטובות ביותר! אל תשנה אותה בגרוש! תעשה מה שאני עושה, תקנה גיטרה זולה, תשדרג אותה (פיקאפים, אלקטרוניקה, מפתחות, גשר), תוריד ממנה את השם ותדפיס שם חדש שאתה תבחר (בכל זאת, גיטרת קוסטיום לכל דבר), תוריד את השריגים ויש לך פרטלס. המורה שלך: הוא חובבן, בהחלט חובבן. גיטרות פרטלס הן מדהימות בצליל,הגיטרות האלה הן עולם ומלואו, אם אתה יודע לנגן עליהן כמו שצריך אתה יכול להוציא לך צלילים שהמורה שלך יכול לחלום על לעשות אותם. המורה שלך כנראה בחיים לא ראה/שמע גיטרה פרטלס וכנראה הוא בכלל לא יודע מה זה.

led_dod

New member
אני חושב

שהמורה שלו התכוון שהוא דפוק שהוא רוצה להוריד את הפרטים לבד, ולא ללכת למקצוען...

אתם יכולים לתאר לי את אותו צליל?

שמעתי פרטלס כמה פעמים אבל לא הבנתי מה ההבדל הכ"כ גדול שקיים בצליל. תמיד חשבתי שיש לזה איכיות ניגון ויותר משקל בטכניקה, לא חשבתי שזה משנה את הצליל ברמה כזו גבוהה.

Lucky Bob

New member
אממ... בקשר לסאונד בגיטרה אני לא

כ"כ בטוח, אבל אני יודע כמעט בודאות שלשון מאלון, הבסיסט של סיניק בזמנם, אגהורה וגורדיאן נוט, יש פרטלס בס, שנשמע ממש ממש טוב. סאונד מיוחד, קשה להסביר.. חלק כזה, נקי וטהור.. אה וגם אבא שלי, הוא הוציא ת´פרטים בעצמו מתוך אחת הגיטרות בס שלו ויצא לא רע בכלל..

דבר ראשון.

ההבדל בין בס פרטלס לגיטרה פרטלס הוא שמיים וארץ. בבס פרטלס מכיוון שהצוואר חלק לחלוטין, והוא יותר ארוך, זה נותן לגיטרה סאונד יותר "שמן", יותר "מלא". בגיטרה פרטלס הורדת סריגים נותנת סאונד של סלייד. פשוט ככה. בשני המקרים צריך דיוק בלתי יאמן מכיוון שצריך לנגן על מקום הסימון של הסריג עצמו. אני מסכים עם עומר בקטע הזה. אל תעשה כלום לגיטרה הראשונה שלך... גיטרה פרטלס זה גיטרה שנייה, אם לא שלישית.

offspringer

New member
מה שהו התכוון זה

שאני יזיף בלי פרטים כי צריך ללמוד לנגן על פרטלס, והוא חוץ מזה המורה שלי ממש לא חובבן. וגם: למה הסילווט כל כך טובה? אני מתלהב מהאקשן הנמוך, אבל אני לא מוצא עוד משהוא מיוחד

actiVEgan

New member
עניינתם אותי...

על איזו גיטרה זולה היית ממליץ בשביל עבודה כזו? וכמה יעלה לי השדרוג המדובר?

The Exorcist

New member
כל גיטרה זולה

ההשקעה המדוברת היא בערך 500 ש"ח למשהו נחמד, 1500 למשהו רציני ו2000-2500 למשהו רציני ביותר. זה כמובן בהנחה שעושים את הכל לבד. אני הולך לרכוש לי איזה גיטרה סוג ב´ (לא סוג ז´ כמו קיופיד, כי העץ עדין משפיע וצריך לזכור את זה) ואני מחפש מקום להדפיס מדבקות לראש.

גילדורי

New member
למה לזייף ?

פעם הייתי בחלילית, לקחתי בס פרטלס והפשוט התחלתי לנגן, ממש לא זייפתי, וזה היה אחד הבסים הראשונים שניגנתי עליהם... עומר, תגיד לי אם אתה מוצא מקום שאפשר לעשות בו מדבקות לראש. אני חושב שגם אני אעשה דבר כזה, זה נראה לי מגניב...

גילדורי

New member
שכחתי להגיד שעל הצוואר יש את

הנקודות של איפה שאמורים היו להיות הסריגים, אז אין סיבה לזייף, כי אתה רואה איפה את צריך לשים את האצבע.

actiVEgan

New member
מדבקות

יש הרבה חנויות בדרום ת"א. אני מניח שמספיק לפתוח דפי-זהב

actiVEgan

New member
משהו כמו

framus ב780 שקל, פרקסונס באותו מחיר, סקוויר וכד´? ואם אין לי מושג איך לעשות את העבודה הזאת בעצמי, כמה יעלה לי אצל מישהו מוסמך?

offspringer

New member
אם משאירים את החריצים

אז זה לא אמור לבטל את כל הקטע של "סלייד חלק"? לא צריך למלא אותם במשהו?

אוקיי.

כן, צריך למלא את הסריגים בחומר מילוי. אחרת אתה תחתוך לעצמך את האצבעות. לגביי הסימון של הסריגים, הנקודות שיש על הצוואר הן לא המקום שאתה צריך לשים עליו את האצבעות. כשאתה מנגן על פרטלס אתה צריך לנגן על מיקום הסריג עצמו.

למעלה