גיטוש יקירה - אילצת אותי לחפש

גיטוש יקירה - אילצת אותי לחפש

קרֶדו קוִויה אבסורדום: אני מאמין באמונה שלמה שישו גובר על ההיגיון, ובכל-זאת אינני יכול להיגאל. גם ברגע האחרון אינני יכול להסתלק מגאוותי בתבונתי, מהכרה פנימית שישו צריך להרכין ראש בפני ניטשה, אף-על-פי שהוא (הכוונה לעצמו) גל הריסות! לא עוד אויבים – לא עוד שנאה – רק אהבה חובקת עולם! זו אינה מלכות בשבילי! הכרח לי בברקים ורעמים, ולמות בעוד העולם מתפוצץ באוזני!... ניטשה וכשצטטתי את "קרֶדו קוִויה אבסורדום" מתחת לדברי דוד, לא אל דבריו הגבתי, אלא אל חלק אחר של הודעות חברי הפורום על "הצונאמי" - כי למרות שההגיון שבארוע גובר על הרגש, אין האדם מסוגל להכיל זאת כך, ולקבל זאת כהתפתחות טבעית של אמא אדמה! - האדם חייב לתת משקל סגולי עודף לדרמה שבארוע, כך שהארוע עצמו, היופי וההוד של הטבע בפעולה, אובד בתוך דרמטיזציה רגשית מוגברת. מסכים אני עם דבריהם של חברים יקרים שלנו - על לשבת מול המחשב בבית, רחוק מהכל ולהתקשקש על כך - זה כמו לצפות בסרט מבלי להיות מעורב בו. ומסכים גם עם דבריו של דוד שהכל חלום, רק שמקרוב החלום מפחיד יותר! - אבל זה "טבע" הדברים. ובקשר למסר של מאיה - אני מתחבר יותר לדבריה של בילבי הטוענת שקבלה מסר אבל אינה יודעת מה לעשות איתו! מתוך הכרותי מצבים כאלה, אני טוען שמעבירי המסר לבילבי העבירו את מה שהעבירו, אבל יושרה של בילבי במקרה זה, הוא מעל לכל צל של ספק! (ואין אני מטיל ספק בכוונותיה של מאיה) הן גם היא יכלה לחבר, ואולי טוב יותר, מסר מגניב על מה עלינו לעשות במבט של אחרי - ולא כמו תום דובר התשעה שיודע להסביר, דרך מאיה, במבט לאחור (כל אחד מאיתנו יודע לעשות זאת במבט לאחור ואולי טוב יותר) על מה שקרה, אך לא הואיל ברוב תבונתו להתריע לפני, אולי עוד ניתן היה להציל חיים. ויודע הוא גם להציע לנו לחבק את אמא אדמה על מנת להרגיע אותה מפצעיה.... מה זה בדיחת החודש? אה כן, הוא גם יודע שזה יתרחש גם במשולש ברמודה ובים התיכון, רק לא אומר מתי! גם אתם ואני יודעים שישובים אנו על השבר סורי אפריקני וביום מן הימים, שבר זה ירעיד את אמא אדמה באזורינו, אז במה מועיל לנו ידע זה אם אנו לא יודעים בדיוק מתי ארוע זה יתרחש? אולי הדובר הנכבד יואיל בטובו לתת לנו התראה קטנה של חודש? שבוע? יום? כך סתם רמז קל להצלת חיים - נחיה ונראה!! יתכן ובמבט מפרספקטיבה רחבה יותר, הם יודעים, את מה שגם אני ובעצם כולם יודעים - "שאנו מתים עוד לפני שנולדים" - ולכן אין כל משמעות למותו של הגוף הפיזי, אבל מתעלמים הם מהעובדה שעבורינו החווים חיים בגוף פיזי לחיים כחיים יש גם את מלוא המשמעות!

י ע ל י ק

New member
הי אפריים ../images/Emo13.gif

מסכימה איתך. גם אם אני כבר לא סומכת כל כך על הבנתי המילולית. יעליק

היי יעליק ../images/Emo13.gif

אני רואה שהנושא המילולי מטריד את מנוחתך אז בואי וננסה להכניס מעט סדר בדברים, טוב? כאשר אני אומר שמילה היא כאבן מדרכת ש.... הכוונה היא מאוד פשוטה - אנו מתוכנתים, פשוטו כמשמעו, להסבר המילוני של מילה, וככאלה מאוד קשה לנו להביט על הפן המורחב של מילה, משמע, להרחיב את מה שהמילון מציע לנו כפרוש - לצאת מגדרות ההגדרה ולהתחבר למעוף המשחשבה. נדמה שלי שמאיזה התייחסה לכך בתשובה ליעקב על המילה "דרך", והבהירה זאת טוב ממני. אז בבקשה - לא לקחת דבר באופן אישי!

י ע ל י ק

New member
אני מודה לך

אפרייים על הנכונות "להתעכב" ולהסביר לי
. הכוונה שלי היתה בדיוק זאת - לעשות סדר בדברים. אנו מסכימים על כך שלמילה יש משמעויות נרחבות ואיננה, פשוטו כמשמעו, כפי שכתוב במילון, וזאת אשר אמרתי: "לו היה קונסנזוס באשר למשמעות המילים..." או אז ניתן היה להשען עליהן כעל אבני מדרכת שתפקידן להוביל את הקורא בבטחה בין ממדי המחשבה המבלבלים. ומכיון שלמילים משמעויות נרחבות (ולכל אדם משמעות המתאימה רק לו באותו ההקשר הרעיוני הנתון), לא ניתן למעשה להעביר מסר רעיוני מסויים אך ורק באמצעות המילים, ולא ניתן להבין כהלכה את כוונת הכותב (הקורא מבין רק את מה שהוא מבין וכו'). אלא אם כן תמצא הדרך לכתיבת לקסיקון מילים על משמעויותיהן הנרחבות אשר יהיה נגיש לכל משתתפי השיח. טוב. אז כשאני טענתי שיש אבסורד, אני טענתי שקיים פרדוכס בין מה שאנו מרגישים כ"אדם-חומר" לבין מה שאנו מרגישים כ"אדם-הוויה (אנרגיה)" ומכאן דברי: "כדי להיות מאושרים בחיינו אנו צרכים להיות מאושרים במתתנו". ופרדוכס נוסף הוא "בבקשה לא לקחת דבר באופן אישי!" אז אני לא נעלבת כשלא מבינים אותי חו"ח :), אך לדברי תמיד קיימת המשמעות שלי... ועכשיו, אני יכולה רק לקוות, שדברי יובנו ע"פ המשמעות האישית שלי למילים... והכל ברוח טובה :) (האייקונים אינם עובדים) בידידות יעליק

אפרים יקר

עכשיו אני יודע כי שבת לאיתנך, והינך כתמול שלשום. מדוע זה השתלחת במאיה? דווקא כתבתי על זה פעם קטע שקראתי לו "אהוב", ואשר אבד לנצח במעמקי הרשת, והרעיון היה - אהוב לא בגלל מה שזה עושה ליקום, אלא בגלל מה שזה עושה לעצמך, כי ליקום זה לא כל כך משנה מה שתעשה. ונראה לי כי להעביר את הזמן שנותר לנו עד הקטסטרופה הבאה באהבה, לא משנה למי, זה עדיף על להעביר אותו בפחד, או בכעס, או בהתאיינות. יעקב.

גם בגיא צלמוות

לא אירא, כי אתה עמי כידוע לכל, מה שהיה הוא גם שיהיה אם הבנתי את העולם כראוי, הרי שעצותיו של תום זה, עצות נאמנות הן וראויות לשימת לב המאזינים. יתר על כן, ראויות הן לשימת ליבו העיקרית של המוסר אותן!

"החיים הם הזוטות

המציאות היא פנימית, מה שקורה בחוץ אינו מהווה סיבה לכלום. הביטחון באמונה ובאמת הפנימית, מפשיטים את האיום החיצוני ומציגים אותו במערומיו. כל המתרחש בחוץ אינו מפחיד. רק הפחד ממנו מפחיד, ועל פחד זה ניתן להתגבר."

למעלה