גיוון בארוחות

דנדון2

New member
גיוון בארוחות

שלום לכולם, אני מאד אוהבת לגוון את האוכל, והרבה פעמים יש לי בעיה לחשב כמה יחידות אינסולין להזריק, למשל במרק אם אני מוסיפה גריסים או קרוטונים או שקדי מרק, אינני יודעת איך לחשב את כמות הפחמימות. ובכלל יש הרבה מוצרים שאני אוכלת ולא יודעת כיצד לחשב את האינסולין אף על פי שאני מתייחסת לתווית שעל גבי האריזה כמה פחמימות האריזה מכילה. בקרוב אתן דוגמא ואשמח מאד אם מישהו יואיל בטובו לעזור כיצד לחשב את כמות הפחמימות. (לא את מספר היחידות שעלי להזריק)תודה לכולם ואני לומדת הרבה מהאנשים שמשתתפים בפורום הנוכחי.

לחשב

מנת פחממות נחשבת כ 9 - 15 גר פחממות. (לדוגמא - פרוסת לחם רגיל או 2 פרוסות לחם קל, תפו"א קטן, או כ 4 כפות פסטה\אורז\פירה). החישוב נעשה ע"י הכפלת הכמות שאת אוכלת בכמות הפחממות כפי שמפורט על האריזה (בד"כ ל 100 גר). בפועל, פחממות שונות משפיעות על כל אחד מאיתנו שונה (כלומר מנת פחממות מפסטה עשויה להשפיע אחרת על רמות הסוכר שלך מאשר מנת פחממות מאורז), וצריך לפעול בשיטת הניסוי והטעיה. ללמוד מנסיון איך משפיע כל סוג אוכל על גופך, ובהתאם לזה להעריך את כמות האינסולין הנחוצה. אחרי שעה עושים בדיקת סוכר, ואם הערכים גבוהים "מתקנים" (תוספת אינסולין).

שונה מאחד לשני

בד"כ מדובר במנת פחממות בבוקר (למשל פרוסת לחם רגיל או 2 פ. לחם קל) 2 מנות פחממה בצהריים , מנת פחממה בערב, ו2-3 מנות ביניים בגודל מנת פחממה כ"א (למשל פרי או יוגורט). אבל לכל סוכרתי מותאמת דיאטה שמתאימה לו אישית, למשקלו, גילו, גובהו, אורח חייו וצורת הטיפול שלו.

matt hensley

New member
זה ממש לא מדויק

התפריט ממש מותאם לכל חולה באופן אישי ובהתייחס לכמויות האינסולין שהוא מזריק וזה יכול לנוע ממש קצת להרבה....אין תפריט אידיאלי..תלוי רק בבנאדם ובצרכים שלו.

../images/Emo45.gif בדיוק כמו שכתבתי ....

ציטוט: "לכל סוכרתי מותאמת דיאטה שמתאימה לו אישית, למשקלו, גילו, גובהו, אורח חייו וצורת הטיפול שלו."

קביעת היחס פחמימות לאינסולין

קביעת היחס כמה גרם פחמימות "שווה" יחידת אינסולין הוא תהליך שצריך לעבור כל סוכרתי שמזריק אינסולין, בסיוע הצוות הרפואי. אבל גם לאחר קביעת היחס צריך להמשיך לעקוב אחרי שינויים שמתרחשים. ניחוש ראשוני של היחס הנ"ל אפשר לקבל מתוך כלל ה-500. הכלל אומר, שיחידת אינסולין אחת "שווה" 500 חלקי כמות היחידות היומית. לדוגמה, אם כמות האינסולין היומית היא 25 יחידות, אז 500 חלקי 25 הם 20. פרוש הדבר, שעבור כל 20 גרם של פחמימות זמינות מזריקים (או שואבים) יחידה אחת. חייבים לעקוב אחרי זה ולבדוק את נכונות היחס ולשנות אותו לפי הצורך. בעייה די גדולה זה לקבוע כמה פחמימות זמינות יש במזון, כי הסימון התזונתי של כמות הפחמימות אינו מוגדר לחלוטין: לפעמים הוא כולל רק פחמימות זמינות ולפעמים את כלל הפחמימות הזמינות והבלתי זמינות ביחד. יש גם טבלאות שמראות כמה פחמימות זמינות יש בסוגי מזון שונים. בכל מקרה , יש צורך לשקול את הפחמימה כדי לדעת כמה גרם אוכלים. בתאבון, גלעד

למעלה